Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jourova v klouboukuVyšle vláda do Evropské komise osobu o jejímž charakteru a odborných schopnostech lze důvodněJourova 2 pochybovat? Může být osoba pohybující se ve vysokých funkcích po řadu let v takovém korupčním prostředí jaké představovala a stále představuje Česká republika, taková světice jak ji presentují média?!

… Policistka Knappová s bezejmenným kolegou na podzim 2005 a v zimě 2005/6 na pokyn nadřízených z vedení útvaru nejen že odmítli vyšetřovat můj podnět o vydírání, korupci a podvodech lidí kolem Péti a Jourové, ale nakonec ještě zničili vyžádaný důkaz, který tyto zločiny potvrzoval … Korupce Věry Jourové se neprokázala a stíhání v létě 2008 skončilo konstatováním, že se skutek nestal. Obvodní soud přiznal Jourové 3,6 milionu korun jako náhradu majetkové újmy …

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

nejfrekventovanějšími jmény v souvislosti s údajnými manipulacemi okolo dotací, tak nejfrekventovanějšími jmény, o kterých se mluvilo tehdy na Ministerstvu byla jména pana Formana, paní Jourové.

… to je směsice různých klientských vazeb, osobních, sexuálních, finančních a nic jiného ty lidi neřeší. Ty v podstatě ani nepracují.

… ten zkorumpovaný systém nenávidí toho Řičáře tak, že po něm půjdou nadosmrti, to není ani věc osobní ochrany apod. a součástí zkorumpovaného systému, podle mě, je i paní Jourová.

… to, že paní Jourová po svém obvinění byla ve velmi úzkých vztazích s někdejšími, paradoxně i současnými činovníky toho Ministerstva a že je velmi agilní směrem ať už jde o Řičáře proti němu, nebo o svoje plány, tak to vím. Paní Jourová je nadále aktivní a v úzkém vztahu s lidmi z tehdejšího vedení i současného vedení Ministerstva pro místní rozvoj.

… dnes už se zapomíná na jednu věc, všichni si myslí, že paní Jourová byla obětí nějaké kauzy, a že skončila kvůli tomu na Ministerstvu, nikoli. Paní Jourovou vyhodil tehdejší ministr Martínek.

… dohazoval dotace z jiných ministerstev, protože právě u Budišova on tvrdil, že to nepotřebuje, protože už to má s Věrou pořešené. Tvrdil, že jí dal 2 miliony a že tam Ministerstvo je už pořízené.

… on tvrdil, tak jeho největší kontakt byla tehdejší náměstkyně paní Jourová, která byla jeho krajankou, která pocházela z Vysočiny, znali se dlouhá léta.

… tvrdil o ní, že v uvozovkách je jejich, že jim poradí, pomůže, zařídí, aby ten projekt byl realizovatelný, aby měl nárok na čerpání dotací, aby zkrátka spatřil světlo světa a tvrdil, že se s ní dohodne, že paní Jourová je na jejich straně. I z těch podkladů jsme vycházeli, když jsme např. pana Péťu a paní Jourovou tehdy obvinili z trestných činů.

… pan Péťa i pan Doležel vždycky tvrdili, že paní Jourová je tzv. jejich. To znamená, že pomůže, zařídí atd.

vím, že jsme tenkrát zajistili spoustu korespondence mezi paní Jourovou, starostou Péťou, což asi by nebylo nic proti ničemu, ale i při tom obvinění jsme vesměs vycházeli ze záznamů Televize Nova nebo i našich potom vlastních a po poradě se státním zastupitelstvím jednoznačně padlo obvinit paní Jourovou.

Vzpomínám si, že cestou z letiště toho navyprávěla poměrně hodně, nicméně potom v protokolu se toho objevila polovina, dnes už tvrdí něco jiného.

* * *

Ing. arch. Marek Řičář: Co jsem potkal v útrobách ČSSD v letech 2002-2006

… policistka Knappová s bezejmenným kolegou na podzim 2005 a v zimě 2005/6 na pokyn nadřízených z vedení útvaru nejen že odmítli vyšetřovat můj podnět o vydírání, korupci a podvodech lidí kolem Péti a Jourové, ale nakonec ještě zničili vyžádaný důkaz, který tyto zločiny potvrzoval …

* * *

Ing. arch. Marek Řičář:

Ricar a Jourova„Kdo mlčí ke zločinu, stává se jeho spojencem… a kdo se jednou ohne, už zůstane ohnutý do konce života. Moji předkové zločinu neposluhovali, ať už to byl zločin nacistický nebo komunistický, a ani já se neohnu před zločinným SYSTÉMEM, který svou moc staví na zneužívání zákona, justice a policie pro potřeby korupční mafie a na strachu a poslušnosti lidí. Proto budu bojovat až do úplného konce a nemůžu nikdy akceptovat „trest“ za něco, co jsem nespáchal a spáchat nemohl. Nemůžu po 7 letech, které mně a mojí rodině vzal SYSTÉM, přistoupit na falešnou hru na spravedlnost a právo a stát se figurkou ve hře mocných. Před 7 lety jsem byl mafií „pohřben“, nemám nic, nejsem nikdo, na mém „hrobě“ slaví politická prostituce, lidská špína a STRACH… a právě já, který více nejsem, než jsem, Vás volám: nemlčte!, překonejte svůj strach!, nenechte se zneužívat!, neposluhujte!, pomozte!“

* * *

P.S.

Jak asi může být kvalitní volba kandidáta na českého eurokomisaře, když probíhá tak nedůstojně na poslední chvíli, takřka přes noc, jako by se dohadovali sedláci na trhu, při vší úctě k sedlákům. Opět se ukazuje v plné nahotě úroveň české politické scény, pokud lze o nějaké úrovni vůbec hovořit. Řešit tak vážnou věc na poslední chvíli je skandální ukázkou amatérismu a nezodpovědnosti vlády.

