Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno 17.7.2023: Obnova řízení - komentář JUDr. Lubomíra Müllera„V jednom městě byl soudce, který neměl bázeň před Bohem ani úctu k lidem. V tom městě žila také vdova, která za ním pořád chodila a říkala: ‚Zjednej mi spravedlnost ve sporu mezi mnou a mým odpůrcem.‘ Nějakou dobu nebyl ochotný, ale pak si řekl: ‚Sice se nebojím Boha ani nemám úctu k lidem, ale protože mi ta vdova dělá takové problémy, zjednám jí spravedlnost. Jinak za mnou bude chodit tak dlouho, až mě umoří.‘“ (Evangelium podle Lukáše, 18. kapitola, verše 2-5)

***

Institut mimořádného opravného prostředku v trestních věcech a to obnova řízení, dle hlavy devatenáct zák. č. 141/1961 Sb. (dále jen TrŘ) je jedním z velmi sledovaných témat Spolkem Šalamoun. Dílčí novelou § 30 odst. 4 TrŘ s platností od 1. 1. 2022 je z rozhodování o návrhu na povolení obnovy řízení je vyloučen soudce nebo přísedící, který ve věci rozhodoval v původním řízení.“

Pomineme „paskvil“ zákonodárce, že soudce, či přísedící je vyloučen pouze z rozhodování o návrhu na obnovu řízení, nikoliv na vlastní obnovené řízení, což v praxi znamená, že pokud nový soudce-senát rozhodne obnovu povolit v obnoveném řízení, kde se provádí dokazování, bude věc posuzovat soudce-senát, který věc rozhodoval v původním řízení.(sic!)

Tvrdá data

Ze statistik Ministerstva spravedlnosti vyplývá, že od roku 2013-2021 byl nápad 769 návrhů na obnovu řízení, které spadají do působnosti Krajských soudů. Z těchto 769 návrhů za 8 let soud vyhověl pouze jedné a to v případě Šnajdr a nejoblíbenějšímu důkazu Spolku Šalamoun, to pachové stopě.

Rok 2021

V roce 2021 byl dle statistik MSp nápad 66 žádostí o obnovu v řízení v ČR v gesci Krajských soudů.
Zcela předvídatelně nebyla povolena ani jedna.

Rok 2022

Od 1. 1. 2022 je vyloučen z posuzování návrhu na obnovu řízení soudce-přísedící, který věc posuzoval v původním řízení. Jedná se o zlomový moment. Zcela předvídatelně byl nápad návrhů na obnovu řízení skoro o 100% vyšší a bylo podáno za rok 2022 v celé ČR 122 návrhů na obnovu řízení ke Krajským soudům.

Z těchto 122 návrhů, zcela nečekaně vyhověl Městský soud v Praze a v jednom případě a skutečně obnovu řízení povolil.

Ve veřejném prostoru o tomto jednom případě nebyla sebemenší zmínka a proto Spolek Šalamoun požádal dle zák. č. 106/1999 Sb. o poskytnutí tohoto rozhodnutí.

Byli jsme v očekávání, nejen jména advokáta, kterému se podařilo zcela nemožné, ale zejména argumentací, kterou soud přesvědčil k tomu, aby obnovu řízení v jednom případě po 5 letech skutečně povolil.

Systém neselhal

Městský soud v Praze korektně usnesení o povolení obnovy řízení zaslal. Z daného usnesení vyplývá, že podavatelem návrhu na obnovu řízení nebyl odsouzený zast. advokátem, ale Městský státní zástupce v Praze a jednalo se o obnovu řízení v neprospěch obviněného. Statistiky MSp vcelku logicky podavatele návrhu nerozlišují.

Je zcela zjevné, že institut obnovy řízení v trestních věcech s nápadem u Krajských soudů i po 1. 1. 2022 je zcela dysfunkční.

