Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT cenzura bilboardZak Jiri 23.7.2021Rozhovor s dokumentaristkou Kristinou Vlachovou o gen. Heliodorovi Píkovi je otřesný. Vyšel nejprve v plzeňském vydání MFD (7.7.2021) a na iDNES (8.7.2021). Stále nerozlišujeme emigrace a exil. První se týká ekonomických, druhé politických důvodů. Proto měl být titulek článku „Generál Píka zvolil smrt místo exilu.“

Cituji z rozhovoru:

… Mě v té souvislosti hrozně štve, když v Českém rozhlase nebo v televizi opakovaně poslouchám oslavná slova na adresu generála Ludvíka Svobody. Kdo ale zachraňoval československé vojáky ze sovětských gulagů a zapojil je v Sovětském svazu do bojů 2. světové války? Je jisté, že Heliodor Píka. A dnes se mluví o tom, že se o to zasloužil Svoboda. Dělal to Píka, který je dnes záměrně potlačovaný. Dcera prezidenta Svobody velmi pečuje o internetové stránky svého otce. Proč někdo nepečuje o Heliodora Píku? ptám se často různých historiků. Odpověď mi dal jeden z nich, když jsem o Heliodoru Píkovi mluvila před časem v knihovně Václava Havla. Konal se tam večer na téma 2. světové války. Na konci za mnou přišel mladý historik, odhadem ve věku 22 až 23 let. Vyprávěl mi, že dostal grant na zpracování tématu generála Píky. Když prý ale začal vyslovovat svoje názory, grant mu zase vzali. Já jsem se ostýchala zeptat, jak se jmenuje, teď mě to hrozně mrzí.

… Tímto svým chováním si určitě podepsal ortel. I v našem dokumentu jsou archivní záběry související se smlouvou podepsanou v roce 1943 v Moskvě. Podepsaná byla i proti mínění československé exilové vlády v Londýně. Zkrátka Edvard Beneš odjel a podepsal tuto smlouvu se Stalinem.

… Edvard Beneš se tím zpronevěřil všemu, co předtím sliboval. Je to ukázka toho, komu tehdy i potom sloužil.

… Museli ho popravit, protože toho věděl příliš. To se o Píkovi říká. Podle mě ho hodně charakterizuje jeho poslední dopis z noci z 20. na 21. června 1949, kdy u něj v cele byl páter Antonín Doležal. Syn Milan dopis dostal až v roce 1968. Dopis je hrozně dojemný: Milovaní, nejdražší, stojím klidný, vyrovnaný s čistým svědomím. Jsem přesvědčen, že nejde o justiční omyl, vždyť všechno je tak průhledné, že jde o politickou vraždu. Není ve mně zloby ani pomstychtivosti, rád přinesu tuto oběť, bude-li sloužit k uklidnění našeho národa. Mám lítost nad tím, že zmizela ze světa spravedlnost. Jak lehce se pravda překroutila v pravý opak a není možno pravdu obhájit. Strach ovládl většinu lidí. Kam zmizela poctivost a odvaha? Kam naše krédo od Husa a Masaryka Pravda zvítězí? Je to soumrak národního svědomí nebo soumrak lidských práv? Ale génius národa je věčný. Přetrvá bouři a nedá zahynouti.

Politicky kompas vanocnich filmu… S Českou televizí už nehodlám spolupracovat. Stačily mi problémy s posledním filmem o Janu Palachovi, který jsem natočila v roce 2009. Kvůli stížnostem jedné z aktérek filmu – psycholožky Zdenky Kmuníčkové, byl totiž film sedm let v trezoru České televize. Mám dopisy z právního oddělení, kde stojí: Tento film nebude již nikdy vysílán ani zde, ani v zahraničí a nesmíte ho poskytnout třetí osobě. Nechala jsem ho tedy osmdesátkrát rozmnožit a každému, kdo měl zájem, jsem ho darovala i se zmíněným dopisem od právníků ČT. Nikdo o tom tehdy nepsal, jenom Vladimír Just. Obrat nastal po zásahu někdejšího velvyslance ve Francii Petra Janyšky, který byl před čtyřmi lety vedoucím českého centra v Polsku. Pořád psal do České televize žádosti, proč ten film nemůže být nejen v Polsku promítán. Následně byl uvolněn a odvysílán i v České televizi.

