Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Alexandrovci a Helena VondrackovaMichal Antonin MM HVAktualizováno 17.10.2022: Výzva k bezodkladnému odstranění protiprávního stavu

***

Koncertů Alexandrovců se v Česku hned tak nedočkáme. V ideálním případě nikdy. Komu chybějí, ať si je najde někde na internetu. A kdo opravdu touží po živém vystoupení zpívajících vojáků, snad se brzy dočká. Na letošní advent bylo oznámeno české turné Souboru písní a tanců Ozbrojených sil Ukrajiny s koncertním programem „Bojovníci světla“. To bylo nakonec bohužel také zrušeno, doufáme, že kvůli přípravám nového programu oslavujícího vítězství Ukrajiny nad Alexandrovci a dalšími příslušníky ruské armády.

A s tímhle programem by snad jednou mohli zajet i do Česka. Klidně pod záštitou hlavy státu, protože to už skoro s jistotou nebude Miloš Zeman. Helena Vondráčková už se určitě přihlásí sama.

Nebo, jak to už v roce 2015 všem kritikům Alexandrovců vzkázal Martin Michal, jehož manželka Helena Vondráčková si s jednotkou pochopitelně také zazpívala: „Alexandrovci, naprostá umělecká nádhera. Jen drobná připomínka. Na dnešních koncertech v Praze bylo více nadšených lidí, než čítá nedemokratická pražská kavárna. Takže ta kavárna už by měla jít do pr… Jen tady otravuje vzduch.“ Taky vás máme rádi.

***

Člověk si uvědomí, v jak neuvěřitelně absurdní zemi ještě před pár lety žil. A vlastně to pokládal za něco, co ho rozčiluje, ale tak co se dá dělat… Přitom se dalo.

Možná vám to letos na začátku března vzhledem k množství jiných, důležitějších informací uniklo: České turné ruského armádního souboru písní a tanců Alexandrovci bylo pro rok 2022 zrušeno. Což se po útoku ruské armády na Ukrajinu zdá celkem logické a já jen doufám, že si alespoň část souboru mohla sama na bojišti třeba u Chersonu vyzkoušet, jaká je skutečná síla neporazitelné ruské armády, kterou už 95 let opěvují. Vyžehlete si ty svoje parádní uniformy a hodně štěstí, molodci.

A vlastně je dost neuvěřitelné, že se nějaké turné s koncerty v PrazeKarlových Varech mělo ještě vůbec letos konat. Pokud byste na to snad už zapomněli: ještě před tím, než Putin vyhlásil v únoru válku celému světu, patřili jsme spolu se Spojenými státy na prestižní dvoučlenný seznam největších nepřátel Ruské federace. Tam jsme se nominovali akcí „ruská ambasáda jede domů“ po odhalení ruského útoku na Vrbětice. Pustit si už v takové situaci do země další speciální ruský vojenský výsadek nevypadá jako nejlepší nápad.

KSV HV MM 121019Ano, už to slyším, protože to slýchám léta furt dokola: „Nemíchejme politiku a umění, to přece nejde.“ Nebo, jak to už v roce 2015 všem kritikům Alexandrovců vzkázal Martin Michal, jehož manželka Helena Vondráčková si s jednotkou pochopitelně také zazpívala: „Alexandrovci, naprostá umělecká nádhera. Jen drobná připomínka. Na dnešních koncertech v Praze bylo více nadšených lidí, než čítá nedemokratická pražská kavárna. Takže ta kavárna už by měla jít do pr… Jen tady otravuje vzduch.“ Taky vás máme rádi. („JUDr.“ Martin Michal zpronevěřil 600 milionů korun, soudem byl „osvobozen“. Nachází se v exekuci 20 milionů korun, nikdo to neřeší. JŠ.)

Existují ale i poněkud sofistikovanější obhájci pravidelných návštěv vojenského souboru. Souboru, jehož dress code včetně těch komických obřích čepic stejně jako rudá hvězda nad jeho pódiem pamětníkům připomínala roky, kdy byli podobní umělci dočasně přes dvacet let k vidění v ulicích českých (a slovenských) měst.

Alexandrovci přece už zpívali po celém světě, říkají jejich zastánci. Zapěli dokonce i papeži Janu Pavlu II. Na konci 80. let nadchli New York Times a jejich společné koncerty s Leningradskými kovboji pod názvem „Total Balalajka Show“ z roku 1993 zaznamenal sám velký filmový mistr Aki Kaurismäki.

