Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala a reseniLN ON Gorbi 5.9.2022

„Vidím, že kapr se může vařiti i na modro, i na černo, ale když se začne vařiti jedním způsobem, musí se tímto způsobem dovařiti až do konce.“

Tomáš Baťa

***

Aktualizováno 24.9.2022: Projev, který nebyl

Aktualizováno 21.9.2022: Poslední slovo Ondřeje Neffa: Po čtrnácti dnech (obávám se, že na konci článku se autor dost mýlí) - MS Praha 16.9.2022: Opět nevpuštěn do soudní síně při výslechu svědka Andreje Babiše ml.Český protest byl jen začátkem, Německo zahajuje masivní REVOLTU - Myšlenky z promluv disidenta Západu - Vláda „vládne“, ve skutečnosti vládne „deep state“Společnost, která není schopná vyslat jasný signál své nespokojenosti, je odsouzená k utrpení na svůj účet – účet roste těm, kdo jsou vinni. Svoboda nebyla nikdy zadarmo! JŠ

Aktualizováno 8.9.2022: Opozice by měla konstruktivně ocenit zajištění 1/3 roční spotřeby plynu ČR z Eemshaven v Holandsku. Na ruském plynu jsme byli závislí na 100% -  Necejchovat svoločí. Tím jen přesvědčujeme přesvědčené a vytáčíme vytočené - Kdysi to popsal sinolog Martin Hála: „Sémanticida (vražda významu slov) ničí smysluplnou argumentaci a blokuje společenskou diskusi o problémech. Namísto argumentů produkuje fráze, jež přesvědčují přesvědčené a iritují nasrané.“ Právě taková atmosféra se dnes kultivuje.

Aktualizováno 6.9.2022: Nálepkovat každého z Václaváku lůzou je cesta k radikalizaci - Putin nás porazit nemůže, můžeme se ale porazit sami. Na tom davovém šílenství je zajímavé to, že nikdo nenabízí řešení. Nevím, co tam kdo davu nakecal, ale příčina je Putinova válka proti Evropě a ta se musí pouze vyhrát, jiné řešení prostě není. Pokud ji nechceme prohrát. Ještě hloupější a nebezpečnější je onálepkovat paušálně každého jednoho protestujícího a nespokojeného nálepkou „proruská lůza“. To je zaručená cesta k radikalizaci a k širokému lidovému odporu. To ví každý student prvního semestru politologie. Že to neví předseda vlády – politolog, zpochybňuje jeho kvalifikaci. Nejen jako politologa. zúčastnilo nemálo lidí, kteří mají opravdu strach z budoucnosti. Ne 70 tisíc demonstrujících, ale už 30 tisíc by mělo vládě ukázat zvednutý prst. Tady nejde jen o nějaký svetr v zimě navíc, ale o samotnou podstatu státu. To, že je velká většina národa vystrašená, neví, co ji v nejbližších měsících čeká, a bojí se, zda nezmrzne, je možná někým označováno jako radikalismus. Pro mne – obyčejné lidské obavy. To, že na náměstí bude vycházet stále více lidí, kterým vláda nenabízí žádné řešení kromě pletení svetrů, je jisté. Lidé mají jen určitou míru tolerance. Jako vždy a všude se podobných nálad ve společnosti snaží využít krajní názorové proudy (zleva i zprava) a pak to může vést k dalším „majdanům“. To ovšem ani ta většina z Václaváku nechce. Nevím, co to je za jedince, kteří narazili na dno, ale v mém okolí není ani jeden. Všichni pracují, zateplují baráky, nakoupili dřevo, byli na dovolené u moře. Jejich rodiče důchodci určitě nestrádají. Ano, musí omezit návštěvy restaurací a vařit doma, ano, možná si v zimě odpustí vanu nebo stáhnou topení na 20 stupňů, ale žádná hrůza. A poté, co nám jeden silnější soused zabral území, aby „ochránil“ tu svou menšinu, máme jasno, že se to nesmí opakovat, a sankce považujeme za takové minimum, jak to může slušný člověk dát vědět.

