Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Russell 2 citatRád bych se s vámi podělil o zkušenosti, jak u nás fungují demokratická média a svobodná výměna názorů. Vyzkoušel jsem si to na vlastní kůži a Russell 1 SLK citatkaždému doporučuji to zkusit taky, aby viděl, že si nevymýšlím.

Pan Šinágl tu minulý týden zveřejnil článek Babišova zhouba od pana Kulhánka (http://zn2.news). Okamžitě mi došlo, že má dost závažný obsah, a lidé by se s ním měli mít možnost aspoň seznámit. Každý si přitom může udělat názor sám, nakolik je článek pravdivý nebo vylhaný. Tak jsem zkusil hledat, jestli je článek dostupný i v jiných médiích než v novinách pana Šinágla. Nikde jsem ho nenašel. Zkusil jsem odkaz na něj poslat do několika médií s dotazem, jestli o tom někdo ví. Nedostal jsem ani jednu odpověď, natož aby ho některá média zveřejnila.

Říkal jsem si, že se pokusím alespoň na článek upozornit jiné lidi v komentářích na asi dvou zpravodajských webech, kde se o politice běžně diskutuje. Podotýkám, že jsem pracující člověk a na tyto věci nemám mnoho času. Zjistil jsem, že kdekoli jsem umístil odkaz na tento článek, ihned se kolem mě shlukli dva až tři diskutující, pořád ti stejní! Byli na místě v několika minutách a snažili se všemožně ten článek shodit a zahrát do autu. Vytáhli neomylně jednu dvě věty, které se domnívali, že se lidem nebudou líbit, vytrhli je z kontextu a snažili se seč mohli, aby si nikdo pokud možno ten článek nepřečetl. Byli to přitom stále ti stejní, podporovali se navzájem a kdekoli jsem cokoli o tomto tématu zmínil, pod libo volným článkem, do několika minut byli na místě a sofistikovaně se snažili to zamést pod koberec, jak mohli. Z jejich reakcí bylo zřejmé, že moc dobře ví, o co jde, protože během pár minut nikdo ten článek nestihne ani přečíst, natožpak promyslet. A oni, byť jejich ostatní příspěvky nesvědčily o žádné velké intelektuální síle, do několika minut přesně věděli, na které pasáže je nutno upozornit, aby to působilo co nejkontroverznějším způsobem na lidi. Kdykoli během dne jsem do diskusí nahlédl, těchto pár lidí bylo aktivních a okamžitě připraveno reagovat na každý můj jednotlivý komentář. Podle mého názoru to svědčí o tom, že jsou to profesionálové, placení za tuhle svou práci - svádění internetových diskusí na zcestí tak, aby běžní lidé, kteří s tímto nemají zkušenosti, pokud možno žádné relevantní informace nezískali. Navíc mají za sebou perfektní informační servis a přesnou PR strategii, jak co nejefektivněji diskutovat.

Stejnou zkušenost jsem udělal i na dalších webech. Není to tedy nějaká náhoda, jde o systematický způsob ovládání informačních zdrojů na internetu někým, kdo si takové lidi dokáže před volbami zaplatit! Pokud mi někdo nevěříte, doporučuji vyzkoušet na vlastní kůži. Z chování těch "diskutujících", evidentní účelovosti a manipulativnosti, i toho jak jsou na vás připravení a jak jsou rychlí, že se jedná stále o ty stejné atd. se dá opravdu snadno prohlédnout, o co se tady jedná. Jsou to spolupracovníci různých PR agentur podle mě, které se starají o politickou propagaci před volbami. Všude jsem četl, že se kampaně přesouvají hodně na internet, ale netušil jsem v jakém se to děje rozsahu.

Říkal jsem si, že existuje celá řada podobných alternativních zpravodajských webů, které se chlubí tím, že zveřejňují to, co v mainstreamových médiích nenajdete. Oslovil jsem několik z nich. Nedostal jsem prakticky žádnou odpověď, kromě pana Čulíka z Britských listů. Ten pán se holedbá tím, že zveřejňuje věci, které jinde nenajdete. Alespoň byl natolik slušný, že se mnou chvíli mailem o článku diskutoval. Řekl mi, že se mu článek nelíbí, protože je probabišovský. A že se mám podívat na film Selský rozum, který zveřejnili na Britských listech.

