Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Krecek 101017V kauze lithium se nehovoří o rubidiu. Ve stejném ložisku ho mají být také velké zásoby?!LN PK spojenci Babise 201017

Jediným „programem“ opozičních stran je napadat Babiše, tím ukazuji svoji prázdnotu a odhalují sebe sama – nemají co jiného nabídnout. Jejich jednota v ničení cíle odhaluje, kdo zde skutečně ohrožuje zemi – stále stejné osoby a struktury pod pláštíkem zkorumpovaných politických stran.

Jsou poslanci, kteří ačkoliv bydlí v Praze, zneužívají nárok na poslanecké byty! Zkusili jste někdy požádat svého  poslance o pomoc? „Jo, podívám se na to, nechte to tady“. Samozřejmě se ve velké většině nepodívají! Jejich kanceláře jsou plné dokumentů, které nelze všechny přečíst, natož podle nich odpovědně hlasovat. Hlasují často o něčem o čemž často ví málo, nebo vůbec nic. Stejně tak jako problémy s počítačovou sítí. Klientelismus a známosti nemohou být bez následků, tedy i na kvalitu. Jejich důsledkem jsou často nekvalita, neschopnost a hlavně nezodpovědnost nikoho za nic. 

LN IL Deep state 201017Po 27 letech odešel na vlastní žádost kancléř Sněmovny Petr Kynštetr. Ten, co kvůli mým "letákovým útokům" na hlavy komunistických poslanců nechal postavit na galerii pro diváky ochranou „zeď“ z plexiskla. Jeden čas mi zakázal nosit na galerii dokonce i tužku! Jako kdyby tam StB ponechala svého člověka. Tak na mne svým chováním působil. Byl odměněn postem velvyslance v Irsku?! Zajímavá kvalifikace pro diplomata… 

Poslanecký mandát je práce na 24 hodin denně! Jak ji může někdo vykonávat dobře, kdo má firmu, řídí školu či jinou organizaci?   

Zaměstnanci parlamentu spolu nekomunikuji, intrikují, nezdraví se. Byly pořízeny nové výtahy, které jsou horší než ty staré!

Předseda ODS Petr Fiala je chorobný, prázdný kariérista. Poté, co neuspěl v KDÚ-ČSL, vycítil šanci u ODS, která potřebovala „čistou“ tvář. Sám říká neveřejně, jaký je v ODS s prominutím bordel, ale jeho zajímá hlavně další funkce.

Parlamentní Listy dávají prostor stále trapnějšímu Vladimíru Hučínovi, který ví vždy v pravý čas jak to tehdy „bylo“. Forum 24 a Seznam jsou také služky korupčních struktur. Nejnověji JUDr. Hana Marvanová, tato prokazatelná podvodnice nám zase káže „dobré mravy“ přitom je jejich pravým opakem! Podobně Miroslav Kalousek. Je jen dobře, že se sami odhalují!

Napadání skvělého novináře LN Petra Kamberského zkorumpovanými novináři je typické i když ani hloupost nelze vyloučit - jeho komentáře vyžadují určitý intelekt. Není divu, že čtennost a náklad LN neustále stoupá. Považuji je za náš nejkvalitnější denní tisk. Právě proto, že je Babiš „odstřihl“ od politiků. Dávají prostor i kritikům Babiše a opozičním stranám.

Tzv. Superdebatu na ČT jsem dnes nedokoukal – žalostný obraz politické scény. Hádky, skákání do řeči, žádná shoda, jednota, každý na svém „písečku“. Jaký nebetyčný rozdíl ve srovnání se Švýcarskem. Občané si o kvalitě své politiky a politiků hlasují přímo. V médiích politici nevystupují zdaleka tak často. Nemají potřebu se „zviditelňovat“ v médiích, prostě pracují. Občané je hodnotí podle stavu země a politici to dobře ví. Budou-li pracovat špatně, příště nebudou zvoleni.