***

Hra na demokracii přestala v Česku fungovat. Sklízíme plody třicetileté lenosti - Podle novějších informací je vnitrostranický „lánský puč“ODS konzultován jak s Milošem Zemanem a jeho týmem, tak i s Václavem Klausem. Vzhledem k radikální proměně voličských preferencí a propadu popularity Petra Fialy je dnes už preferován jeho odsun do Bruselu jako náhradníka za eurokomisařku Věru Jourovou.

***

Korupční mlejn už semlel Mlejnka – kteří politici budou další na řadě?

Na ředitele Pražského Inovačního Institutu, bylo podáno trestní oznámení

 ***

Proruská „pátá kolona“ v naši zemi nespí, je stále více aktivnější. Na řežii sobotní demonstrace se nemohla nepodílet. Demonstrace mají smysl když spojují, motivují k osobní aktivitě každého občana - ne když rozdělují, podporují negativní emoce, šíří nízké pudy a nenávist. To plně vyhovuje mocným v pozadí, kdy je používání zdravého rozumu upozaděno a ovládání mas usnadněno. Ze smyslplné demonstrace má odcházet občan motivován k občanské činnosti. Schopní organizátoři nekritizují druhou stranu a její představitele, ale konstatují věcně skutečnost, nabízejí věcná, realizovatelná řešení a přesvědčují svým věcným programem, ne křičením a nenávistnou rétorikou, kterou se dají davy lidí vždy snadno ovládat a manipulovat. U nás o to snadněji, kdy patříme k nejméně mediálně vzdělaným zemím EU. Před českým plebejstvím, maloměšťáctvím, provincionalismem, šovinismem a švejkovstvím, varovaly velké osobnosti našich dějin. Poráželi jsme se sami, likvidovali své hrdiny a svoji elitu. Bojovat a umírat za nás museli druzí, kdy jsme se poslušně, bez boje podřídili vítězi. 

Obrovsky plýtváme energií, utrácíme za zbytečnosti, dáváme přednost nezřízené blahobytné existenci před skutečným životem. Nechceme slevit, zatímci na Ukrajině umírají lidé včetně děti! Opět upřednostňujem sebe, neochotni boje, rizika a osobní oběti – potom si svobodu nezasloužíme, jako nikdo, kdo pro ni sám nic nedělá. Pouhé řečnění a křičení na náměstích ji nezajistí.

***

Vysmívat se vystrašeným lidem z Václaváku je hloupé a nebezpečné - Bylo-li včera na Václavském náměstí padesát, nebo snad až sedmdesát tisíc lidí, jistě nešlo jen o profesionální kverulanty, dezoláty a frustráty, kteří jsou z principu proti čemukoliv. Do centra Prahy přivedl v sobotu mnoho lidí pravděpodobně obyčejný strach. Přičemž termín „obyčejný“ je třeba brát s rezervou. Strach je mocný. Dokáže z lidí dostat to nejhorší. (Přisadil si i „Docent“ Konvička - proruské Parlamentní Listy rozhovor s ním raději stáhly).

Mlčení Hnutí ANO i SPD

Opět ukazujeme naši tradiční (ne)schopnost neřešit včas černé scenáře. Vždy je řešíme až když nastanou - s daleko většími následky - kdy problémy o to více řeší nás. Stále doplácíme na ztrátu elit, které jsme si zlikvidovali sami. Každý blahobyt vynese časem do čela neschopné. Každá krize dává možnost skutečně schopným postavit se do čela. O tom to bude v nejbližší budoucnosti. První možnost projevit se budou mít občané v bezkých senátních a komunálních volbách. Stále rostoucí potenciál nespokojenosti občanů opozice nevyužívá?  Předseda SPD Okamura dokonce hovoří o pěkné dočesné v Žatci?

LN Babiš 5.9.2022Jinak souhlasím s předsedou Hnutí ANO – média, zejména veřejnoprávní, zcela selhávají!

Další důkazy o fatálním selhávání „hlídače demokracie“ budou následovat v nejbližších dnech. Vedení ČT i celá, politiky dosazená Rada ČT, by měly okamžitě odstoupit!

Nabídl jsem straně Švýcarské demokracie svoji kandidaturu do Senátu za Berounsko, jako nezávislý s tím, že poplatek zaplatím. Bohužel byla strana infiltrovaná, má kandidatura zrušena, potřebných 1000 podpisů jsem už nestihl získat...

