Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Navalnyj Jeden za vsechny

Putin nos bombaAktualizováno: Vlevo aktuální odpor ruských karikaturistů. Vzpomínám si na jeden rozhovor s členem královské rodiny ze SAE, kdy se ho novinář zeptal: „Jak budou žít Vaši potomci?“.  Odpověď:  „Můj děda jezdil na velbloudu, můj otec na motorce, já jezdím v mercedesu, můj syn v tryskáči a můj syn bude jezdit opět na velbloudu.“ Ještě je LN ON Role nepritele 28.2.2022čas přeprahat, nechceme-li opět jezdit s povozy taženými koňmi či krávami, pokud i oni přežíjí. J.Š.Rusko valky 2017 2022

***

To jsme skutečně takoví zbabělci, že necháme Ukrajinu padnout?

Praha 25.2.2022: Demonstrace Ukrajinců, narušená komunisty v den výročí „vítězného února 1948“

***   

Víte, že Ukrajinci bojovali celých 5 let proti Stalinovi po roce 1945 a v koncentračních táborech proti nacistům?

***

Putin nos bomba zbrane krevZ Zelenskyj Michal BergZástupkyně USA v OSN Linda Thomas-Greenfieldová k tomu řekla:

Před hlasováním:

„Hlasujte ano, pokud se domníváte, že by Rusko mělo nést odpovědnost za své činy. Hlasujte ne nebo se zdržte, pakliže nepodporujete chartu a připojujete se k agresivním a nevyprovokovaným akcím Ruska. Rusko mělo volbu. Máte ji i vy.“

 Po hlasování (na adresu Ruska):

„Můžete vetovat toto usnesení, ale nemůžete vetovat naše hlasy, nemůžete vetovat pravdu, nemůžete vetovat naše principy, nemůžete vetovat ukrajinský lid.“

***

Trump a Stoltenberg se na summitu NATO dostali do napjaté výměny názorů

Brusel 2018: 2 946 900 zhlédnutí

 

Tak mluví budoucí president USA Donald Trump. Bůh ho ochraňuj!

USA 2016: 14 618 zhlédnutí

***

Putin zná celý život jen nepřátele, není schopen věřit ve skutečné přátelství, neví co to je, nikdy je nepoznal

Žádné velké město Rudá armáda dosud nedobyla. Byla překvapena, po zabrání malého města, obývaného Rusy, že se jim postavili na odpor. To Putin neočekával a byl z toho v šoku (ARD 1.3.2022)

„Jsem tady, protože mi na dveře zabušili lidi, kteří mne neměli rádi“, řekl jenden Ukrajinec.

Ukrajinci připoutávají zloděje ke sloupům, některým sundají i kalhoty. Ruští výsadkáři přistáli v Charkově a zaútočili na vojenskou nemocnici. Vojáci vraždí bezbranné vojáky v nemocnici. Putinova „statečnost“ v praxi. Rusko se stalo teroristickým státem už i veřejně před očima celého světa. Tryskáče olygarchů nadále létají, proč nejsou jejich lety zakázány? Když poletí, jejich chyba.

MV ČR obdrží 1 ½ miliardy, 300 milionů Ukrajinci?

To mělo být obráceně! Policistů a úředníků je dost, mohou dělat i přesčasy a tím pracovat i efektivněji. Každý musíme a budeme muset přinést oběť! Občané SRN už vybrali na pomoc Ukrajině 75 miliard korun! 

Prohlášení bývalého náčelníka gen. štávu AČR Šedivého, který upozorňuje české dobrovolníky, že se mohou vrátit domu v rakvích?!

To je naprosto skandální vyjádření, nehodné vojáka i bez hodnosti. Voják, který jde bojovat s vidinou smrti je hoden obdivu, ne generál, který ho upozorňuje, že může zemřít. Zaplať Pán Bůh, že Šedivý nevelel nikdy AČR v době, kdy by zemi hrozilo ohrožení.

NCOZ řeší kdo schvaluje ruskou okupaci?!

To má být věcí řadové PČR! To nemají nic vážnějšího na práci?!