Tak jsem se na ten film podíval. Zjistil jsem, že to je naprosto primitivní propaganda, kde několik podivných existencí, většinou anonymně, vypráví neověřitelné pomluvy a druhá strana, Babiš či Agrofert ve filmu nedostanou ani minutu prostoru, aby se k věci vyjádřili. Celé je to natočeno v rádoby konspirativní atmosféře, aby divák získal pocit, že se jedná o něco velice tajného a že autorům ze strany Agrofertu hrozilo nějaké nebezpečí. Jiné části filmu přitom autory usvědčují z toho, že tomu tak není.

Když jsem toto namítal panu Čulíkovi, tak mu došla řeč, blekotal naprosto nesmyslné argumenty (obsah naší korespondence mohu klidně zveřejnit) a nakonec se odmlčel. Nezveřejnil naprosto nic.

Pročpak asi? Jak to, že takovou jednostrannou agitku jako je Selský rozum, který se nezakládá na žádných faktech, jen názorech několika málo lidí a ještě anonymních, pan Čulík nemá potíž zveřejnit a ještě si hraje na to, že zveřejňuje trezorový obsah, který Česká televize odmítla uveřejnit a rozhovor pana Kulhánka tento alternativní novinář zveřejnit odmítá s odzbrojující upřímností proto, že je podle něj málo protibabišovský? To má být nezávislá žurnalistika? Neuvěřitelné.

Je poměrně zajímavé si uvědomit, jak je ten systém opravdu neprůstřelný, jak píše pan Kulhánek. I pouhé zveřejnění nějaké informace, která by mnoho lidí mohla zajímat a obsahuje nové pohledy a názory, je v dnešní ohromně demokratické společnosti skoro nemožné. Pokud to není přímo zakázáno, tak existují skryté velmi efektivní mechanismy, jak obyčejného člověka bez nějaké vlivové agentury za ním stojící prakticky umlčet.

Jsem rád, že jsem udělal tuto zkušenost a ztratil trochu iluze o tom, jak to kolem nás funguje. Určitě mě mnozí najatí propagandisté budou obviňovat, že nemluvím pravdu a snažím se dělat volební kampaň. Doporučuji každému, kdo má pochybnosti o tom, co tady píšu, aby sem nepsal zasvěcené komentáře, ale zkusil si to sám a uvidíte, že nelžu.

Za celý týden, kdy jsem se pokoušel dostat tyto informace mezi lidi, jsem potkal jen jednu paní, aktivistku, která se pokusila mi s šířením těchto závažných informací pomoct. Jinak jsem narážel buď na nezájem nebo na sofistikovaný a řízený odpor. 

Celkem by mě zajímalo, jestli se najde někdo s podobnými zkušenostmi nebo někdo, komu taky tyto informace připadají zajímavé a hodné zveřejnění. Kromě pár amatérů, co se idealisticky, ale bezúspěšně pokouší prorazit blokádu informační společnosti 21. století. Uvítám, když mi takoví lidé o svých zkušenostech napíší. A taky se pokusí se tento systém zdolat. Podle mě je tohle donebevolající manipulace s informacemi. Čím nás bude víc, tím větší šance, že se o tomhle nakonec lidé dozví. Díky všem odpovědným lidem, co se nedají zastrašit a budou ochotni pomoci.

Mirek Brada, 6.10.2017 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

Děkuji za objektivní pohled na vývoj v naší politice potažmo pak i v jejím zákulisí. V dnešní době, i když žijeme v "demokracii" (ale naší, vymyšlené a pěkně přizpůsobené), se ten pohled jeví až příliš odvážný. Protože obhajovat Babiše se prostě teď "nenosí". Mám na to již několik let stejný, ne-li ještě kritičtější názor, než pan Ondřej. Vůbec nechápu celou tu histerii kolem Čapího hnízda. Co je na tom špatného, že Faltýnek prostřednictvím firmy zakoupil polorozbořený objekt, získal na něj prostřednictvím Babišových potomků dotaci od Evropské unie a pak ho prodal Agrofertu? Z barabizny odsouzené jinak k demolici se stal zkrášlený a výdělečný objekt.

