Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis Andrej mlMS Praha Justicni straz

Aktualizováno 20.9.2022:  Věštírna Václava Moravce - Udivuje mě ale záměr soudu zkoumat zdravotní stav svědkyně Adriany Bobekové. Jako laik si myslím, že žádné dítě by nemělo být nuceno, aby vypovídalo v procesu, v němž je obžalován jeho rodič. Projednání v přítomnosti veřejnosti bych považoval za překročení hranic obyčejné lidské slušnosti. Sám jsem přesvědčen, že trestní řízení bylo vyvoláno z politických důvodů, nikoli státním orgánem, ale dosud nezjištěným oznamovatelemNezávislost justice nezakládá právo na beztrestné poškozování občanů.

***

Z médií jsem se dozvěděl, že mi soudce Jan Šott zakázal vstup na všechna soudní jednání. Včera jsem se o tom na místě přesvědčil – viz zvukový záznam mého rozhovoru s Justiční stráží před vstupem do jednací síně.

Soudce ze mne dělá mnohonásobného narušitele „veřejného klidu“ v soudní síni na základě ojedinělého potlesku a konstatujícího výroku, bez jakékoliv urážky a agresivity. Postihuje mne preventivně za skutek, který se nestal, ale může nastat. Doufejme, že se touto zásadou nebude řídit při vynesení rozsudku.

Soudce Jan Šott má kolegyni u OS Ostrava, kde mne soudkyně JUDr. Jana Bochňáková také vyloučila ze všech soudních jednání v ostudné kauze ing. Marka Gáby, pouze proto, že jsem ji vyzval, aby soudní proces ukončila poté, co zazněl „corpus delicti“ ve prospěch obžalovaného, kdy mlčela, stejně jako státní zástupkyně Mgr. Andrea Roztomilá. V jedné části této kauzy, kde je právo pošlapáváno jako v 50 letech, už byla podána první Ústavní stížnost. Postaví se ÚS ČR justiční mafii, prokáže svoji nezávislost? Jinak hrozí další ostuda české justice u ESLP, kdy bude ČR platit další miliony odškodnění, jako v kauze Roberta Tempela. Kauza souvisí nepřímo s kauzou Petra Kramného. Občané nebudou věčně ochotni platit obrovské částky, za které nese odpovědnost zkorumpovaná část české justice.

Andrej Babiš ml. trpí schizofrenií - selháváním myšlenkových procesů, sníženou schopností vnímat emoce a reagovat na ně. Lze tedy jeho svědectví důvodně zpochybňovat. Považuji předvolání duševně nemocného svědka za nemorální a porušující ústavní právo na spravedlivý soudní proces, stejně jako ohrožení práv nemocného člověka na soudní ochranu. Připomínám, že zdravotní stav je jedním ze zákonných důvodů, prohlásit veřejné soudní jednání za neveřejné (další důvody: mladiství, obchodní tajemství, tajné služby). V roce 2010 byl zadržen PČR (údajně nahý a zfetovaný) a převezen do psychiatrického ústavu. Za jeho „násilným“ převozem na Ukrajinu měla být snaha „odstřihnout“ ho od prostředí a urychlit jeho léčení.

***

MS Praha 12.9.2022 „Den První“: Kauza „Čapí hnízdo: Jako jediný jsem byl soudcem vykázán ze soudní síně

***

Bude také přečten protokol o schválení dotace pro Čapí hnízdo společně s mnoha dalšími dotacemi, schválenými za hejtmana Petra Bendla (ODS)? Veřejnost by se jistě ráda dozvěděla kdo, kolik a na co dotace obdržel a zda projekty slouží veřejnosti tak dobře, jako Čapí hnízdo?

Nezapomínejme také na skandální „přepad“ novinářů Jiřího Kubíka a Sabiny Slonkové Andreje Babiše ml. a jeho maminky v jejich bytě ve Švýcarsku, který byl natočen skrytě na video. Natočit tajný rozhovor s nemocným člověkem a zveřejnit bez jeho vědomí, je novinářská „prasárna“. Mimochodem zeptal se někdo svědka Babiše ml., z čeho hradí životní náklady s jeho maminkou v drahém Švýcarsku?

Jinak práce Justiční stráže se zlepšila. Zatímco 12.9.2022 jsem prošel kontrolou s nožem a pepřovým sprayem, tentokrát byl „zadržen“ alespoň nůž. Oceňuji, že mne členové Justiční stráže znají a moji práci oceňují, stejně jako členové Justiční stráže u OS Ostrava.

P.S.

Nebyly přítomny desítky novinářů, jak nám oznamují média, jen pár, ostatní byli fotografové a kameramani.

 

Jan Šinágl, 17.9.2022      

***

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.