Komunistická europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná konečně zmkla.

Je ostuda, že ČR vyslala do EP komunistku, jejíž bezcharakternost je všeobecně známá, stejně tak, že tato zločinecká organizace byla členem "demokratického" Parlamentu přes 30 let!

Jaromír Nohavica k udělení Puškinovi medaile:

„Ponechám si ji. Dostal jsem ji za písně, ne za válčení“. Další zneužitý „užitečný idiot“ pro ruskou propagandu, podobně jako Václav Klaus a další. To jim nedojde? Pokud ano a mlčí, zůstanou jimi i nadále – bezcharakterní, zbabělci, lidský odpad.

Svůj článek Ve dnech zrady končí Tomáš Baldýnský slovy:

A že nějaký ukrajinský Halas právě píše Je noc a v krytech zákopů / tep krve země zní / za tebe světe za tu Evropu / stydí se voják poslední“, to je sice docela dobře možné, ale víme, oč slaběji působí literatura v překladu.

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek odmítl převzít státní vyunamenání na Pražském hradu v době, kdy jeho sportovní kamarádi bojují a umírají na Ukrajině! Skvělý sportovec, který prokázal i vysokou morální vyspělost – kdo ho bude následovat?!

Jak vůbec mohlo toto prezidenta a jeho hradní kancelář napadnout?! I to vypovídá o jejich vztahu ke skutečným hodnotám.

***

Jste mor a kati, Ukrajina vám neodpustí, vzkázal Rusům exprezident Juščenko

„Dnes je Ukrajina v plamenech, hoří od východu na západ, od jihu na sever. Naše děti, ženy a vojáci, nejúctyhodnější vojáci na světě, umírají. Nechci a nebudu nic skrývat, budu otevřený. Ukrajina vám to nikdy nezapomene, minimálně tato generace.“

 „Naše budoucnost bude bez vás. Nejste ‚osvoboditelé‘, jste mor, jste kati, kteří přinášejí na svatou ukrajinskou zemi utrpení, přinášíte smrt mému milovanému ukrajinskému národu a státu. Nikdo vás nezval a nikdo vás nechce vidět ani v jednom ukrajinském domě, ani v jedné ukrajinské vesnici nebo městečku. S radostí vás může přijmout jen studená ukrajinská zem. A ta to dělá úspěšně už sedmý den.“

 Zdůraznil, že nepřítelem nejsou obyčejní Rusové: „Naším nepřítelem je moskevská junta, ruský fašistický režim, takzvaný ruský svět, který před sedmi dny zahájil okupační válku proti mírovému národu a ukrajinskému státu.“

Juščenko dodal, že se obrací na jednoho muže, který nikdy neměl opravdovou mužnou odvahu a důstojnost, aniž by jmenoval Putina: „Kvůli tomu mám daleko k názoru, že by moje slova přijal a pochopil adresát, ale je tu ještě 140 milionů bohabojných lidí.“ Tím myslel obyvatele Ruské federace, i když přiznal, že možná nepřemýšlejí, a proto nejsou připraveni k činům, které vyžaduje svědomí.

***

NATO je obranný, ne útočný pakt, jak s oblibou neustále tvrdí Kreml. Je dobře, že českým dobrovolníkům byla zaručena beztrestnost. Trestní oznámení by na ně podali jen komunisté, či jejich pohrobci. Příštím presidentem by jim mělo být uděleno státní vyzmanenaní za statečnost a věřme že žádné im memoriam. Držme jim a Ukrajincům palce – jsou tam i za nás!

 

Jan Šinágl, 3.3.2022

***

Ruský byznysmen nabízí generálům milion dolarů za Putinovu hlavu

Zvukové nahrávky ruských vojáků odhalují pláč a zoufalství

Madrid 2.3.2022: Projev Khalida Cherkauoi Semmouniho na konferenci organizované Univerzitou v Madridu, na téma "Mezináboženský dialog proti násilnému extrémismu"

Umírají zbraněmi Českých zbrojovek tisíce Afričanů?!

