Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Babisovi a Soderovi 260718Premiér Babiš je napadán a zpochybňován kdekým. Občan si klade nutně otázku, co je to za zemi, která se zmůže jen na takřka totalitní „hon na jednoho“ a žádné řešení situace? Může tento jediný člověk skutečně za vše aBartos Ivan všichni ostatní jsou dokonalí a bezchybní? Kdyby byli, tak by situaci řešili, protože nejsou, zmohou se jen na napadání toho, kdo neudržitelnou situaci v zemi chce konečně po 30 letech začít řešit.

Proto je legitimní i opačná otázka – vyčnívá svými schopnostmi nad druhé natolik, že paradoxně odhaluje neschopnost druhých a kterým ohrožuje dosavadní bezpracný blahobyt na úkor poctivých občanů? Kolik znáte miliardářů tak „prolustrovaných“ jako Babiš? Kolik jich pracuje tak jako on a odvádí skutečnou práci s výsledky? Stále více lidí chápe, že potřebujeme lidi jeho typu, či Bati, pro které nikdy nebyl cíl peníze a majetek. Byl to jen či je výsledek jejich píle a pracovitosti. Žili skromně, majetek sloužil jim, byli proto schopni i dávat. Tzv. „rychlozbohatlíci“ slouží jen majetku a penězům jako jejich otroci. Jsou to „bohatí chudáci“, kteří si myslí, že za peníze lze koupit vše. Potřebujeme ty první! Ti druzí nás jen vrátí do minulosti, morální a následné materiální bídy.

PF Setina 021116To těžko chápe „totalitní člověk“, který nepoznal skutečnou cenu práce a vidí v ní jen peníze a majetek. Dnes opět na první straně ČTK článek s podprahovým textem Agrofert loni získal víc dotací než odvedl na dani z příjmu. Buď byl porušen zákon, nebo ne. Chceme snad trestat za využívání platných zákonů? Tak se chovají tisíce firem, malé berou méně, větší více, princip je pro všechny stejný. Piráti se už učí rychle a přidávají se článkem Agrofert by měl vrátit dotace, protože ho ovládá Babiš. Připomínají tak svým jednáním komunisty, ale kde se mají učit demokracii, když tu skutečnou neměli možnost poznat? „Zkomunizovatěli“ se nám a „zpanštěli“ v postkomunistkám parlamentu rychleji než kdo očekával. Pokoru, úctu a uznání práce druhých od nich nečekejme – na to jsou příliš mladí, nezkušení, nepochybující a mladistvě sebevědomí.

S bezcharakterní JUDr. Hanou Marvanovou se Piráti paktují bez výčitek. Hnutí STAN ji navrhlo pro podzimní volby v Praze jako „jedničku“…

O jejich vyspělosti svědčí často i oblečení a vnější úprava. Je to samozřejmě jejich právo, ale pokud jsou veřejnosti prezentovány takovéto „vzory“, nedivme se, že se do ND chodí v „riflích a keckách“. Úpadek dobrých mravů je vždy počátkem mravního rozkladu společnosti. Umí si někdo představit předsedu Pirátů s manželkou (či družkou?) po boku bavorského premiéra? Mimochodem Ivan Bartoš prohlásil, že se chystal založit rodinu pouze po zvolení europoslancem?! Pro něho je zřejmě založení rodiny pouze otázkou peněz. Jak by se ulevilo statisícům rodinám, kdyby pobíraly jen poslanecký plat se všemi výhodami. Pro někoho platí morální, pro jiného zřejmě jen materiální hodnoty…

Mimochodem kolik premiérů nás reprezentovalo na Západě tak jako premiér Babiš s manželkou? Nemluvím samozřejmě o „masových“ konferencích se štáby, ale osobní prezentací. Posledním byl prezident Václav Havel…

Jsou hodnoty, ke kterým se dospěje jen věkem. Pravda ne každý má tu schopnost, ale právě takoví by měli postupně převážit v Parlamentu, má-li naše země prosperovat a ne pouze ti, kteří místo službě zemi slouží především sobě.

