Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN KS Nemocnice se ocitaji na hrane 9.1.2021

Je ostudné žádat o pomoc SRN, když máme nevyužité obrovské kapacity zdravotnických zařízení a jejich personálu, kdy náš soused má svých starostí více než dost!   

***

Nemocnicím chybí tisíce sester a lékařů, ale desetitisíce zaměstnanců lázeňských domů, včetně pomocného personálu, jsou doma a nepracují.

Všechny lázeňské domy jsou uzavřené a zaměstnanci jsou doma za plný plat. Nic je nenutí chodit do práce. Přestali chodit na ranní, odpolední, noční směny - komu by to nevyhovovalo. Ti co koupají pacienty ve vanách a uklízejí, copak nemohou uklízet v nemocnicích, nebo dělat jiné pomocné práce? Kuchaři mohou také pomáhat. Kdekdo v televizi a v médiích naříká, ždíme ze státu peníze za přesčasy, odměny atd. a přitom tisíce lidí jsou doma v nečinnosti. Mnoho zdravých lidí je na úřadě práce. Není pravdou, že není kde brát lidi.

Chybí sestry na píchání injekcí

Mariánských Lázních bylo propuštěno 500 zdravotníků a jsou za plný plat doma? Ve Františkových Lázních asi 700 zdravotníků propuštěno, další z lázní Bohdaneč, Mšeno, Třeboň atd.? Tisíce sester, stovky doktorů? Copak toho není možné využít? To samé učitelé, jsou doma za plný plat. Když je někomu hrazen, nelze mu nařídit, aby jezdil pomáhat do nemocnice či domova důchodců? Kdo musí být doma s dětmi, ať dostane třeba 60%, ale ostatní by měli jít pracovat. V soukromém sektoru také mají zaměstnanci snížené platy, aby zachránili firmu. Stát nechceme snad zachraňovat? 

Co na to premiér, ministr zdravotnictví a politici?

Lékař má pracovní dobu 6 hod., proč by nemohl chodit do nemocnice a jeho zdravotní sestra chodit píchat injekce? Lékaři ušetří mnoho času proti minulým letům, díky kontaktu s pacientem elektronickými prostředky. Dříve pracoval lékař „od slunka do slunka“ a jezdil za svými pacienty.

Existuje Vojenská lékařská škola v Hradci Králové s několika tisíci studenty. K tomu řada léčebných ústavů civilních, v Bechyni, Třeboni, Mšenu, Bohdanči, Poděbradech a dalších městech. Ostrava má problém, přitom je tam obrovský lázeňský komplex v Klimkovicích, s několika tisíci zaměstnanci, spadající pod MZ, jehož provoz hradí pojišťovna. Stále se tvrdí, že není kam šáhnout, posílá se na pomoc 900 vojáků, přitom mají vojenské školy tisíce studentů s učiteli a vyučujícími lékaři. Dusí se obyvatelstvo, znervózňuje, nahání se mu strach, že nebude zajištěná zdravotní péče, lidé budou umírat, přitom kapacit je k dispozici více než dost. Kolik je jen pomocných pracovníků, uklízeček, kuchařů a prádelen v lázeňských zařízeních?

Jde o čiré vydírání společnosti, kdy kdekdo vypráví jak je situace těžká a hrozí kolaps zdravotnictví. Mimo vojenských lázeňských ústavů existují i lázeňské ústavy AČR v Mariánských Lázních, Karlových Varech, Františkových Lázních, Slapech, Lázně Jeseník a rekreační centrum ve Vranově nad Dyjí.

Roman Prymula, poradce vlády, je plukovník, tak to musí vše vědět, i to, že v Hradci Králové je fakulta jak pro zubaře, tak pro lékaře, kde pracují a studují také tisíce lidí. Proč toto vše není veřejné téma a veřejnoprávní média mlčí?!

Tolik z informací a postřehů vojenského plukovníka ve výslužbě.

Z názorů bývalého vojenského lékaře

Velmi ho rozčiluje, když ministr obrany Metnar tvrdí, že na pandemii není AČR dostatečně připravena, přitom v kasárnách nemají vojáci takřka co na práci. V každých, kde jsou lékaři a sestry v posádkových ošetřovnách, jsou schopni vytvořit min. jedno očkovací centrum.