***

! POMÁHEJ UKRAJINĚ – UKRAJINA SOS - NAŠI UKRAJINCI !

***

„Lidé, kteří ode dneška zemřou, zemřou také kvůli vám - Vedení Aliance dnes (4.3.2022) dalo zelenou dalšímu bombardování ukrajinských měst a vesnic tím, že odmítlo vytvořit bezletovou zónu - Všichni lidé, kteří ode dneška zemřou, zemřou také kvůli vám, kvůli vaší slabosti, kvůli vaší nejednotě - Jediné, co Aliance dokázala udělat, bylo dostat přes svůj zásobovací systém 50 tun nafty pro Ukrajinu - Snad abychom mohli spálit Budapešťské memorandum (smlouva z roku 1994, ve které Rusko, USA a Británie slíbily Ukrajině bezpečnost výměnou za to, že se vzdala jaderných zbraní z dob SSSR) - Chtěli jsme takové NATO? - Vy jste takovou Alianci vybudovali?“ - Nekupujte nám litry paliva za litry naší krve, prolité za naši společnou Evropu, za naši společnou svobodu, za naši společnou budoucnost - Vydrželi jsme devět dní temnoty a zla. Jsme bojovníci světla. Dějiny Evropy si to budou navždy pamatovat“.

Volodymyr Zelenskyj 

 P.S.Skutečný „kyj“ na vedení všech stupňů EU a NATO! J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-2 #24 Jan Šinagl 2022-04-01 16:13
Krvavá, kriminální válka.
Ukrajina platí krví, my penězi.
Méně blahobytu, více života!
-2 #23 Jan Šinagl 2022-04-01 16:04
Ukrajinská Valkýra: „Čas slov už pominul!“
-2 #22 Jan Šinagl 2022-03-26 08:36
Už 10 milionů Ukrajinců opustilo své domovy. 3 miliony Ukrajinců jsou už v zahraničí. 30 000 žen bojuje v Ukrajinské armádě – 15% z jejího stavu. Jedny z prvních věcí o co se zajímají ukrajinské maminky: kde mohou děti chodit do školy a kde mohou samy začít pracovat. Jedna z nich právě přišla o ruku při práci na lisu. Kolik statisíců českých občanů žije ze sociálních dávek a kolik z nich by mohlo plnohodnotně, nebo částečně pracovat?!

Vyslechl jsem včera rozhovor v autobusu, jak plánuje jedna rodina s dětmi dovolenou u moře. Nemohl jsem mlčet. Má teď o čem přemýšlet...
-2 #21 Jan Šinagl 2022-03-26 08:28
Prof. Andrej Zubov: „Můžete se rozloučit se svým životem, ale ne se svým svědomím.“
0 #20 Jan Šinagl 2022-03-11 17:38
Velké "Z"? Rusky Zachvatčiki = okupanti!
-2 #19 Jan Šinagl 2022-03-10 23:33
Kdo dostane úder, musí ho také umět okamžitě vrátit. Je-li zákeřný, nečekaný a zbabělý, tak o to rozhodněji a silněji. To platí pro každého z nás, aťjsme v jakékoliv pozici, chceme-li si zachovat lidskou důstojnost a svobodu. Jinak utrpíme daleko větší ztráty nejen na lidských životech a materiální, ale především mravní, které se narovnávají déle a mnohem nesnadněji. Bát se, naříkat, nebojovat, trpět a jen čekat na druhé, že to za nás sami udělají, umí jen poslušný otrok. Svobodný člověk zná cenu prohry a vítězství! Ukrajinci to vědí už po staletí – nezapomněli!
-2 #18 Jan Šinagl 2022-03-10 22:27
„Jsem tady, abych bojoval za demokracii, protože jeden nemocný člověk nemůže za celou zemi rozhodnout, jestli může mít demokracii“...

novinky.cz/.../...
-2 #17 Jan Šinagl 2022-03-10 22:25
"Mariupol. Přímý zásah ruských vojsk do porodnice. Pod troskami jsou lidé. Pod troskami jsou děti. Je to zvěrstvo!" uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj...

www.ceskenoviny.cz/.../2174409
-4 #16 Jan Šinagl 2022-03-10 22:22
Člověk v tísni odmítl finanční dar Nohavici. Naprosto správně. Zpěvák pokračuje ve své bezpáteřnosti, kdy se vždy přizpůsobuje vzniklé situaci, kterou si zavinil sám, při vší úctě k jeho písničkám – i je urazil!
-3 #15 Jan Šinagl 2022-03-09 08:47
Rusko už na Ukrajině prohrálo.