Vždyť se takto zachránilo více objektů odsouzených jinak k zániku... kostely, zámky, pivovary a jiné budovy a objekty... a to je přece  dobře... Tady šlo o podnikatelskou šikovnost, využití vědomostí, informací a schopností, jak dotace v rámci platných zákonů získat, ale taky smysluplně využít.

Je třeba si taky připomenout, že ten objekt je u nás, v Čechách.... že za ty peníze nejsou stavěny budovy, jachty, rezidence někde na Bahamách, Seychelách, na Floridě... a jinde, jak se to  čas od času provalí v mediích.

Stejně tak falešná jsou obvinění u korunových dluhopisů. Že to nebylo správné asi uznáme všichni. Ale proč za to perzekuovat dodatečně lidi, kteří té možnosti využili? Neměli by být spíš obviněni lidé, kteří tento návrh prosadili?   A taky se naskýtá otázka, proč či pro koho ho prosadili?

ODS i ČSSD spolu se svými spolupracujícími koalicemi za dobu své vlády na národu spáchali už příliš mnoho špatností. Rozprodej energetických sítí, surovinových zdrojů, bank, důležitých podniků, povolení perzekuce obyčejných občanů státními orgány, skrytá ochrana podvodných organizací... Nemůžu tu vyjmenovávat všechny hříchy, jichž se dopustili... to by bylo na knihu. Já, i když jsem z podnikatelských kruhů, dosavadním vládám prostě už nevěřím. Je třeba provést něco nového a to zahnilé odstranit. Demokraticky.

S pozdravem

Lubomír Boháč, Ledce u Plzně.

6.10.2017

* * *

Věřím, že i méně informovaní návštěvníci toho webu pochopili, proč jsem určité komentáře dosud ponechával - budou odstraňovány! Intenzita negativních komentářů už má prokazatelné znaky řízené kampaně - jedno téma a jedno jméno. Není tvořena hlupáky, ale pokouší se ovlivňovat méně informované, resp. nevědoucí občany a udržet je v nevědomosti - autoři dezinformací jsou anonymní a neidentifikovatelní. Obsah mého webu začíná  vadit. Je to boj, který bude sílit. V sázce je příliš. Korupční struktury se nevzdají snadno a dělají vše, aby zmanipulovaly pro své zájmy před volbami slušné, nevědoucí občany. Přiznávají tím, jaký strach a obavy mají z Hnutí ANO a stále více z nespokojených občanů se stavem země. Mediální hon na Babiše s blížícími se volbami nabývá na bizarnosti až grotesknosti. Účelovým lžím a pomluvám už nevěří ani děti, které si zachovaly více zdravého rozumu než mnozí dospělí. Je to boj za skutečnou svobodu slova a skutečnou demokracii, které bez svobodných a nezávislých médií nemohou existovat. Každý občan by se měl ve vlastním zájmu tomuto sofistikovanému zlu aktivně postavit a bránit. Například i šířením informací z tohoto webu, které se stávají stále více exklusivními - jsou závažné, hlavní média a novináři jsou informováni, přesto mlčí a nemají ve velké většině ani odvahu  potvrdit příjem. To jen potvrzuje kvalitu informací na tomto webu a jejich potřebnost. Je třeba je šířit všemi možnostmi mezi obyvatelstvem a zejména voliči, kteří mají jedinečnou demokratickou volbou možnost svým hlasem podpořit boj proti korupci a nápravu věcí veřejných. Korupce ničí stále více naši zemi a naše životy. Proto je důležité chránit svobodu slova, aby slušný občan dal svůj hlas svému zájmu a ne těm, kteří ho už od roku 1989 jen zneužívají jen ve svůj osobní, nemravný prospěch! Nepřipusťme, aby za svobodu slova, v rámci Ústavy ČR a LPS, jsme byli žalováni a trestání nezákonnými exekucemi, jako nezávislé zpravodajství tohoto webu!