Matrix opět v akci, začíná druhý pokus o likvidaci Babiše?!

Soudce Jan Šott zrušil zákaz účasti Janu Šináglovi na veřejném soudním jednání v kauze Čapí hnízdo. Kdy kauza skutečně „vybuchne“?!

Po 15ti letech od udělení dotace na Čapí hnízdo Babiš a Nagyová zproštěni obžaloby

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #5 Jan Šinagl 2022-10-09 08:47
Dobrý den.
Pro svůj text do Reportéra bych vás rád požádal o vyjádření ke kauze, kterou poprvé zveřejnil prezident Miloš Zeman v srpnu 2021. Zeman tehdy oznámil, že ho odposlouchávala BIS.
Podle našich informací jste měl koncem roku 2017 obdržet část těchto odposlechů a využít jejich obsah k formování taktiky vašeho povolebního vyjednávání s Milošem Zemanem.
Můžete se k tomu vyjádřit?
Děkuji
Jaroslav Kmenta
Reportér magazín

Vážený pane,
překvapilo mě, že po dvou vašich vylhaných antibabišovskýc h knihách a všech vašich lžích, které o mně pravidelně šíříte v časopise Reportér (např. vylhaný článek, že si udržuji vliv v policii a bezpečnostních složkách), máte tu drzost mi vůbec napsat. Aby bylo jasno, nikdy jsem žádné odposlechy neviděl, vaše konstrukce je zcela scestná a vaše informace jako obvykle na úrovni Aeronetu. Chápu vaši nenávist vůči mně, protože po koupi Mafry, kde jste podle mých informací nic nedělal (maximálně psal účelové texty na objednávku), bral peníze a v pracovní době jste psal své výmysly a fabulace, které vydáváte za knihy a peníze za ně jste pravděpodobně inkasoval vy a ne váš zaměstnavatel, byste musel konečně začít pracovat. Toto je poslední reakce, kterou ode mě máte, už mě příště neobtěžujte ani svými přihlouplými dotazy, ani svou přítomností.
AB

facebook.com/.../...
-2 #4 Jan Šinagl 2022-10-04 09:44
Z toho, co mi je o věci známo, jako laik podezírám komisaře Nevtípila ze snížené schopnosti periferního vidění. Díval se jen přímo na cestu, vedoucí k odeslání obou obžalovaných „do tepláků“, a do křoví a hloží po stráních nenahlédl. Dozorový státní zástupce tam raději nahlížet nechtěl a trestní stíhání zastavil. Je to moudrý muž.

Přesto si jako laik myslím, že na lavici obžalovaných nesedí všichni, kdo za „obdarování“ FČH nesli odpovědnost. Nedovedu si ale představit, že by dnes bylo reálně možné rozšíření vyšetřování činu, který proběhl v letech 2008-2009.

Tím ovšem žalobce otevřel otázku, o kterou se mohou obžalovaní a obhájci přetahovat se stranou žalobní právnicky i filozoficky hodně dlouho. Znám obhájce osobně z jiných kauz. Právníci jejich „kalibru“ ovládají technologii řádných a mimořádných opravných prostředků nadstandardně, takže v případě, že senát Jana Šotta obžalované odsoudí, řízení může pokračovat i několik let.

Druhý týden hlavního líčení v této věci se překrýval s druhým kolem voleb do Senátu. Obž. Jana Nagyová se probojovala do druhého kola, v němž byla protikandidátko u proti senátorovi Miloši Vystrčilovi, současném předsedovi Senátu. Jako soupeř byl „těžká váha“, takže bylo na místě při pokusu o jeho porážku vyvinout nejvyšší možné úsilí. Hnutí ANO jí poskytlo vydatnou podporu, částečně i za účasti obž. Andreje Babiše. Ona sama ale opustila soudní síň jen 29. září 2022 odpoledne. Pravděpodobně by náskok senátora Miloše Vystrčila stejně nepřekonala, ale na závěru, že pro své zvolení neudělala vše, co mohla, to nic nemění. Nemění to také nic na mém názoru, že načasování začátku hlavního líčení bylo vzhledem k politické angažovanosti obžalovaných nešťastné. Právo být zvolen je ústavně právně chráněné.

V celém dosavadním průběhu se nevynořila jedna otázka, kterou by se měl soud zabývat: převažuje v tomto příběhu škodlivost podvodného jednání v dotačním řízení nad společenskou prospěšností vybudování víceúčelového zařízení Čapí hnízdo ?

Zajímavostí, která stojí za zmínku, je dodatečné zvýšení počtu jednacích dnů přidáním čtvrtého bloku jednání se zahájením 19. prosince 2022. Obžalovaní budou mít díky soudu neobvyklé „veselé Vánoce“, a to bez ohledu na to, co se v tomto bloku odehraje.