Jan Šinágl, 15.7.2014

 

Causa Řičář: Jak politická mafie bezohledně zlikvidovala život rodiny s pěti dětmi (I.)

Causa Řičář: Osm let bezmoci a postupné likvidace (II.)

Causa Řičář: Monstrproces politické a justiční zvůle (III.)

* * *

Případ Josefa Marka, dříve ing. arch. Marka Řičáře je zřejmým justičním zločinem!

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Žádost o udělení milosti ing. arch. Marku Řičářovi předána Hradem na MsP!

Ing. arch. Marek Řičář: Co jsem potkal v útrobách ČSSD v letech 2002-2006

Spravedlivý soud nevinného Ing. arch. Marka Řičáře nás teprve čeká!

Marek Řičář, vězeň svědomí: ČESKÉ PEKLO 2014 ve srovnání s vězením v roce 1930 !!!

Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

Dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi ve věci kauzy ing. arch. Marka Řičáře

Kauza Řičář: média informována, všechna dosud svorně mlčí…?!

Ing. arch. Marek Řičář mezi nejhorší spodinou ve věznici Všehrdy v akutním ohrožení života!

Otřese Českou republikou kauza Řičář jako s USA kauza Watergate?!

Osobní dopis manželky ing. arch. Marka Řičáře, matky pěti dětí

Brusel: V IT technologiích Česko vážně selhalo, autora nejlepšího IT projektu BONO PUBLICO ing. arch. Marka Řičáře zavřelo!

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #4 Jan Šinagl 2014-07-17 09:36
Panu Holínkovi doporučuji tento odkaz: sinagl.cz/.../... - nepodporoval jsem osoby, ale Hnutí ANO. Díky špatnému volebnímu zákonu se do Sněmovny opět dostalo mnoho neschopných, včetně Hnutí ANO, kdy zapůsobil i nedostatek času na kvalitní přípravu kandidátek. Pokud někdo vyžaduje jen jistotu předem a ideální řešení, dočká se nejhoršího. Bohužel český člověk preferuje „jistoty“ před nadějí, vírou, hraje rád roli vševědného „generála po bitvě“ aniž by sám něco konkrétního dělal, vyjma pohodlné kritiky. Na webu pravyprostor.cz na titulce žádný odkaz na petici „Řičář“ není? Kde je odkaz, kolik je na ní podpisů? Podepsal jsem petici paní Řičářové a zveřejnil i tři články pana Kříže k tématu. Na kolika webech je petice „Řičář“ trvale na titulce? Neznám žádný. Hloupě se tak tříští síly. Nemalou měrou jsem přispěl osobní angažovaností k přeložení pana Řičáře do jiného oddělení ve Všehrdech a do následného přeložení do „civilizovanějš í“ věznice v Č.B. Věřil bych tomu, že paní V.J. se zasadila o to, abych nebyl na kandidátce za Hnutí ANO jak do Sněmovny, tak do EP. Nemám nikdy problém změnit názor, když se dozvím fakta, která jsem dříve neznal, na slova a nedoložené „informace“ nedám. Karel Kryl: „Zachováváme postoje místo abychom stáli.“ Stojím, nezachovávám postoje. Demokrat respektuje rozhodnutí soudu ve věci Babišova členství u StB. V pořadu Reportéři ČT pan Babiš argumentoval věcně, logicky. Stav země je děsivý a nelze upřít, že se dějí i positivní věci, které by se bez Hnutí ANO neděly. I proto jeho preference stoupají. Kdykoliv někdo nový zkouší situaci řešit, je okamžitě napadán, že tím napomáhá tomu starému, neměnnému, ho nenapadne. V zemi bez tradice demokracie nemůže nikdo soudný očekávat, „ideální“ řešení, která ostatně nikdy v politice nemohou být. Proč RČT nenatočí pokračování kauzy „Řičář“? Pana Wollnera jsem informoval, projevil zájem, odmlčel se. Doufejme, že ne na trvalo a že poslední televizní investigativní pořad nebude také postupně umlčen?!
+3 #3 Josef 2014-07-16 15:21
+5 #2 Josef 2014-07-16 07:17
Nejhorší vláda za posledních X let v čele se soudruhem Estébákem v Ano a další podvraťáci v čssd.Ovčané proberte se a nebo se zase necháte opít koblihou????
Běda tomu komu vládne estébák a čssd v čele se škodícím sobotkou

ceskatelevize.cz/.../...
+4 #1 Bořivoj Holínek 2014-07-15 08:13
Pane Šinágle, v kolonce na „Portálu sinagl.cz“, kde nyní máte odkaz na PETICI na podporu Josefa Marka dříve Ing. Arch. Marka Řičáře, jste měl donedávna vyvěšen dlouhé měsíce odkaz na hnutí ANO, jehož jste propagátorem a veřejným podporovatelem. Přes - nejen mnou - opakovaná varování na hrozící nebezpečí pro naši společnost v případě úspěchu ne-Burešova „hnutí“ ANO (jehož je Věra Jourová první a jedinou místopředsedkyn í) ve volbách, jste i Vy v nemalé míře přispěl k usednutí paní Jourové do ministerského křesla. I kdybyste nyní denně upozorňoval na mafiánské praktiky kandidátky na eurokomisařku a oprávněně volal po spravedlnosti, myslíte si, že Vám ještě někdo uvěří? Já NE! (Poznámka: bez vašeho přičinění jsem výše uvedenou petici podepsal na stránkách „Pravý prostor.cz“ pod č. 222).

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)