DOBROU VOLBU občané!

Jan Šinágl, 7.10.2017

* * *

Olga Havlová: Tunel jménem lithium aneb druhé OKD pod taktovkou ČSSD

* * *

Jde o vše! Svědectví insidera české politické scény - BABIŠOVA VOLBA - občané čtěte a šiřte ve vlastním zájmu!

* * *

„Vědci se snaží přeměnit nemožné na možné. Politici často zase chtějí přeměnit možné v nemožné.“

„Většina lidí raději umře, než aby myslela. A přinejmenším jednou v životě to i udělají.“

„Základem demokracie je závist.“


Bertrand Russell

* * *

Výzva k urychlené finanční podpoře Sodales Solonis z.s.

Ze zákulisí politické a korupční české politické scény

Toto je můj český národ?

Břevnovský klášter 14.10.2017: OPUS BONUM o občanské společnosti

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem

Je v našem zájmu, aby Němci český národ vnímali jako civilizovaný a přátelský

Není rozsudek jako rozsudek, aneb nepotvrzený fízl Vojtěch Filip, první místopředseda Sněmovny!

Senát ČR 2.10.2017: Seminář o ÚSTR – jeho současná „práce“ je urážkou všech obětí komunistického režimu

Jde o vše! Svědectví insidera české politické scény - BABIŠOVA VOLBA - občané čtěte a šiřte ve vlastním zájmu!