Stále je mezi námi dost těch, kteří uvěří lživým slibům o bezpracných „světlích zítřcích“. Naštěstí jich ubývá a premiérovu práci oceňuje stále více lidí, paradoxně i proto, jak na něho neustává mediální hon. Zná systém, nedá se koupit, proto je na něho roky útočeno způsobem, který už má blíže k trapné komedii, bohužel na účet občanů.

Věřme, že příští volby budou hlasem zdravého rozumu a ne hlasem zkorumpovaných médií a manipulací s voliči.   

   

Jan Šinágl, 26.7.2018

* * *

MS Praha 19.7.2018: Syn Martina Michala 8 let, jeho tchán 10 let – krácení daně a praní špinavých peněz. Média mlčí…

FAZ 14.7.2018: Svatý car

Ako chcel Baťa posunúť Československo na špičku

Neskutečně úspěšný Čech člověk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Mirek Steiner 2018-08-07 07:39
Babiše osobně neznám, ale podle jeho činnosti bych ho považoval za velmi korektního člověka. Především ve všem respektuje předpisy, to urazilo také špičku obvinění, že dotaci na jakési hnízdo získal on osobně.
Podle známých dokladů na to byli vysláni rodinní příslušníci, založena nová firma a po předepsané lhůtě ji Babiš převzal. U kohokoliv jiného by to nestálo za diskuzi, jaké záměry měl, když svým děten zakládal firmu, nelze prokázat. Pokud s tou firmou po pěti letech nijak úspěšně nehospodařili, je logické, že ji převzal.
-3 #4 Jan Šinagl 2018-07-31 14:41
Situace současné české společnosti: nikdo tu nemá žádný opravdový problém, ale každému něco vadí. "Chatu na prodej" lze chápat jako místy poměrně trefnou reflexi stavu české společnosti, která je z velké části rozhádaná také kvůli pouhým pseudoproblémům a nemá ujasněný vztah ke své minulosti, k budoucnosti ani k sousedům. LN "Typizovaná česká chata", 31.7.2018
0 #3 Miroslav Hrubý 2018-07-31 10:31
Oprava s omluvou:
... kteří zkušení podle Vás v minulám čtvrtstoletí místo službě zemi - NE - sloužili především sobě.
+5 #2 Miroslav Hrubý 2018-07-31 09:08
Úvaha na téma - " měli by, má-li..." je nebezpečně jednoduchá. A zdá se, že cíleně oslovuje jen ty, kteří spoléhájí na mozek druhých, jakoby čekali, že jim "někdo, zkušený" poradí... Pane Šinágle prosím zkuste příště, ve stejném duchu poctivě bilancovat - kteří zkušení podle Vás v minulám čtvrtstoletí místo službě zemi sloužili především sobě. Přiznejte, že to budou jen jednotlivci. Mladí Piráti /partaj/se zatím víc jen orientují a zaslouží si dostat prostor/ čas přesvědčit veřejnost, že co říkají také činí. Zda to je/bude ve prospěch mandantů - nechme na mandantech. Jako pamětník si vám dovolím si připomenout volánívševědů po "zdravém lidském nazírání"... které si časově jistě zařadíte sám. Dejme Pirátům čas, aby se tzv. znemožnili sami resp. aby nás mandanty převědčili, že stojí zato jim věřit a dát důvěru.
+7 #1 Michal Honetschlager 2018-07-31 08:38
Babiš největším "nepřítelem" státu stejně jako byl Baťa pro komunisty
No tak to je volovina, že mě až rozesmála :-)
Baťa nebyl nikdy komunista a s komunisty se nikdy nespojoval. Babiš byl komouš a s komunisty se spojil. Víc není třeba dodávat.
Ale mohu přece jen něco dodat: V pořadu pana Krause řekl Babiš před celým národem, že nikdy do politiky nevstoupí (bral jsem to, jako slovo chlapa) pro spousty důvodů. Když se policii uvolnili ruce a začalo se konečně jít po zlodějích a podvodnících, rychle Bureš vlétl do politiky. Nechtěl a přesto rychle "vysolil" miliardy ze své kapsy, aby "pomohl" Čechům. Tak tomuto žvástu může věřit jen malé dítě :-))))))))

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)