To všechno je pravda. Sám si často na YouTube pouštím záznam ze Senátního náměstí v Helsinkách, především jejich společnou verzi „Sweet Home Alabama“. Protože to je přesně role, která Alexandrovcům nejvíc slušela: komický kompars, kterému se smějí desítky tisíc Finů uprostřed svého hlavního města, kam by se jinak tolik ruských vojáků pohromadě s jistotou nikdy nepodívalo.

A někdy v té době byl asi ideální čas k ukončení existence souboru, který byl založen již v roce 1928. Bohužel se to nestalo a lampasáci s hudebním sluchem pokračovali ve své nekonečné tour světem s občasnými zastávkami v Česku. Člověk se na to mohl dívat různě. Ze všeho nejlepší to bylo úplně ignorovat.

To se ale významně změnilo po roce 2014, kdy Rusko anektovalo Krym

Na počest této loupeže zařadili Alexandrovci do svého repertoáru píseň Zdvořilí lidé, což je v podstatě milostné vyznání muže svému tanku a Kremlu. Pokud na to máte žaludek, doporučuji vyhledat na YouTube. Nebo radši ne. Je to skoro stejně strašné jako jakékoli vánoční poselství Miloše Zemana.

A po tomto oslím můstku jsme se samozřejmě museli dostat k prezidentovi republiky, nadšenému fanouškovi Alexandrovců, který udělil jejich českým turné v letech 2015 a 2017 svou „záštitu“.

Člověk si nad tím uvědomí, v jak neuvěřitelně absurdní zemi ještě před pár lety žil.

A vlastně to pokládal za něco, co ho asi rozčiluje, ale tak co se dá dělat… Přitom se dalo. Třeba Estonsko, které má s ruským exportem čehokoli taky stále živou zkušenost, odmítlo v roce 2017 povolit Alexandrovcům vstup do země. Koncerty rušila i polská nebo litevská města. Už si s tím heavy metalem užili dost.

Miloš Zeman už ze svého obdivu ke všemu ruskému trochu vystřízlivěl, nebo to aspoň od února předstírá. A na další turné s pěveckým okupačním sborem by už nejspíš nejela ani Helena Vondráčková. Nebo by aspoň tvrdila, že některé písničky zpívala záměrně falešně.

Koncertů Alexandrovců se v Česku hned tak nedočkáme. V ideálním případě nikdy. Komu chybějí, ať si je najde někde na internetu. A kdo opravdu touží po živém vystoupení zpívajících vojáků, snad se brzy dočká. Na letošní advent bylo oznámeno české turné souboru písní a tanců Ozbrojených sil Ukrajiny s koncertním programem „Bojovníci světla“. To bylo nakonec bohužel také zrušeno, doufáme, že kvůli přípravám nového programu oslavujícího vítězství Ukrajiny nad Alexandrovci a dalšími příslušníky ruské armády.

A s tímhle programem by snad jednou mohli zajet i do Česka. Klidně pod záštitou hlavy státu, protože to už skoro s jistotou nebude Miloš Zeman. Helena Vondráčková už se určitě přihlásí sama.

Originální článek>

P.S.

Jindřich Šídlo může celkem s jistotou očekávat za tento článek další z mnoha žalob Agentury MM, což je roky její hlavní náplní práce:-) JŠ

***

Důvody nenastoupení miliardáře Romana Janouška do vězení byly zveřejněny. Důvody nenastoupení spolupachatele miliardových podvodů s pohonnými hmotami Antonína Michala do výkonu trestu zůstávají „státním ...

Antonín Michal, syn „JUDr.“ Martina Michala (nevlastní syn zpěvačky H. Vondráčkové), odsouzen na 8 let za miliardové podvody, navštívil s rodinou fotbalové utkání Sparty Praha …?!

Helena Vondráčková s manželem „JUDr.“ Martinem Michalem apelují na GIBS, Hamáčka, Babiše a Benešovou, kvůli pomlouvání Šináglem

Xaverův Šlachta a Šinágl – Šlachtův a Šináglův Xaver

Překonal jsem Babiše – mne žaluje, šikanuje a pronásleduje Agentura MM už od roku 2009

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Jan Šinagl 2022-11-14 21:28
Boží fotka!

twitter.com/.../...
-1 #4 Jan Šinagl 2022-11-14 21:13
Tohle video možná znáte. Ale věděli jste, že ty děti jsou malí Ukrajinci?

twitter.com/.../...
-2 #3 Jan Šinagl 2022-11-13 09:15
Lidové hlasování- no vida, jak se vyplatilo spolukoncertová ní s Alexandrovci.