Termíny soudů a snah o umlčení Voice of Freedom

DOBROU VOLBU občané České republiky – volte BUDOUCNOST, ne minulost!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.31 (13 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #7 NESPAMUJ !!! 2017-10-11 15:28
Přestaň odesílat SPAM !!!
Nikdo na ty tvoje kecy není zvědavý.
-8 #6 Jan Šinagl 2017-10-08 17:38
Pane Ženíšku, Vy opravdu chcete platit daně na toto - sinagl.cz/.../... ?!
+15 #5 Jiří Ženíšek 2017-10-08 15:09
Dobrý den, pánové Šinagle, Brado, Boháči a další. Již za čtrnáct dní se dočkáte. Po té co svěříte VEŠKEROU moc v tomto státě (nejenom MF, ale i bezpečnostní složky, tajné služby, státní zastupitelství atd.) do rukou jediného člověka, kterého jste upgradovali na úroveň neposkvrněného poloboha, bude povoleno šířit jen pozitivní informace o této osobě. Každý šiřitel negativníchj informací bude mít problémy. Čekají vás světlé zítřky, pro nás, normální občany nastane doba temna. Děkuji vám za to.
Ing. Jiří Ženíšek, živnostník
+8 #4 Jarmila 2017-10-07 21:13
Dobrý den, cítím rozpor v tom, co píšete ve shora uvedeném článku a v tom, co se dočítám tady: "Společnost, která místo morálních a mravních hodnot pěstuje a ctí jen peníze, majetek a osobní profit, dříve nebo později se rozpadne a zanikne." Přesně tohle totiž sedí na ty, kterých se sám zastáváte. Takže dovolím si výtku, že pokud chcete být mravokárcem společnosti, svých názorů se držte v každém případě, ne jen tehdy, když kritizujete protivníky, ale i tehdy, pokud se týkají Vašich spřízněných duší. Nic ve zlém, každý můžeme mít svůj názor, ale nedá se s ním zacházet jako se zbraní, nýbrž jen jako s argumentem. A předesílám, že osobně nefandím politickým stranám vůbec a pokud by to bylo v silách naší společnosti, okamžitě bych byla pro jejich zrušení se vším všudy. Můj názor tedy neberte jako obranu nějaké politické strany, ale jako názor člověka, který má rád a oceňuje férové jednání a nesnáší lži, faleš a přetvářku.
-1 #3 K. Mrzílek 2017-10-07 19:47
Veškeré skutečnosti,na které se zde poukazuje se týkají uplatňovat pravdu diskusí. K tomu je zapotřebí podobného diskutujícího. Ten zde není. Jsou zde stále ti co uplatňují moc, kterou doposavad mají. Naše pravda je nezajímá. Dokud zde tito lidé budou pospolu, bude sice naše diskuse možná, ale neplodná.Pravda a moc se nesnášejí.
+8 #2 David Havlík 2017-10-07 14:39
Nekonkrétní tvrzení pana Brady mě nepřesvědčují. Píše o nějakých dvou diskusích, kde měl být po odkazu na článek pana Šinágla pronásledován dalšími diskutujícími. Proč tu není něco konkrétního? Taky bych se na to koukl! Navíc web pana Šinágla je dostupný a kdo by se na něj chtěl kouknout, tak může. Tomu přece nelze zabránit tím, že jiný diskutér v jiné diskusi řekne, že se mu článek nelíbí. Každý se přece může přesvědčit sám! Co se samotného článku - rozhovoru s jakýmsi anonymem Ondřejem M. týče, nic závažného, jak je prezentováno v nadpisu článku, není.
-10 #1 Jan Šinagl 2017-10-07 13:24
Jsou jich stovky pane Havlíku. Ty nejprimitivnějš í a prokazatelně lživé jsem v souladu s etickým kodexem tohoto webu byl nucen odstranit. Je jen na Vás, zda investujete pár hodin a přečtete si jich více. Uvítám, když napíšete co sám dělaté pro nápravu věcí veřejných než jen kritiku těch, co něco dělají, riskují a obětují. PČR mi právě včera sdělila, že vyhrožování a pomluvy nejsou trestním činem, pouze přestupkem?! Zjištění majitele IP adresy je možné provést pouze u trestného činu. Jistě tím potěšila různé teroristy a pomlouvače, kdy je chrání před odhalením, vyšetřováním, žalobou i přestupkovým řízením. Co jiného lze očekávat od PČR, kdy je ministrem vnitra člověk, který získal vysokoškolský titul podvodně a nechá se ve své své kanceláři vyfotografovat s puškou jako malé dítě?! Obávám se, že by neměl ve skutečném boji odvahu vystřelit ani ze "špuntovky". Hrdinů se nám v naší minulosti mnoho nedostávalo. Zato se jich vždy objevilo dost, když už nebezpečí nehrozilo. Moc žijích, skutečných hrdinů nemáme, skuteční většinou padli v boji. O to více dnes oceňujeme ty, o jejichž hrdinství můžeme právem pochybovat. Jsme zemí bez hrdinů, která si je musí "vyrábět", aby vůbec nějací byli. Skutečné nemáme stále rádi jak dokazuje osud rodiny Mašínů, Jana Antonína Bati, či nově Pavla Wonky, poslední oběti zločinného komunistického systému. Na MO leží už 5 let žádost o ocenění příslušníka III.odboje im memoriam?! Ve svých 97 právnických tezích popsal přesně zločinnost systému. Ten mu to nemůže dodnes zapomenout. Předpověděl přesně dnešní dobu a kam to vede, když není funkční justice. Je smutným konstatováním, že i za peníze ČT byl natočen pomlouvačný dokument ve stylu 50.let Pavel Wonka se zavazuje. Nikdo ze sponzorů nepožaduje vrácení těchto zneužitých peněz?! Pěkný "dárek" k blížícímu se 30.výročí mučednické smrti Pavla Wonky (26.4.2018). Autorka "dokumentu" Libuše Rudinská, tato "hyena v lidském rouše", na mne podala trestní oznámení, já na ní také a PČR stále mlčí?! Oceňuji, že po mé výzvě gen. řed. ČT Dvořákovi, ČT stáhla premiéru této hanby a ostudy na poslední chvíli. Můžeme jen doufat, že druhý pokus nenastane 26.4.2018? I o tom budou nadcházející volby. Společnost, která místo morálních a mravních hodnot pěstuje a ctí jen peníze, majetek a osobní profit, dříve nebo později se rozpadne a zanikne.
* * *
youtu.be/dei-BYouY0I - Původní link již nefunguje...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)