Boj za svobodu a demokracii pokračuje, každodenní prací všech, kteří jsou si vědomi, že život v nesvobodě a otroctví není životem. Pokud budeme upřednostňovat jen sebe, své „hospůdky, chaty, zahrádky, pohodu a klídek“, přijdeme i o ně. Ukrajinci v tom mají jasno – kdy to bude konečně jasné i nám?

***

Zdravím Twitter, naše inzeráty do Mladé fronty DNES a Lidovek stály 495.000 Kč, Právo 150.000 Kč, klidně si je objednejte taky, máme demokracii a je potřeba podporovat média. V Blesku a Deníku to nepovolili 😂 Asi měli obavy, že by na tom textu inzerátu něco mohlo být.

Andrej Babiš

6.9.2022

***

Věřme, že z premiéra Fialy nebude druhý Beneš

Zatím se premiér nechová jako rozený vůdce. Země bez skutečného vůdce je o to více závislá na druhých. Ukrajina, USA, Polsko, Finsko a Švýcarsko v tom mají po generace jasno.    

Tendence vše zlehčovat a dělat si ze všeho legraci je nám vlastní – a sebezničující!

Až nám vybuchne bomba před domem, bude zima a hlad – bude po legraci, začne naříkání, strach, zoufání a  doufání, že to za nás vláda zařídí a zase jiní vybojují...

Poslanci plebejského, maloměšťáckého, provincionálního typu, jako je Berenika Pestová („Pest“ v němčině škůdce), nemají v Parlamentu co dělat – jsou osudou nás všech.

Máme se hodně co učit od Ukrajinců, na rozdíl od nás jsou skutečným, hrdým národem, který ví za co bojuje - i za nás! Obětují svůj majetek, životy, mají jasno ve skutečných hodnotách. Pokud tyto hodnoty začneme také chápat a něco pro ně sami každý dělat, zachováme naději na svobodu i pro budoucí pokolení – o levném chlebu, benzínu a dovolených to není!

Není třeba neustále zvyšovat materální blahobyt, ale žít skutečný života. To není o bezbřehém konzumu a blohobytu, Ukrajinci nám to už přes půl roku denodenně připomínají.

Eskymáci dokáží přežít na severu, Afričané v džungli

Člověk má schopnosti přežití, na které zapomínáme, nevyužíváme a které nepoužíváním degenerují. Bojíme se je používat, upřednostňujeme prázdný blahobyt před skutečným životem. Pochybuji, že se Eskymáci a Afričané nechali masové očkovat – mají nejlepší „nemocnici“ neustále plně připravenu - IMUNITNÍ SYSTÉM!

Vše už dávno vymyslel Baťa, stačí jen převzít a realizovat: Světu hrozí klimatický, společenský, hospodářský a mravní kolaps. Použije osvědčené řešení Tomáše Bati?!

Baťa by už dávno SEDLAL!!!

 

Jan Šinágl, 5.9.2022

***

Svědomí národa: Tečkované příběhy - Demonstrace 3.9.2022 - COVIDKON II.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #5 Jan Šinagl 2022-09-19 11:05
Včerejší projev premiéra Petra Fialy k národu byl zatím nejblíže k tomu, aby vyhlásil národní politiku deindustrializa ce. Navenek se snažil ujišťovat a povzbuzovat domácnosti a firmy, přičemž se uchýlil k několika nepravdám. První z nich bylo jeho tvrzení, že kabinet zastropoval ceny energií. Nebylo přitom přijato žádné konečné legislativní ani výkonné rozhodnutí. Stejně tak nebylo přijato žádné rozhodnutí o zdanění mimořádných zisků firem těžících z energetické krize nebo jím zmiňovaných vysokých cen. Asi podesáté zopakoval, že jeho vládě „se podařilo zajistit dostatek plynu pro naši republiku pro případ, že by Rusko dodávky zcela zastavilo“, ačkoliv o tom nebyly předloženy žádné důkazy. Česká průmyslová základna je ponechána napospas, přesto Fiala zopakoval svoje heslo o práci na „energetické suverenitě“. Včerejší projev byla slova premiéra, který dohlíží na deindustrializa ci své země a vinu svádí na cizí mocnost.

www.fsfinalword.cz/.../
-6 #4 Jan Šinagl 2022-09-19 08:33
Mimořádný? V čem byl ten projev pana premiéra Fialy mimořádný? Čekal jsem, že se omluví lidem, že jeho vláda zaspala a nezastropovala ceny energií už před několika měsíci.