Za současného stavu se politici nikdy nedohodnou ve společném cíli. Proto stále dokola vnikají koalice, které nic zásadního nemohou vyřešit. Nebude-li ji vítězná strana potřebovat, bude moci zásadní změny uskutečnit -  nebude mít jinou volbu a nebude se moci na nic vymlouvat.

K tématu našeho zdravotnictví je třeba říci, že zrušení poplatků podstatně zvýšilo náklady na zdravotní péči. Lidé neznají jeho cenu a mnoho jich chodí k lékaři jen proto, že to je pro ně zdarma a mnohdy i jako „lék“ na nudu, zvláště u starých lidí. Podporují tak trend ne vyléčit, ale léčit. Ve Švýcarsku si platí i důchodci zdravotní pojištění a část nákladů musí pacient uhradit ze svého, které mu pojišťovna proplatí, samozřejmě ne u nákladnější léčby. Lidé proto navštěvují lékaře jen když skutečně potřebují a mnohem více dbají na své zdraví i ve vysokém věku.  

ČT: při mé poslední návštěvě zasedání Rady ČT, kde jsem byl sám za veřejnost a média ani jeden z 15 „zradnich“ nezvedl ruku pro mé vystoupení! Už roky zaměstnávám právní úsek ČT ve věci nedostupnosti kritických pořadů v iVysílání ČT. Jednou napíší, že jsem špatně hledal, jindy poděkují, že se stala chyba a pořad s poděkováním zpřístupní, nebo znepřístupnění zdůvodňují autorskými právy, ale už neřeknou koho a důvod?! Když dám pořad na svůj YouTube kanál, neprotestují, nepodávají žalobu, mlčí. Momentálně z důvodů autorských práv není přístupný kritický, dokument z pořadu NADORAZ o tom, co se dělo (a děje) z byty vojáků čs. armády po rozpadu ČSFR, poté co se slovenští vojáci odstěhovali na Slovensko. Bude to další dokument na nezávislém YuTube kanálu…

Není nad veřejnoprávní „službu“ veřejnosti! Ředitel programu ČT Milan Fridrich studoval na Leningradské státní univerzitě filosofii letech 1988-1990?! Tam se mohli dostat pouze vyvolení…

Neustále nadáváme na zloděje a korupčníky? Upřímně, kdo z nás je sám „čistý“? Kolik lidí je asi v naší zemi, kteří nikdy nic neukradli, nikoho nepodvedli a chovali se vzorně, příkladně? Počítačku na to nebudeme potřebovat. Ti co mluví často o dobrých mravech jsou jejich opakem. Kdo dodržuje dobré mravy, nemá potřebu o nich mluvit, ale podle nich koná! 

Ohnutý hřbet se pro nás stal přirozeností. Kdo reaguje přirozeně je pro nás nepřirozený, nenormální. Věřím, že volby tento sebezničující trend zastaví a začnou napravovat.

NAROVNEJME SE!

 

 

Jan Šinágl, 19.10.2017

* * *

Toto je můj český národ?

Břevnovský klášter 14.10.2017: OPUS BONUM o občanské společnosti

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem

Je v našem zájmu, aby Němci český národ vnímali jako civilizovaný a přátelský

Není rozsudek jako rozsudek, aneb nepotvrzený fízl Vojtěch Filip, první místopředseda Sněmovny!

Senát ČR 2.10.2017: Seminář o ÚSTR – jeho současná „práce“ je urážkou všech obětí komunistického režimu

Jde o vše! Svědectví insidera české politické scény - BABIŠOVA VOLBA - občané čtěte a šiřte ve vlastním zájmu!

Pomlouvačná kampaň a umlčování - WWW.SINAGL.CZ - nabývá na intenzitě a primitivnosti

Termíny soudů a snah o umlčení Voice of Freedom

DOBROU VOLBU občané České republiky – volte BUDOUCNOST, ne minulost!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #1 STB-SHINAGEL 2017-10-20 08:25
Pro ty co si stale mysli ze estebak Babis je dobra volba

novinky.cz/.../...

Nenechte se zmagorit prisluhavaci estebaku jako je SS SINAGL

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)