***

Dokument BEZ MILOSTI, samozřejmě v iVysílání ČT není k dispozici na rozdíl od mnoha jiných, které by tam být vůbec nemusely.

Pokud by měl divák možnost porovnat kvalitu vysílání německé ARD a ZDF s ČT, žasl by nad obrovským rozdílem ve zpravodajství, debatách, nabídce dokumentů, filmů a zábavných pořadů pro celou rodinu, samozřejmě bez reklam, které stále více zaplavují obrazovky ČT. Není divu, zatímco Rada ČT na tyto věci nemá žádný vliv a pravomoci, televizní rady ARD a ZDF mají obrovské. Na kvalitě programů je to potom vidět – i díky tomu, že rady jsou složeny ze skutečných osobností (12), respektovaných a známých celé zemi. Je to čestná funkce. Zasedají pouze 4x do roka. Neexistuje, aby se na místo moderátora dostal neschopný, který má možnost ovlivňovat miliony ostatních. Konkursy vyberou vždy ty nejlepší z nejlepších. Jak to chodí v ČT, nazývané „rodinným podnikem“, nemusím rozebírat. Výsledky vidíme na obrazovkách. Diváci potom tuto nenormální normu přebírají jako normální, protože nic jiného v životě většina z nich nepoznala.

Natočili jsme velkofilm o Janu Žižkovi, Emilu Zátopkovi, ale filmu o gen. Píkovi či Mašínech, se jen tak nedočkáme, pokud u nás ponecháme bez aktivního odporu přežívat a působit pohrobky totality a jimi zavedené, zločinné  praktiky a zvyklosti.

Veřejnoprávní televize je obrovský manipulační nástroj. Může i dezinformovat neúplnými informacemi, zamlčováním pravdy a mravně deformovat neprováděním potřebné informační osvěty společnosti, včetně předvádění nekultivovaných způsobů chování, i způsobem oblečení a řeči. V tomto ohledu ČT páchá zločin na duši národa. Jen pomáhá udržovat naši zemi v provinciálnosti a tím snadnější manipulovatelnosti a poslušnosti obyvatelstva. Má-li veřejnoprávní ČT odvádět skutečnou službu veřejnosti, bude se muset radikálně změnit. I o její budoucnosti rozhodnou volby.

 

Jan Šinágl, 12.7.2021

***

Duhový lobbing narazil

Aliance pro rodinu vydala tiskovou zprávu, ale rodina není cool, natož aby byla woke, takže kdo by její tiskovou zprávu zveřejňoval. Narazil jsem na ni zcela náhodou. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání projednala minulý čtvrtek její stížnost na neobjektivitu stran vysílání ČT o zákonech ve věci manželství projednávaných Sněmovnou. Shledala ji oprávněnou a posílá Českou televizi do správního řízení. Ve stížnosti se poukazuje na to, že ČT široce informovala o petici podporující homosexuální manželství, kdežto petici za ústavní ochranu manželství se sto tisícem podpisů zůstává bez povšimnutí. Protože ďábel se skrývá v detailu, stížnost poukazuje na to, že ČT informuje o návrhu na ústavní ochranu manželství jako o iniciativě lidovců podpořené SPD, kdežto novelu podpořili poslanci i jiných stran.

Nevíme, jak správní řízení dopadne, a ať dopadne jakkoli, jaký dopad bude mít na vysílání ČT a na prezentaci duhové agendy v médiích. V současném světě je duhová ofenzíva nejúspěšnější marketingová akce. Ještě se nestalo, aby ve prospěch minoritní lobby padaly návrhy, aby celý stát – konkrétně Maďarsko – byl vyloučen z civilizovaného společenství jenom proto, že si nepřeje, aby LGBT aktivisté vyučovali malé děti ve školách sexuální výchovu. …

***

Největší skandál české justice a mezinárodní ostuda České republiky už rok zamlčovaná před veřejností!

Chování a způsoby MZV ČR stále více připomínají totalitní praktiky z 50. let

Informoval jsem velvyslankyni Marockého království v Praze o skandálu na velvyslanectví České republiky v Rabatu

NOVINKY SÍTĚ WHISTLEBLOWER: Pražská mlha: Čeští úředníci v odvetě proti informátorovi

Nadační fond Svědomí národa: Příběh vědkyně MUDr. Soni Pekové, PhD.

Co to je entropie?

***

Česká republika 2021: Můj dům vydražen za 4.900.000,-Kč – za svobodu slova!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.17 (12 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)