facebook.com/.../...
-5 #3 Jan Šinagl 2022-09-19 08:27
Je to neuvěřitelné. Tři největší výrobci elektřiny nejenže si zachovají extrémně vysoké marže, ale ještě jim každému stát půjčí 75 miliard. A vláda stále říká, že jsme ve válce, tak ať vyhlásí nouzový stav, aby lidem pomohli.

novinky.cz/.../...
-6 #2 Jan Šinagl 2022-09-08 13:36
Ani stokrát opakovaná lež nemůže zvítězit. Tady je pravda o mně a StB.
Znovu se objevují nařčení z mé údajné spolupráce s StB.

Že jsem prý byl agent.
Že jsem prý byl režimní prominent.
Že jsem prý někoho udával.
Že údajně nějaký soud rozhodl, že jsem spolupracoval.

Nerozhodl, je to lež. Všechno to jsou lži. Moji političtí oponenti se tu stokrát opakovanou lež snaží vydávat za pravdu.
Bohužel tomu řada lidí věří. Už 10 let to papouškují média, opakují to někteří ministři pětikoalice, opakují to moji hateři. To bylo i jejich hlavní heslo na mých výjezdech, že jsem estébák a že patřím do vězení. Dokonce to na mě občas pokřikují i lidé na ulici.
Takže znovu.
Všechno je to lež.

Neexistuje jediný důkaz, že bych spolupráci podepsal – a ani existovat nemůže. Neexistuje jediný důkaz, že bych někoho udal – a ani existovat nemůže. Proto jsem logicky všechny soudy vyhrál, proto všechny soudy logicky konstatovaly, že mě StB evidovala bez mého vědomí. Už ve třech soudních rozhodnutích.
Byl jsem jeden z desítek tisíc řadových zaměstnanců podniku zahraničního obchodu. StB tehdy všechny hlídala, aby nebrali úplatky a provize. Všichni jsme z ní měli strach. Já taky. Po roce 1968 z naší rodiny emigrovali tři lidi na Západ. Kvůli tomu se můj táta musel rozloučit s kariérním postupem. Kvůli tomu jsem já byl automaticky podezřelý, že chci škodit režimu, když jsem nechtěl nakupovat nekvalitní syrské fosfáty. StB mě opakovaně vyšetřovala a vyhrožovala.
Proč je to lež? Tady máte stručně, jasně a přehledně popsané celé rozhodování soudů v této věci.

Okresní soud v Bratislavě
- moje žaloba na ochranu osobnosti ve věci neoprávněné evidence v registračních protokolech Státní bezpečnosti byla doručena dne 17.1.2012
- rozhodnutí ze dne 26.6.2014
- výrok: Soud určuje, že navrhovatel (Ing. Andrej Babiš) je neoprávněně evidovaný v registračních protokolech bývalé Státní bezpečnosti jako agent
- odůvodnění obsahuje konstatování soudu, že Ing. Andrej Babiš vědomě nespolupracoval se Státní bezpečností, že nepodepsal závazek ke spolupráci, a tedy že nekonal tak, aby mohl být evidovaný jako získaný spolupracovník bývalé StB
- soud dále konstatoval, že v rámci jednání se neprokázala ani jakákoliv jiná činnost v souvislosti s údajným plněním uložených úkolů, tedy neprokázala se žádná činnost, že by Ing. Andrej Babiš poskytoval příslušníkům StB vědomě jako agent informace

Krajský soud v Bratislavě
- rozhodnutí soudu ze dne 30. června 2015
- soud potvrdil verdikt Okresního soudu v Bratislavě, tedy že Ing. Andrej Babiš je neoprávněně evidovaný v registračních protokolech bývalé Státní bezpečnosti
Celá věc tedy byla pravomocně ukončena dne 21.9.2015

Nejvyšší soud Slovenské republiky
- usnesení ze dne 31. ledna 2017
- Nejvyšší soud odmítl dovolání Ústavu paměti národa a tím potvrdil rozhodnutí okresního a krajského soudu

Ústavní soud Slovenské republiky
- nález ze dne 12. října 2017 (volby do Sněmovny v ČR se konaly 20.-21. října 2017)
- jako důležité konstatoval, že Ústav paměti národa (ÚPN) není pasivně věcně legitimován, tj. nemá být žalován ÚPN, ale jiný subjekt, jednoznačně však neformuloval, kdo má být žalován (o tom probíhal další Ústavní soud, který konstatoval porušení ústavních práv Ing. Babiše)

Všechny soudy tedy věcně rozhodly o tom, že jsem byl neoprávněně evidován ve svazcích StB a že jsem vědomě s StB nespolupracoval . A to vše potvrdil i Nejvyšší soud.

