Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havrlikova PavlaStasek Miroslav velvyslanec CR v USA 2022

Aktualizováno 18.8.2022: Vy mě děsíte. Nečekal jsem, že se to bude ubírat takto, říká superúředník k okolnostem svého odchodu - Hůrkovy kolegyně si stěžovaly na jeho nevhodné chováníSuperúředník !!!

Aktualizováno 12.8.2022: Pozice Víta Rakušana coby ministra vnitra je neudržitelná. Rezignovat měl už v červnu.

Aktualizováno 11.8.2022: Diplomat Milan Sedláček hledí dnes udavačům zpříma do očí. - „Tisíckrát jsem zvažoval, jestli jsem schopen se s těmito lidmi setkávat. Na ministerstvu jsou stále, vidím je na chodbách. Teď jim mohu ukázat, že nevyhráli.  ... To bylo mojí hlavní motivací, že se vrátím a zpříma se jim budu dívat do očí. Odmítl jsem podepsat nějakou fakturu skoro za půl miliardy a to jsem prý neměl dělat. Nabídli mi úplatek dva miliony korun a řekli, že pokud to nepodepíšu, že se dostanu před soud.“

***

Aktualizováno 3.8.2022: MZV ČR: Nová akce „DOZIMETR“ - ministerstvo míchá jedovatou mlhu !

***

Výsledky kontroly ministerstvo v minulosti předalo policii. Kriminalisté nakonec vyhodnotili, že nákup předražených letenek není trestný čin a věc vrátili zpět na ministerstvo, ať prošetří, zda nedošlo k porušení interních předpisů.

„Šetření MZV neprokázalo, že by k takovému porušení došlo,“ uvedlo ministerstvo. Z jakého důvodu úřad případ nakonec odložil, ministerstvo neupřesnilo s tím, že „MZV nezveřejňuje výsledky interních kontrol“. Platím snad státu statisícové pokuty za svobodu slova, aby je jeho zaměstnanci takto „rozfofrovali“, zůstali nepotrestáni, kdy nikdo nenese za nic osobní odpovědnost?! Tak tomu bylo i za komunistů…

V této souvislosti připomínám dopisposlance za Piráty Jana Lipavského, dnešního ministra zahraničí, premiéru Andreji Babišovi ve věci jmenování Adama Vojtěcha velvyslancem ČR ve Finsku ze dne 18.2.2021. Hezká slova poslance, dnešního ministra zahraničí - bohužel tyto morální zásady v personální politice MZV dnes sám nedodržuje, resp. vědomě porušuje. Je zvykem i v jiných zemích, že diplomatické „trafiky“ dostávají i bývalí politici, či vojáci. Problém je pokud jejich charakter a odborné schopnosti, nejsou prioritní (vzpomeňme např. i na velvyslankyni ČR na Slovensku Livii Klausovou, dceru válečného zločince za Slovenského štátu Štefana Mištiny).   

Diplomatka Jana Hybášková, za jízdu autem pod vlivem alkoholu, povýšila. Diplomat Martin Stropnický, za milostné pletky na velvyslanectví v Izraeeli, zůstává nadále velvyslancem. Kolik takových nepřípustných „faux paix“ v české diplomacii zůstává před veřejností utajeno? Po takovém morálním selhání odstupují diplomaté vyspělých zemí okamžitě, sami od sebe, pokud v sobě mají pevné morální zásady. Selhat můžeme každý, ale také nést za flagrantní selhání osobní odpovědnost.

Žalobce podmíněně odložil případ Hybáškové. Bývalá europoslankyně nesmí rok a půl za volant - Řídila opila, nadávala policistům, poškodila 4 auta! Nyní pracuje jako ředitelka personálního odboru MZV ČR, který má být vzorem ve všech ohledech. Takto inspiruje k překračování předpisů jí podobné charaktery. Finanční příspěvek do fondu obětí trestních činů cinu a 18 měsíců neřídit, je u osoby tak vysokého postavení žalostně málo (zaplatí i způsobené škody majitelům, 4 poškozených aut, resp. jejich pojišťovnám?). Jakou může mít asi autoritu ve svém novém úřadu? Mimo jiné v této funkci předsedá i kárným řízením v rámci MZV, což je k smichu, resp. k pláči. Bude tak soudit dost možná i někoho za podobne veci, co spáchala sama. Jiný státní úředník by byl již dávno vyhozen „na hodinu“. Dvoji metr. Proc asi? Rovnost všech před zákonem, kterou umožňuje zkorumpovaná politika a rozpad dobrých mravů - v celé společnosti.

