Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN PK HS Prachy 260718

Aktualizováno 30.7.2018: Včera v tomto článku ČTK se psalo, že Babiš nebyl organizátory přivítán ani pozván. Dnes byl obsah změněn, premiér pozván byl o přivítání se nepíše? Jen nenávistí zaslepený organizátor nepřivítá premiéra, ať už ohlášeného, či ne, tím spíše, když se snaží jako jeden z mála politiků situaci aktivně řešit a pomoci všem poškozeným dlouholetou nečinností státních institucí. Jakoby Babiš mohl za vše sám, co se zde stalo za posledních 30 let. Dnešní vyjádření bezcharakterní JUDr. Hany Marvanové na seznam.cz nepřekvapuje, ani to, že žádná média o jejím soudu s AK Veverka neměla odvahu informovat, vyjma těchto webových stránek. Neuvěřitelné, jaký mravní odpad se presentuje jako vzor dobrých mravů. Samozřejmě premiéra ani mne tato „dáma“ nezažaluje a žádné „právní kroky“ nezváží. Dobře ví proč! Přiživit se na vyklizovací kauze by odpovídalo její povaze a praktikám. Premiér má zřejmě dobré informace o tom, co prováděl Maják na počátku konkursu...

* * *

„Chce se vám z něčeho zvracet? Pak je to pravděpodobně i protiústavní“, pravil na počátku minulého století Oliver Wendell Holmes, legendární soudce americké nejvyšší soudní instance. Jistě s jeho výrokem budeme i dnes souhlasit.

Můžeme celou kauzu považovat za další vítězství gaunerů nad naivností, či hloupostí. Nicméně jde o nespravedlnost abnormálního rozsahu, kde musí převzít odpovědnost stát. Jeho instituce a úředníci selhali a stát by měl nahradit způsobené škody všem, kteří doplatili na zločinné poměry za předchozích vlád. Samozřejmostí by mělo být vypátrání zašantročeného majetku a jeho hodnotu použít na náhradu škod všem poškozeným.

Mgr. A.Vaněčková 25.7.2018: Dopis politikům a televizi + Prohlášení Majáku z července 2018

* * *

Jak mohl Smetka z vězení prodat svůj majetek?! Nyní si ho užívá a těžko bude menší než je hodnota zabavených domů? Je to především problém mravní, kdy právo musí být schopno ochránit i možné naivy či hlupáky, pokud nespravedlnost dosahuje takovýchto neuvěřitelných rozměrů.

Výběr z došlé korespondence poškozených, kteří si nepřejí být jmenováni, mají strach: …SBD Svatopluk, jak je v soudním spise zaznamenáno, inicioval přímo Smetka. Lidem, neoprávněně zabrali pozemky a domy, které patří nám všem okradeným, do konkurzní podstaty. Je zajímavé jak se všichni politici, všechna média v kauze angažují. Bojí se, že pravda vyjde najevo. Ano, H-System sponzoroval politiky, proto se kauza táhne 20 let a není zájem ji vyšetřit. 

Smetka se synem dál staví, mají stavební firmu. Za čí asi peníze ta firma vznikla?  Soudce rozhodl po 20 letech správně. Správce konkurzu jedná v zájmu všech poškozených dle zákona. Smetka nevlastní nic, vše převedl na syny, nebo bývalou manželku. Rabyně, co byla v konkurzu zajištěna, mu byla za bílého dne soudkyní vrácena. Nehorázné. Z vězení prodával a řídil zašantročení peněz dále. Jeho jeden syn je v politice a ve spojeni s panem Čunkem. Druhý má stavební firmu a staví. Ano stát za to může a měl by odškodnit nás všechny ne jen skupinku vybraných klientů, navíc od Smetky. Založil SBD Svatopluk na vyvedení peněz z konkurzu. Je to i v soudním spisu. Paní Vaněčkovou zavezli do Přílep, kde jí bylo odpůrci spíláno. Štáb TV PRIMA byl svědkem. Měla asi 4 minuty. Redaktor kladl dotazy takřka na nic. Alespoň jsme jednou pronikli do televize. Jinak je nám bráněno. Články nám neotisknou. Jen SBD Svatopluk dostává prostor. Je vidět, že je zájem politiků a médií zviditelňovat jen je. Však z našich peněz Smetka platil ČSSD a ODS a dalším politikům. V televizi to veřejně potvrdil i soudce Kydalka. Včera mluvčí jak Šámala, tak Rychetského řekli, ze politici nemají do toho co vstupovat. Je to nezávislost soudu. …

Názor si udělejte sami. Jakoby nahromaděné podvody za posledních 30 let začaly probublávat na povrch, připomínající sopku před výbuchem… Výbuchy neznají spravedlnost. Držme palce nové vládě, aby situaci zvládla a nenastala ještě mnohem nebezpečnější situace. Komu by vyhovovala snad nemusím nikomu připomínat.

 

Jan Šinágl, 27.7.2018

* * *

MS Praha 19.7.2018: Syn Martina Michala 8 let, jeho tchán 10 let – krácení daně a praní špinavých peněz. Média mlčí…

JUDr. Hana Marvanová, aneb jak vyhrát soud, který v demokratické zemi není možné vyhrát

Babiš největším "nepřítelem" státu stejně jako byl Baťa pro komunisty

* * *

Čím to je, že tento článek má teprv jednu hvězdičku? Asi tím, že se veřejnost v případu nevyzná a taky, že má obavy i o svou bezpečnost. Stále má ještě obavy, protože když tento případ osudového okrádání Smetkou, za podpory hlavních politických stran i hradu, trčel přes dvacet let, a ani tisk si toho "nevšímal", to už sakra o něčem svědčí. O tom, že jsme (byli?) na úrovni jihoamerických států, kde hovoří i zbraně v boji o moc a o peníze!  Jenomže jsme národ holubičí a tak raději skloníme hlavu a necháme se okrádat "podnikateli" a zkorumpovanými politiky. Ti zaprodaní politici nás i dnes ubezpečují o své vynikající kvalitě a poctivosti, a kterým půl národa dosud věří. Věří, protože drze ukazují prstem na nové kádry, jichž se bojí. A tento stát, kde tehdy koupení politici mají stále své pokračovatele, cítí povinnost (- ne dohledat majetek desetkrát karuselově předávaný z ruky do ruky), jednoduše nás zadlužit a miliardy zašantročeného majetku - ze svého - poškozeným nahradit. Hlavní podnikatel kauzy H-systém si odpykal trest, takže je nevinný a s miliardami, na nichž sedí, podniká dál.

 

29. 7. 2018 Vrbík, Zlín

 

* * *

Nedbalost naše malost. Děs a hrůza naše můza.

 Rčení Ludvíka Vaculíka, že komunismus je bití lze doplnit. A expanze.

Zeman je do sebe natolik zahleděn, že nepotřebuje zrcadlo.

Některé části českého establishmentu mají z ostudy kabát, ale i politicky.

Včetně hradních trenýrek.

 

KM

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.80 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Bergmann 2018-07-30 18:20
Bohužel i H-System má svého předchůdce, tzv. Schrottimmobili en po sjednocení Německa,kdy se společně i velké banky, advokáti, notáři, stavební firmy aj.podílely na tisíce případů okradených zvláště důchodců, které zlákaly k investicím za "výhodných" daňových odpisů do vlastnictví bytů, lidé tak příšli o životní pojistky, stavební spoření a veškeré úspory. Zkrátka podvod se šrotem.
soudy ani evropské se jich nezastaly.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)