Pozdější rozhodnutí Ústavního soudu a vrácení věci zpět na začátek nebylo kvůli posouzení, zda jsem byl evidován neoprávněně či ne, ale kvůli procesní otázce, KOHO žalovat. Ústavní soud řekl, že jsem neměl žalovat Ústav paměti národa, ale někoho jiného, přitom na počátku ani neřekl koho.

Je paradoxní, že celá léta byl znám nějaký postup, kdy byl žalován Ústav paměti národa, a to v desítkách jiných soudních sporů. A najednou 9 dnů před parlamentními volbami v říjnu 2017 rozhodne Ústavní soud a změní zaběhlou praxi, která zde byla léta. Náhoda? Spíš politický boj.

Že se má žalovat Slovenská republika zastoupená Ministerstvem vnitra SR jsem se dozvěděl až po 10 letech soudních sporů. U jiných soudních sporů to celé roky nevadilo? Teď jenom na papíře formálně změníme Ústav paměti národa za Slovenskou republiku – Ministerstvo vnitra. Kvůli tomuto formalismu, který se „náhodou“ zjistil až nedávno, musí proběhnout celý soudní proces od začátku. Ale já to nevzdám a své jméno definitivně očistím.

To celé ovšem nemění nic na tom, že soudy pravomocně řekly, že jsem byl neoprávněně evidován ve svazcích StB a že jsem vědomě nespolupracoval .

Andrej Babiš
8.9.2022

facebook.com/.../...
-5 #1 Jan Šinagl 2022-09-07 11:09
Ale zpět k Vrabelovi. Aktuálně.cz nyní napsalo, že muž je v insolvenci a dluží 3 miliony korun především na sociálním a zdravotním pojištění, které neplatí už přes 20 let. Dluhy má podle novinářů také za jízdu načerno, nezaplacené popelnice, elektřinu či nesplacený úvěr u banky.

Pravidelné částky, které má posílat na své oddlužení, podle insolvenčního správce, s nímž deník mluvil, neposílá, byť nějaké výdělky prý má. „Věnuji se kariéře v oblasti realit. V Srbsku prodávám nemovitosti českým občanům,“ řekl Vrabel serveru.

Všechny peníze, které vybírá na účet své ženy, prý použije na zajištění demonstrací, které plánuje ještě na zářijový a říjnový státní svátek.

Coby aktivista proti covidu se do širšího povědomí dostal i právník a bývalý člen Trikolory Jindřich Rajchl. Nyní se i on věnuje ruské agresi na Ukrajině a cenám energií.

Před pár týdny podal trestní oznámení na ministryni obrany Janu Černochovou (ODS), která uvedla, že jí není líto ruské propagandistky Darji Duginové, která zemřela při atentátu, ani jejího otce Alexandra, Putinova hlavního ideologa. „Je mi líto tisíců lidí zavražděných v důsledku jejich propagandy a odporné ideologie,“ napsala tehdy Černochová. Rajchl ji obvinil z propagace terorismu.

Letos si založil stranu PRO, za kterou se nyní snaží sedm lidí dostat do Senátu.

„Spojovacím článkem pro ty lidi, kteří chápou tuhle krizi jako prostředek, jak se dostat k penězům nebo volené funkci, je příklon k Putinově Rusku. Když přijde sucho, tak zase budou bojovat proti suchu. Vždycky je ale ta spása národa v opuštění EU, NATO a navázání spolupráce s Ruskem,“ vysvětluje motivaci výše zmiňovaných lidí Máca.

„Oni se rozhádají mezi sebou, protože loví všichni ve stejném rybníce. Když někdo pošle peníze Rajchlovi, tak už je nepošle Volnému.“

seznamzpravy.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)