Rudolf Hanzl

seznamzpravy.cz/.../...
-11 #2 Jan Šinagl 2022-10-20 11:33
Dne 18.10.2022 jsem byl opět vyslechnut PČR Beroun ve věci dobrovolné dražby mého domu a trestného oznámení Agentury MM na moji osobu – poprvé za účasti Mgr. Jany Gavlasové, jednoho ze žalobců a právní zástupkyně AMM. Bohužel mi, v této fázi, zákon neumožňuje protokol zveřejnit. Právní zástupkyně položila jedinou otázku: „Na základě čeho a z jakého důvodu Vám pan Jiří Vondráček (bratr Heleny Vondráčkové) doporučil dražebníka?“

Z Usnesení KS Praha 25.8.2022, bod č. 22: Odvolací soud
zároveň shodně se soudem I. stupně uzavírá, že s ohledem na množství a obsah předchozích žalob a dalších procesních a jiných podání žalobců za situace, kdy se jim morální i nemateriální satisfakce dostalo, je již naprosto evidentní, že se žalobci touto další žalobou nehodlají domáhat svých práv, ale že již jde jen o nástroj systematické šikany žalovaného. I odvolací soud je přesvědčen, že žaloba není vedena snahou žalobců o ochranu jejich práv, ale je zcela zjevným zneužitím práva a součástí jejich šikanózního postupu vůči žalovanému. I tato skutečnost nutně vede k zastavení řízení podle ust. § 104 odst. 1 o.s.ř., neboť podmínkou řízení, tj. podmínkou, za níž soud vůbec může věc projednat a rozhodnout, je i to, že nejde o zcela zjevné zneužití práva. Rovněž nedostatek této podmínky řízení je neodstranitelný m nedostatkem, jehož důsledkem je vždy zastavení řízení. Jak ovšem správně opakovaně zdůraznil soud I. stupně, jde v případě těchto konkrétních žalobců o situaci naprosto výjimečnou, kdy je zcela zřejmé, že jejich jednání dnes již (za situace, kdy se jim přiměřené satisfakce za opakovaně žalované jednání žalobce dostalo) nemá jiný účel než šikanovat jinou osobu, a zneužití práva z jejich strany je s ohledem na shora uvedené bez jakýchkoliv pochybností.
***
Žalobci mají přístup do mainstreamových médií, kde mne pomlouvají (Xaver TV, Frekvence 1, bulvární časopisy), kde je mi přístup odmítán, abych se mohl ke lžím a pomluvám vyjádřit. Články o AMM na tomto webu jsou v návštěvnosti v řádech desek či stovek návštěvníků. Žalobce bych také mohl žalovat na miliony korun, ale suďte se roky.

Přišel jsem o rodný dům, zaplatil 2 miliony žalobcům a státu 7x max. pokuty 100.000,-Kč - za "ochranu" mých práv, zaručených Ústavou ČR, za svobodu slova a právo veřejnosti na informace. Zná je většina obyvatelstva z médií, kde je sledovali či sledují, za roky, miliony čtenářů - ta postihována jsou. Jeden z žalobců zpronevěřil 600 milionů korun, je v exekuci 20 milionů korun, kterou nikdo neřeší. Syn žalobce podváděl s dalšímu v daních v řádech miliard, byl odsouzen na 8 let, do vězení nenastoupil, PČR jsem pomáhal při vyšetřování. Charakterově pokleslou manželku podvodníka, vyznamenal prezident Zeman. Žádnou nemajetkovou újmu jsem žalobcům způsobit nemohl, ani ostatní média. Horší pověst, z veřejně známých osob, má v naší zemi málokdo.

Jsme ve válce, kdy se občas bitvy prohrávají. Válku vyhrajeme jen s lidmi, kteří se postaví zlu i za cenu ztráty všeho, včetně vlastního života - i ve jménu zachování ducha zákona a realizace práva na spravedlnost všech. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Stále žijeme v Potěmkinovské demokracii.
-13 #1 Josef 2022-10-17 19:32
To je tedy rychlost od protistrany pana Šinágla. 16.10. vyšel jeho článek a již 17.10. podává tato protistrana výzvu k odstranění dotyčného článku. Je vidět, že tato protistrana nepretržitě sleduje webové stránky pana Šinagla. A dělá dobře, neboť jsou tam uváděny velmi zajímavé články, Pro nas ostatní jsou tam také velmi zajímavé články, např. o zpěvačce Vondráčkové

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)