P.S.

Janu Hybáškovou jsem kdysi podporoval, neprojevila zájem o spolupráci. Poté co se spojila s JUDr. Hanou Marvanovou, moji důvěru ztratila. Nově má zaplatit Vlastimilu Tlustému z ODS 50.000,-Kč za obvinění z úplatkářství. Jako „neposlušná“ diplomatka byla v roce 2003 odvolána Václavem Klausem z postu velvyslankyně v Kuvajtu. Tehdy se za „selhání“ odvolávalo, dnes se za selhání povyšuje… V této souvislosti připomínám i českou „Watergate“, kdy byl odsouzen nevinný člověk na 7 let nepodmíněně, místo současné české eurokomisařky Věry Jourové. I EU má co dohánět. Charisma nevytváří jen tváře!

***

Diplomatka dr. Jana Chaloupková byla za poctivou práci z MZV doslova vyštvána (28 let služby, 12 řečí), aniž by se jí ministr zahraničí Jan Lipavský zastal. Podílel se tak na jejím odstranění, stejně jako státní tajemník na MZV Miroslav Stašek, který byl „odměněn“ místem velvyslance v USA! Má se prý zabývat i lidskými právy? Sám je porušuje, včetně zákonů ČR a dobrých mravů, jak se můžete sami přesvědčit v mnoha článcích i z mé korespondence ve věci se státním tajemníkem Staškem, uveřejněné na tomto webu.

Další podivnou nominací je nový velvyslanec ČR v Thajsku Pavel Pitel, jeden z tech, co zřejmě pomáhali krýt podvody velvyslance ČR v Maroku Viktora Lorence (jako nadále neudržitelný byl odvolán, ale zaměstnancem MZV zůstal) a odstranění diplomatky, konzulky dr. Jany Chaloupkové. Nezajímal se o případ nemocné české občanky, kterou bylo třeba převézt urychleně z Maroka do ČR. Dle sdělení známého její rodiny odmítl rozhovor. Nezajímal ho nelidský postup velvyslance Viktora Lorence v tomto případu, přestože pomoc českým občanům v zahraničí je povinností diplomatů a je věcí nepsané etiky. Neměl zájem ani na korektním šetření podvodných víz v Maroku. Thajsko je tak zřejmě i odměnou Pavlu Pitelovi za jeho loajálnost a poslušné mlčení.

Vše, co se týká bývalého velvyslance Viktora Lorence a kauzy Maroko, je dodnes tabu - nesmělo se a nesmí nic vyšetřovat a psát – všechna veřejnoprávní média, včetně hlavních deníků a časopisů, se této kauze vyhýbají jako „čert kříži“. Nedivme se, ve hře je možný obchod se zbraněmi, lidmi, drogami, podpora terorismu a ohrožení bezpečnosti Schengenského prostoru.

Nedivme se potom, že ČR nebere ve skutečnosti už žádná vyspělá země vážně. MZV ovládá „parta“ podobně jako tomu bylo za komunistů. Jejich praktiky, po krátké pauze po listopadu 89, se opět obnovily – při vší úctě k diplomatům, kteří skutečně slouží naší zemi,

Nepochybuji, že tak jako si nastávající krize vynutí návrat schopných politiků, bude následovat i návrat schopných diplomatů do prestižních funkcí, kdy budou skutečně sloužit naší zemi ti nejlepší, jak odborně, tak charakterově a ne mravní odpad společnosti, který dělá ostudu zemi a jejím občanům v Evropě i ve světě.

Zkorumpovaná provinční česká politika nemůže řídit EU. Bude řízena mocnými v pozadí, stejně jako česká politika, dokud se voliči neprobudí – ve vlastním zájmu!

 

Jan Šinágl, 31.7.2022

Mezinárodně uznávaný nezávislý novinář, publicista, politolog, t.č.  postihován v zemi EU (za svobodu slova a právo veřejnosti na informace) na majetku i zdraví. Angažovaný občan, dvacet let hájící pravdu, spravedlnost a zachování demokratických hodnot. Občan České republiky a Švýcarské konfederace, respektovaný demokratickými občany Evropy. 30 let života v totalitě, 20  let v demokracii, 20 let v postotalitě.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)