Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno 22.5.2020 ve věci „Nočních vlků“ na Olšanech: ZOI k rukám ministra vnitra Jana Hamáčka ze dne 12.května a odpověď ze dne 21.května.

Bojoval na Donbase, aby v ČR chystal teroristické útoky. Teď s Foldynou vítá Noční vlky

* * *

Gen. František Moravec: „U nás se už začíná žít v představě, že nám prostě spadne do klína nový 28. říjen…“

* * *

Hlasatelka v Událostech ČT hlásí konec II. světové války – už nedodá, že pouze v Evropě a v Africe a že desetitisíce spojeneckých vojáků padlo v boji v Tichomoří až do kapitulace Japonska dne 2.září 1945.

Až letos se výrazněji v médiích připomíná zásluha Vlasovců na osvobození Prahy. V Sokolovu se nestydí starostka města při pietním aktu nechat odstranit vlajku USA, aby zdůraznila „osvobození“ města jen Rudou armádou?! Kdo dnes ví, že Rumuni během bojů na území Československa osvobodili 1 722 obcí a ztratili 33 241 vojáků? Viděl někdo někde rumunskou vlajku a poděkování Rumunsku? Jistě, nechovali se vždy vzorně, podobně jako Rudá armáda, ale je skandální, že nejsme schopni poděkovat Rumunsku ani po 75 letech! Kolik Cechoslováků padlo v boji proti nacismu na území Československa ve srovnání s příslušníky jiných zemí?

Zdeňka Boráková „Nás osvobodili Rumuni. Mají krásný pomník, rumunští velvyslanci k nám každý rok jezdí na výročí osvobození. Jsme jim vděčni. Rusáci prošli jako kobylky.“

Zato prezident Zeman píše děkovný dopis Putinovi, kde zdůrazňuje, že bez Rudé armády bychom nebyli nezávislým národem?! Takže jsme byli 44 let svobodnou a nezávislou zemí, podle současné hlavy státu. Obávám se, že s pomocí současného prezidenta si o tuto „svobodnou a nezávislou zemi“ na ruský způsob opět silně koledujeme.

Ruský způsob nám včera předvedli na Olšanech Noční vlci. Porušili předpisy a PČR je prý začne vyšetřovat. Už vidím jak dostanou pokutu tři milony korun za porušení předpisů o karanténě. Půjde-li to takto dále, příště přijedou na Olšany na motorkách až k hrobům. Zdalipak se Noční vlci poklonili památce i spojeneckých vojáků a pilotů RAF, kteří mají pomníky v těsném sousedství?

Bohužel veřejnoprávní ČT přinesla v Událostech ČT jen dvacetivteřinovou reportráž s pouhou jedinou fotografií a detailem kolaboranstkého poslance Foldyny, místo aby natočila reportáž, včetně projevů a jak činí běžně i u zcela bezvýznamných událostí. Zřejmě aby nepopudila…

Tématu měla věnovat patřičnou pozornost - např. jak bylo možné, aby se ruští Noční vlci dostali do ČR v době koronaviru, pokud mezi nimi byli? Pochází z Moskvy, kde umírá nejvíce lidí z celého Ruska! Kdo jim potom udělil vizum, či povolení vycestovat? Měli negativní testy a lze jim věřit? Co na to kontrolní orgány, které jinak kontrolují i bezdomovce. Pohraniční styk je silně omezen a přísně hlídán PČR a AČR. Co na to náměstek Prymula, který jinak komentuje denně kdejakou událost? Jsou už Noční vlci v karanténě, nebo snad objíždějí stejným stylem další pomníky Rudoarmějců na našem území…?!

Historik Eduard Stehlík v rozhovoru zamlčuje pravdu: Proč nehovoří o poškozených pomnících legionářů v Rusku? „Rád bych také zdůraznil, že na rozdíl od celé řady jiných evropských národů Češi nikdy nevytvořili bojové jednotky, které by po boku nacistické armády vystoupily proti Spojencům.“ Už nedodá, že nacisté vytvořili takové podmínky, aby naše země tvořila spolehlivé zázemí pro podporu Wehrmachtu a kdy k nám jezdili jeho vojáci i na dovolenou. O Rumunech opět ani slovo. „Nějaké zbraně byly sice odboji shozeny ze spojeneckých letadel, ovšem zdaleka ne v takovém rozsahu, jak by si to situace českého odboje vyžadovala“. Už nedodá, že Rusové blokovali letecký prostor pro spojenecká letadla, že místa shozu byla špatně označená, na místě často nikdo nebyl, v odboji vládl zmatek a chaos. O hlavní příčině našeho selhání, Edvardu Benešovi, ani slovo.

Gen. Patton udělal chybu, že poslechl rozkazu přenechat Prahu Rudé armádě. Několik dnů volala o pomoc, umírali lidé a za porušení rozkazu by jistě nebyl potrestán. Rudá armáda nespěchala a Američané nesměli. Toto rozhodnutí ovlivnil i Edvard Beneš. Jeho informace ovlivnili presidenta Roosevelta. Beneš přestal Rusům slepě věřit když už bylo nevratně pozdě…

To vše popisuje podrobně ve své knize gen. František Moravec „Špion jemuž nevěřili“. Jeho slova byla varovná: „U nás se už začíná žít v představě, že nám prostě spadne do klína nový 28. říjen…“

Od roku 1999 nese jeho jméno 601. skupina speciálních sil Armády České republiky, ale in Memoriam ani za 30 let od listopadu 89 na Pražském hradu vyznamenán nebyl. Hrobař naší svobody Edvard Beneš byl, dokonce zákonem „Zasloužil se o stát“, za plné podporu komunistů, kterým umožnil získat moc a předat Československo do područí SSSR.    