Je fakt, že od roku 2013 do roku 2022 včetně, bylo podáno celkem 957 návrhů na obnovu řízení a česká justice selhala jen v jednom případě v roce 2018. Jsou to výstupy, kterým ani ze statistického pohledu nelze věřit.

Vlastní zkušenost

Spolek Šalamoun monitoroval osobní účastí řadu řízení o obnově řízení (např. Kramný, Balhar, policista O., či policista K. a řadu dalších)

Není vůbec divu, že institut obnovy řízení je zcela dysfunkční a že česká justice je patrně nejlepší na světě (srovnaní USA), protože např. V kauze Balhar dospěl Krajský soud v Ostravě složen z předsedy senátu s titulem Mgr. a dvou přísedících bez vysokoškolského vzdělání, že odborná vědecká veřejnost složená z rektorů, profesorů, docentů a dále světová odborná veřejnost problematice etologie, odorologie, chemie a dalších, vůbec nerozumí.

V případě policisty O, Krajský soud v Brně složen s předsedkyně senátu s titulem Mgr. a dvou přísedících velmi pokročilého důchodového věku přes znalecký posudek z forenzní biomechaniky a odborné vyjádření v oblasti videa jako jediného důkazu v dané věci, které konstatují, že inkriminované video nejenže žádný důkaz o protiprávním jednání neposkytuje a ba dokonce ani nemůže, senát konstatuje závěr, proti kterému není obrany a to „My to tam vidíme

V případu Kramný korektní novináři konstatují, že znalci prokázali, že Kramný nevraždil elektřinou, ale pro soud to není nová skutečnosti, jako esencionální podmínka obnovy řízení. Pro Spolek Šalamoun není problém zajistit nezávisle odborníky z celého světa (viz pachové stopy), ale maximálně se dozvíme, že dané problematice vůbec nerozumí. Je velmi těžké odborně vědecké veřejnosti vysvětlovat, že Ohmův zákon a základní fyzikální principy, platí všude na světě, jen neplatí u Krajského soudu v Ostravě.

Innocence Project, Inc.

Spolek Šalamoun nejenže velmi pečlivě sleduje Innocence Project v USA, ale jako první země ve východní Evropě požádal o členství v této prestižní neziskové právnické organizaci. Již sama skutečnosti, že projekt Innocence byl založen v roce 1992 a Spolek Šalamoun v roce 1994 má vypovídací hodnotu a zejména společné cíle.

Posláním projektu Innocence je „osvobodit ohromující počet nevinných lidí, kteří zůstávají uvězněni, a přinést reformu systému odpovědného za jejich nespravedlivé věznění“(Wikipedia)

Z našeho úhlu pohledu je velmi zajímavý údaj (Wikipedia) Od roku 2021 pomohl projekt Innocence úspěšně zvrátit více než 300 odsouzení prostřednictvím zproštění viny na základě DNA, kdy Spolek Šalamoun neuspěl v posledních 7 letech ani s jednou obnovou řízení v trestní věci, tolik malé srovnání.

Naši budoucí vážení kolegové nás pozvali na konferenci, kterou právě pořádá projekt Innocence v Washingtonu a Tel Avivu. Je to bohužel nad naše finanční možnosti, ale chceme naše vážené kolegy pozvat k nám do České republiky a v prostorách Poslanecké sněmovny, nebo Senátu uspořádat mezinárodní konferenci právě o nespravedlivě odsouzených.

Máme jedinou obavu, až jim představíme naprostou neomylnost české justice, až jim představíme předsedy senátu, kteří ovládají snad všechny vědní obory, které existují, či soudce, který sice lže, prokazatelně falšuje protokol o hlavním líčení, ale oplývá nadpřirozenou schopností vidět i to, co vidět normální smrtelník nemůže, budou u nás chtít zůstat natrvalo.

Vítejte v právním státě.

 

Václav Peričevič

Spolek Šalamoun

9.7.2023

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)