Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis capi honUž jenom umělci operují Čapím hnízdem, estébáctvím, Burešem. (Klus, Hrušínský, atd.) Někdo opozici poradil jinou metodu. Účinnější: permanentně chytat Babiše za slovo, a každý případ zveličit a udělat z komára vola.PF Setina 021116

Poslední případ: Babiš vzal údaj o belgickém Bruselu, kde se reálně očekává, že v roce 2030 bude většina obyvatel muslimských, a řekl, že tak bude v Belgii. Seznam, který se snad postavil do čela antibabišáctví, hned uveřejnil, že to tak nebude, že Babiš lže, a uveřejnil příspěvek Daniela Prokopa. Ten se dovolává  nějakého amerického institutu, a říká, že teď je jich v Belgii 10%, v roce 2030 to bude 11%, a 2050 11-18%. Je to řeč o budoucnosti a tak tomu věřte, nebo nevěřte. V žádném případě se na tom nedá stavět. O budoucnosti může vykládat každý co chce, za pravdu to považovat nelze. Ale je možné ten americký údaj vydávat za směrodatný, když chci usvědčit někoho ze lži, a prohlásit – Hle, Babiš lže, a my se pak divíme že Češi se bojí muslimů. Očekávaný výsledek? Dva výsledky. Češi se přestanou bát muslimů a Babiš má z ostudy kabát. (A snad přijde den, kdy se ho zbavíme).

 

S.Vrbík, 1.8.2018

* * *

Čím to asi bude, že přes všechny ty roky trvající útoky na Babiše zůstává nejoblíbenějším politikem?! V LN (31.7.2018) jakýsi Adam Rut v článku „Z protikorupčního tažení je pouhé žvanění“, napadá Hnutí ANO a premiéra, kdy závěrem tvrdí, že premiér „…radši sní, když náhodou spí, spí tvrdě jako Šípková Růženka, pane premiére vstáváme, je třeba splnit staré sliby…“. Jaksi mu uniklo, že premiér i Hnutí ANO ztrácejí spoustu času na skutečnou prácí odrážením účelových útoků opozice na vše možné i nemožné. Vyčítá Hnutí ANO „spolupráci“ s komunisty, ale už nepřipomíná, že pro „demokratickou“ opozici je daleko větší „nebezpečí“ trestně stíhaný premiér, než komunisté. To je hodně slabá a chabá, když se tolik obává jednoho člověka? Zřejmě se má čeho obávat – např. i obdržení spravedlivých účtů za spáchané zločiny, resp. zvěrstva po roce 1989. Kolik bývalých komunistů jich má mezi sebou opozice neříká ani pan Rut nepíše. Pokud vyloučíme hloupost, je třeba připustit i tzv. „pátou kolonu“ v LN o čemž svědčí narůstající počet tzv. kritických článků, které mají k objektivní a věcné kritice hodně daleko. To platí i pro prostor, které dávají LN bezcharakterní JUDr. Haně Marvanové. Klus a jemu podobně hrají roli tzv. užitečných idiotů a měli by se raději držet muziky. Možná se proto dočkáme i rozhovoru se státním zástupcem Borisem Havlem, dobrým známým Marvanové, který je zvláštní náhodou vždy u „uklízení“ politických kauz sahajících nejvýše. Připomeňme kauzu ing. arch. Marka Říčaře, kde Havel svoji špinavou prácí zachránil politiky od vězení a kdy byl na 7 let odsouzen zcela nevinný člověk.

Babiš maká (jako miliardář) jako málokdo pro tuto zemi, nucen pracovat z nemalé části negativně roky odrážením útoků těch, co žádnou práci pro zemi neodvádějí a kteří se chovají jako příživníci. Komentátor LN Martin Zvěřina píše v článku „Recyklujeme“ (2.8.2018), že Senát je odpadlištěm politiků a že nejsou lidi? Nesouhlasím, schopní lidé jsou, ale nedostanou se na kandidátky, protože často jedinou schopností neschopných je právě se na kandidátky dostat a udržovat se léta bezpracně v politice. Pokud se někteří dostanou do parlamentu, jen málokteří vydrží více než jedno volební období. Mnozí z nich se přizpůsobí a podlehnou prostředí, výhodám, tedy i pohodě, kdy osobní, materiální prospěch vše přebíjí. Kdyby nebyly podmínky tak atraktivní, lehkoživků a mluvků v politice by radikálně ubylo. O zásadním problému českého charakteru mluvil už Hus, Komenský, Havlíček i TGM. Takže nesvádějme vinu jen na komunisty a ptejme se proč jsme byly jedinou zemí v Evropě, která si je v prvních volbách po válce zvolila do Parlamentu. Slib bezpracné pohody opět zafungoval…