Mimochodem ČT 2 vysílala v hlavní večerní čas v den konce II. světové války v Evropě a  v Africe, veselohru Zdeňka Svěráka Dlouhý, Široký a Krátkozraký?! Za to by ředitel veřejnoprávní televize na Západě okamžitě „letěl“. Co ale očekávat od země, která nemá hrdiny – nemůže jim ani projevit patřičnou úctu, protože nemá odkud vědět co to vůbec je. Vedení ČT by vědět mělo, stejně jako ví vedení renomovaných západních televizí, se kterými se ČT tak ráda a zcela nekriticky srovnává! Uspokojit nenáročného diváka není žádné umění, ale formovat jeho myšlení a postoje skutečnou kvalitou ve všech ohledech a která dokáže oslovit. Chlubit se statistikami sledování pořadů nenáročným divákem, který nepoznal skutečnou kvalitu a nemá možnost volby, pokud neovládá cizí řeči, je jen čiré pokrytectví vedení ČT.     

Na německé ARD běžel ve stejném čase dobový film, jak se mladí lidé vypořádávali s těžkými životními podmínkami, ze kterého až mrazilo. ČT „krmila“ diváky ve stejném čase veselohrou…

Mimochodem povšimněte si, jak z repertoáru divadel zmizely hry Karla Čapka, např. Bílá nemoc či Matka – ta končí výzvou poslednímu synovi „JDI!“.

Bez boje následuje jen poslušnost, poroba a otroctví. Nedivme se potom, že naši svobodu vybojovali vojáci jiných zemí ani tomu, že naše armáda za celých 100 let nikdy nebojovala, odevzdala zbraně nepříteli a naše zbrojovky naplno pomáhaly vyzbrojovat Wehrmacht. Nejsme-li schopni sami bojovat a přinášet oběti, svobodu si nezasloužíme - a divit se, že námi nevybojovaná nás zase opustí!

 

Jan Šinágl, 9.5.2020

* * *

BIS žádá veřejně Bradáčovou o napravení vlastního fatálního selhání?!

Noční vlci nejsou jen motorkáři, pomohli zabrat Krym, připomněl Kiska policii

„Noční vlci“ také „oslavují“ konec II.světové války v Evropě, aneb svátek se slzami v očích!

Kolaborant Hašek a noční vlci - brilantní shrnutí Martina Veselovského!

Noční vlci: Zachová se naše země zbaběle, nebo dáme jasně Rusku najevo kam patříme?!

* * *

P.S.

Jediná iDNES informovala o Nočních vlcích podrobně. Že by se zúčastnili jen zde žijící Rusové bych se divil. Ještě jsem neviděl, aby na hřbitově byly povoleny reproduktory?! O české pobočce Nočních vlků  slyším poprvé? Přijeli na stejnách motorkách jako ti ruští. Řídili je i Rusové, byly zapůjčené Ruskou pobočkou, nebo byly zasponzorovány české pobočce Nočních vlků? PČR bude mít co vyšetřovat, zvláště bude-li mít „stejný metr“ jako na běžné české občany! 

Čeští Noční vlci budou jezdit na kole. Policie jim za trest zabaví motorky i kožené vesty – Český Kocourkov. Účelový, kolaborantský spolek, jdoucí proti zájmům země, nejsme schopni jej okamžitě zrušit, ani jeho členům  na místě zabavit motorky a kožené vesty. Stát bude vydávat další miliony na roky se táhnoucí soudy…

 

J.Š. 11.5.2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #3 Jan Šinagl 2020-05-19 20:54
Tady neplatí pana nebo orel.

Tak.

Režim, který tvrdí, že druhou světovou válku vyvolalo Polsko, a odstranil pamětní desku na památku polských důstojníků zavražděných v Katyni, nemá co moralizovat se sochou maršála Koněva.

Vybral K.Mrzílek
-2 #2 Jan Šinagl 2020-05-17 08:06
Rudá armáda nás osvobodila od nacismu, ale svobodu nepřivezla.

K.Mrzílek
-4 #1 Jan Šinagl 2020-05-11 11:00
O lidské životy se nesmlouvá.

Smlouva o území.

Na všem co se hovoří o pomoci ruských vojáků ruské osvobozovací armády ROA pražskému povstání je mnoho pravdy. Ale mám ještě jeden vtíravý argument. Vrchní velitel americké armády Eisenhower se tehdy dohodl s velitelem ruského frontu ruským generálem Antonovem na demarkační čáře, kam až americká vojska generála Pattona mohou dojít. Na čáru Karlovy Vary, Plzeň, České Budějovice.

Generál Patton smlouvu dodržel. Domnívám se, že když město Praha volalo rozhlasem o pomoc a to několik dnů, že smlouva měla být porušena a americké vojsko mělo jet Praze na pomoc. Důvod, že byl Patton jako voják pod přísahou chápu do té míry, jedná-li se o území. Jde-li však o záchranu mnoha lidských životů, smlouvy mají jít stranou. Jestliže by se Pattonovi potom vytýkalo nedodržení smlouvy, nebo byl dokonce souzen, argument, že zachránil životy Pražanů by museli uznat Američané i Rusové i když ti se skřípěním zubů. Kdyby Pattona chtěli soudit, že byl pod přísahou? Protiváha Pattonova důvodu by byla silnější a trest by nemohl být velký, zda-li vůbec.

Zákony se mají dodržovat, zvláště je-li člověk pod přísahou. Je však přednější nechat umírat stovky lidí jen proto, že je tu smlouva o demarkační čáře?

K. Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)