Hlavní líčení bude pokračovat ve dnech 17.-21.října 2022

neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...
-3 #3 Jan Šinagl 2022-09-19 08:42
Ovšem sama skutečnost, že se v r. 2022 soud zabývá skutkem z r.2008, je hrůzná. Jen část průtahů jde na konto opakovaného přerušování řízení nutností žádat Poslaneckou sněmovnu o vydání obž. Andreje Babiše k trestnímu stíhání.

Nevíme ovšem nic o tom, kdo zaplatil za protlačení Andreje Babiše ml. jako svědka. Různé výlety Sabiny Slonkové do Švýcarska nebyly levné.

Především považuji za vhodné vysvětlit čtenářům, že nepíši na objednávku. Případ mě zaujal hned v době vzniku. Popudilo mě zneužívání nástrojů trestního práva k zjevnému splnění politického cíle.

Po celý týden se projevovalo nepřátelství většiny redakcí vůči obžalovaným, především vůči obž. Andreji Babišovi. Obž. Jana Nagyová stojí stranou zájmu, ač jako jediná pachatelka trestného činu je v procesu v horším postavení než obž. Andrej Babiš, kterého žalobce zatím viní pouze z napomáhání. Novinářům neslouží ke cti, že uveřejnili nebo vystoupením na obrazovce sdělili veřejnosti pár nesmyslů, jako že Andreji Babišovi hrozí nová obžaloba. Je zajímavé, že všichni „hlídací psi demokracie“ štěkají stejným směrem, včetně těch, jejichž společnost je majetkem Agrofertu nebo pana obžalovaného osobně. Asi se nikdy nedovíme, kdo tu dehonestační kampaň zaplatil.

neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...
-3 #2 Jan Šinagl 2022-09-18 13:12
Malost premiéra Fialy:

...Debata na televizi Prima navíc neměla být duelem, měli se jí účastnit čtyři předsedové stran, doplnil Fiala. Omluvil se z ní kvůli účasti na pohřbu Alžběty II. „Součástí programu je v neděli večer akce v Buckinghamském paláci na pozvání nového krále Karla III. Chápu, že se Andrej Babiš cítí být důležitějším než král. Určitě by na mém místě ignoroval zájmy ČR a šel by raději diskutovat s Tomio Okamurou na Primu. A králi by asi poslal SMS nebo by mu rovnou brnknul,“ podotkl Fiala.

seznamzpravy.cz/.../...
-4 #1 Jan Šinagl 2022-09-18 13:02
... Ale Andrej Babiš není první obětí takových praktik od r.1989, jak se domnívá. Před ním čelil pokusu o politickou likvidaci trestním řízením Jiří Čunek, tehdy místopředseda vlády. KDU-ČSL tehdy pohrozila odchodem z vlády, pošle-li ho žalobce před soud. Došlo pak ke spornému zásahu Nejvyššího státního zastupitelství do řízení. Případ byl odebrán přerovskému žalobci a přikázán jeho jihlavskému kolegovi, který trestní stíhání zastavil. Jako laik, vybavený podrobnými informacemi, jsem přesvědčen, že Jiří Čunek by tehdy ustál obhajobu, takže pro zásah NSZ a jihlavského žalobce nenacházím omluvu. Jeho výsledkem byla „válka žalobců“, která otřásala státním zastupitelstvím zhruba dva roky a vedla k pádu nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké.

Daleko hůře než Jiří Čunek dopadl Vít Bárta, jehož proces byl součástí soustředěné snahy ODS a KDU-ČSL o vystrnadění vetřelecké strany Věci veřejné z politických struktur. Proces, vedený předsedou senátu Janem Šottem on-line a doprovázený nenávistnou pozorností médií, sice skončil zprošťujícím rozsudkem, ale jeho vliv na veřejnost byl pro Věci veřejné smrtící. Pro úplnost uvádím, že pan soudce se zapsal do dějin českého trestního řízení napadením vlastního zprošťujícího rozsudku podnětem ke stížnosti ministra pro porušení zákona.

Načasování zahájení hlavního líčení v kauze Čapí hnízdo dva týdny před komunálními a senátními volbami může, ale nemusí být náhodné. Pro předsedu senátu by určitě nebylo nemožné se zahájením počkat až po volbách. Pochybnosti o zanedbání možného politického ohlasu procesu oslabuje skutečnost, že samozřejmě naprosto náhodně případ připadl senátu předsedy Jana Šotta, jenž se „osvědčil“ v procesu proti Vítu Bártovi, tedy v akci, poškozující Věci veřejné. ...

neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)