Invaze na Ukrajinu už teď skončila pro Rusko fiaskem. Kreml to sice popírá, ale to je jediné, co může dělat. Tento závěr potvrzuje i uniklá zpráva z tajné služby FSB přiznávající ruské zoufalství.

Zprávu zveřejnil ve svém článku web iDnes.cz a informace z ní potvrzují známá fakta. Tak především blitzkrieg, neboli bleskové válka proti Ukrajině Rusku nevyšel. Ani dvanáctý den od zahájení zločinné agrese se s výjimkou Chersonu ruským silám nepodařilo dobýt větší ukrajinské město. Svým chaosem připomíná ruský útok sovětské napadení Finska v listopadu 1939.

Kreml se zkrátka přepočítal, čekal rychlou trestní výpravu, ale má na krku hrdinský odpor Ukrajinců a dlouhotrvající boje, ve kterých nemůže zvítězit. Ruských vojáků zatím během několika dnů padlo minimálně šest tisíc. Pro srovnání, Američané přišli v Afghánistánu během dvaceti let o dva a půl tisíce vojáků. Tvrzení ruského prezidenta Vladimíra Putina, že ruské operace na Ukrajině jdou podle plánu, nás nemůže oklamat. Jedná se o pouhou propagandistick ou lež, vládce Ruska logicky nemůže přiznat a nikdy nepřizná ukrajinský debakl. Ale to je tak jediné, co může dělat. Stejně tak Putinovo vyhrožování nasazením jaderných zbraní jsou pouhé výkřiky zoufalce zahnaného do kouta, reálně nic takového nehrozí.

Ukrajinci svojí statečností a houževnatou obranou své vlasti proti nezvaným vetřelcům překvapili celý svět. I kdyby se Rusům nakrásně podařilo obsadit Kyjev, Charkov a další města a zajmout prezidenta Volodymira Zelenského i s celou ukrajinskou vládou, tak jim to bude k ničemu. Okupace Ukrajiny by vyžadovala trvalou přítomnost statisíce ruských vojáků. Ve výše zmíněné zprávě, údajně uniklé z FSB, se tvrdí, že okupační správu by muselo na Ukrajině zajišťovat minimálně půl milionu ruských vojáků, což je víc než polovina jejího stavu, kteří by navíc čelili masivní partyzánské válce ze strany Ukrajinců. Rusové už nyní mají problémy s logistickým zajištěním svých jednotek. Ruská obrněná technika trčí bez nafty v polích, ruští vojáci rabují obchody v ukrajinských městech a vesnicích, protože nemají co jíst.

Zkorumpované, rozkradené a neustále chudnoucí Rusko tak prokazatelně není organizačně schopné zvládnout okupaci Ukrajiny s desítkami milionů vůči němu nepřátelsky naladěných obyvatel.

Ukazuje se, že ruská armáda není žádným dokonale fungujícím mechanismem, jak se snaží namluvit příznivci Ruska, ale kolabujícím spolkem. Na přehlídkách na Rudém náměstí v Moskvě pochodují ruští vojáci s nejmodernějším vybavením a předvádí špičkovou techniku, v ukrajinském reálu pak hrají hlavní roli v ruských barvách zastaralé tanky, obrněné transportéry, vybavení a výstroj. Není proto důvod nějak Kremlu ustupovat a bát se ho. Západ by mu měl důrazně vzkázat, že základním předpokladem pro mírová jednání je stažení ruských okupantů z Ukrajiny.

neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)