Politika se stala nástrojem korupčního prostředí, kdy je propojena se soudy, PČR a médii. Běžný občan nemá šanci troufá-li si příliš vysoko. Jako „poděkování“ může skončit i ve vězení troufá-li si příliš. Samozřejmě vše v naprostém pořádku dle platného zákona. Mafie, která tyje ze státu je dokonale propojena, nemusí ji nikdo řídit, řídí se sama charaktery a zájmy zúčastněných. Premiéra stále „nezvládá“ jako jiné, proto vymýšlí neustále nové strategie jak ho odstranit. Nemá na něho. To by ho musela jedině fyzicky zlikvidovat. Tak daleko snad ještě nejsme, doufejme…

Pokud se toto změní, bude účast na volbách mnohem vyšší a kvalita politiky stoupne. Bude omezeno hašteření a politikaření „švejků“, kteří patří do hospody a ne do lavic občanů zákonodárců, kde mají být ti nejlepší z nás a ne z velké části mravní a charakterový odpad společnosti.

LN KO CH Referenda 0208181.srpna byl státní svátek Švýcarska. Dnes vyšel v LN článek Karla Olivy „Švýcarská referenda.“ I jako švýcarský občan jeho obsah mohu potvrdit. Jen bych opravil (pokud nenastala změna), že za mého pobytu v CH (1982-2002), měl každý švýcarský voják doma určitou zásobu ostré munice a musel povinně chodit na ostrou střelbu. Švýcarsko nemá generála, vyhlašuje ho jen v době ohrožení. Nikdy nezapomenu, když u první firmy, kde jsem byl zaměstnán, jsem začal hovor na téma roku 1968, kdy mi Švýcaři řekli, že byli připraveni jít bojovat za naši svobodu se zbraní. Položme si otázku, kdyby tomu bylo opačně? To jsou ty rozdíly dané generacemi vývoje a národním charakterem.

Mimochodem, syn mého známého právě nastoupil na výběrovou hokejovou školu do CH. Byl překvapen, že na rozdíl od ČR od něho nebyly požadovány žádné „hory vyplněných formulářů“ jako je tomu  u nás. Co takhle, kdyby páni Okamurové a jim podobní místo zavádění referenda podle CH vzoru začali zde, také podle CH vzoru!

 

Jan Šinágl, 2.8.2018

* * *

Babiš největším "nepřítelem" státu stejně jako byl Baťa pro komunisty

* * *

Ano máme  v Česku něco zcela jiného nežli ve Švýcarsku, jak diplomaticky sdělil pan Oliva v LN.

Základ demokracie je odpovědnost občanů, vzájemná sounáležitost a společný zájem o věc. V Česku tyto občanské vlastnosti připomínají vyprahlou pustinu, podobnou té, kterou nám v tyto dny předvádí počasí. Už v roce 1918 volba pro demokracii byla volba emocionální bez rozmyslu, bez zkušeností. Podobná té jak bez rozmyslu emocionálně jsme jednali se sudetskými Němci. Nic jsme z demokracie neznali, zkušenost žádná vzhledem k tomu, že jsme byli částí rakouské říše. A najednou demokracie?  Výsledek, dva protektoráty šestiletý a po dvaačtyřicetiletém jsme viníky po "převratu" nechali v parlamentu i s jejich ochránci v talárech. Dnes je zde rozpolcená společnost i parlament. Na Hradě lidé nepřející evropskému celku. 

K.Mrzílek, 2.8.2018

* * *

Kampaň pokračuje ČTK 3.8.2018: TI odeslala první podnět týkající se možného střetu zájmů Babiše

"To, co tvrdí Transparency International, jsou nesmysly. Svou firmu jsem vložil do svěřenského fondu, jak mi určil zákon, který Sněmovna přijala jenom kvůli mně, a tím jsem se vzdal celé firmy. TI nemá žádné důkazy, že bych jakkoli firmu nebo média ovlivňoval, protože je ani mít nemůže, nic takového se neděje," napsal Babiš ČTK.

 … Babiš také obvinil Ondračku, že je proti němu zaujatý. "Pan Ondračka říká tyto nesmysly proti mně dlouhodobě. Chtěl být po volbách v roce 2013 za naše hnutí ministrem vnitra, to jsme odmítli, protože nabídku dostal před volbami, ale na to neměl odvahu, tak se začal vymezovat. A stal se součástí politického boje proti mně," uvedl Babiš.

… Premiér také uvedl, že TI v minulosti získávala peníze z několika ministerstev. "Nejvíc z těch vedených naší politickou konkurencí - z ministerstva vnitra, zahraničí a práce a sociálních věcí dostala 8,34 milionu korun," uvedl Babiš o období 2015 až 2017, kdy tato ministerstva kontrolovala ČSSD. "Evropská komise, a dokonce evropský úřad OLAF poslaly za stejné období TI téměř 5,66 milionu korun. A to je naprosto nepřijatelné, TI má být nezávislá, nemá přijímat peníze ze státní správy nebo z evropských úřadů. Pan Ondračka dělá politiku účelově proti mně a lže. Přes tyto peníze ze státu a Evropské komise je lehce ovlivnitelný a nemůže být nezávislý," uvedl premiér.

P.S.

V minulosti jsem několikrát kontaktoval TI – písemně i osobně, upozorňoval na korupční kauzy, žádal o pomoc. Nikdy mi v ničem nepomohla, jen se vždy ze všeho „vykecala“… J.Š.

    

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #4 Jan Šinagl 2018-08-11 22:52
Cca 14 miliard ročně pro neziskovky, z toho cca 10 miliard na platy?! Kdo komu pomáhá?! Na neziskovky je napojená i rodina VOP Anny Šabatové. Je na ni od února 2017 podáno TO, média informována, všechna mlčí.
+4 #3 Aleš Přibyl 2018-08-11 21:21
TI je stejně profláklá jako všechny neziskovky.
proti korupci neudělali nic a ještě jsou to vítači. Děkuji, nechci.
P.S.
Babiše jsem nevolil a ani mě neplatí za tento názor. Stačí mít zdravý selský rozum.
-2 #2 Jan Šinagl 2018-08-09 16:04
Bohužel většina lidí, zvláště těch, kteří žili v totalitě, nikdy nepochopí, že jsou nejen lidé, kteří přirozeně pracují jen kvůli tomu, aby měli peníze, ale i tací, kdy následkem jejich přirozené píle a pracovitosti jsou peníze, resp. majetek. Ti první jsou většinou otroci peněz, těm druhým peníze slouží. První by nejraději jen užívali peněz, druzí bez práce a tvorby hodnot by žít nemohli. Jen díky nim se společnost posouvá dopředu, má-li jich dostatek. Ti první si druhé kupují, ti druzí penězi podporují práci, které je třeba a které si váží a druzí mohli dělat práci, kterou bez peněz dělat nelze. Komunisté takové lidi likvidovali, jako např. Jana A.Baťu. Byl tak schopný, že ho pomáhali likvidovat i Beneš s TGM (články s důkazy na toto téma následují). Na tomto webu je mnoho závažných témat o kterých se mlčí, ale premiér Babiš, jako by byl největší zlo této země? Je pro mnohé "estébák", ačkoliv o tom žádný soud nerozhodl. Dělat z nevinného předem vinného bylo typické pro komunisty. Jakoby se po těchto časech stále mnohým stýskalo. Přitom zůstává, přes neustálou mediální štvanici nejoblíbenějším politikem? Nejsou tím skutečným zlem právě jeho kritici, ať už veřejní, nebo skrytí v pozadí? Jinak bychom museli připustit myšlenku, že zemi nejvíce ohrožují voliči Hnutí ANO, kterých bylo 30%, tedy nejvíce? Jsou snad tak hloupí, nebo zločinci? Lži a polmuvy médií na ně nepůsobí, tím to první můžeme vyloučit. Takže buďme rádi, že máme stále dost takových "zločinců", kteří uchováním zdravého rozumu podporují udržení naděje v lepší a pochopit, co je to skutečná demokracie a jak se chová demokrat a ne zmanipulovaný člověk, aniž něco tuší - v tom lepším případě. Bohužel se psychografika stále osvědčuje - ne u těch druhých! Zaplať Pán Bůh:-)
+2 #1 Michal Honetschlager 2018-08-09 09:16
Pokud se někdo takto rve o STBáka a trestně stíhaného člověka, je nad slunce jasnější, že z toho něco onen zastánce má. Jestli jsou to peníze nebo cokoli jiného, je to každopádně hanba.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)