V Dánsku je každý obvodní lékař zaměstnancem ministerstva zdravotnictví

V mimořádných situacích tak může lékařům ministerstvo nařídit, kde mají pracovat. U nás se stali pacienti klienty soukromých lékařů. Dříve byla pohotovost v každém větším městě – dnes se mnozí k pohotovosti moc „pohotově“ nedostanou. Když je lékař soukromník, rozhoduje se sám, pokud je závislý na státu, tak se musí podřizovat jemu. V době mimořádného stavu, mělo by být i lékařům nařízeno, kde a jak mají působit. Pokud trvá nouzový stav, má se týkat všech - ve stupních daných odborným postavením. Když jsou povodně, vojáci musí také okamžitě nastoupit.

Opatření se snahou vše podchytit, ve kterých se nikdo nevyzná, nutně podporují chaos, nepřehlednost, nedůvěru, kdy škody jsou už mnohem větší – jak na zdraví, tak na majetku. Snaha vyhrát válku s co nejmenšími škodami vede ke škodám mnohem větším, mnohdy nevratným. Lépe už bylo, bude nutně hůř, aby mohlo být zase lépe. Žít rozumně, s úctou ke druhým a přírodě.

Dělníci dnes pracují často za menší mzdu, zatímco úředníci jsou doma za plné platy?!

Není to diskriminace a vydírání jedněch občanů druhými? Kde zůstala základní lidská práva, jejich respektování a ochrana občanů v rámci rovnosti všech před zákonem? Osobní údaje chráníme ad absurdum, kdo ochrání naše životy a společnost, které jsou stále ve větším ohrožení? Kdo nám asi pomůže, kdyby zkolabovala dodávka elektrického proudu na delší dobu, na kterém jsme více závislí, než tušíme? Stát nám ho nevyrobí, je také „na proud“. Každý by byl odkázán sám na sebe. Občané se musí opět naučit převzít i sami odpovědnost za své životy, nechtějí-li být závislými na nejistém, které nemá žádnou odpovědnost.

Často iracionální chování odpovědných institucí země je obrazem stavu společnosti. Jeden voják z Františkových Lázní tvrdí, že je situace cíleně zneužívaná k likvidaci Hnutí ANO a premiéra? Vyloučit to nelze. Zavedený systém „part a partiček“ ohrožuje premiér svými znalostmi zavedeného korupčního systému a nekoupitelností. Čeho je „deep state“ schopen vidíme kolem sebe stále více, nejnověji u VS Praha a napojení justice na podsvětí, o „svírací kazajce“ země - mafiánských exekutorů za vydatné pomoci české justice, nemluvě.

***

Exekuce je masivní problém, jeden z hlavních, a řešíme ho systematicky od chvíle, co jsme ve vládě. Víme, že je potřeba řešit i příčiny tohoto problému, nejen to, co je pak vidět v médiích. Nemůžeme zužovat řešení problémů s exekucemi jen na to, čemu se říká teritorialita exekutorů. To je nepochopení celé problematiky a zatahování politiků do souboje exekutorů o přerozdělování jejich trhu. Tento týden jsem se kvůli tomu sešel s Piráty, jejich předsedou Ivanem Bartošem a poslancem Lukášem Koláříkem, kteří přicházejí s teritorialitou exekutorů jako s hlavním lékem téměř na všechno, co jsem se vám snažil popsat. Fakt? Stát udělal největší chybu v tom, že dovolil udělat z exekucí soukromý byznys, což vedlo ke vzniku exekutorské mafie. Exekutoři neměli být nikdy zprivatizovaní, měli zůstat dál pod státem, aby byli pod kontrolou, chovali se lidsky a nemohli nikoho terorizovat a zneužívat své postavení. Pro nás je nejdůležitější vyřešit problémy lidí v exekucích, aby nemuseli pracovat načerno a aby mohli vést normální život.“

Andrej Babiš, 2.2.2020, Facebook

P.S.

90% se na zločinných exekucích podílejí české soudy, které povolily exekuce, které povoleny nikdy být neměly! „Poděkujme“ ODS a ministru spravedlnosti Pavlu Němcovi za tento zločinný exekuční zákon, skutečně „exekující“ spravedlnost! Morální profil soudních exekutorů při jejich jmenování nikdo nekontroloval, přitom disponují mocí větší, než má policie a soudy dohromady! J.Š.

***

Láme se doba, příliš dobře už bylo, dlouho a nezaslouženě žilo mnoho lidí nad poměry. Jenom naříkat, kritizovat a vymlouvat se na druhé není postoj svobodného občana, ale otroka.

Nemohou rozhodovat jen „počítače a statistiky“, ale i zdravý rozum s osobní odpovědností každého jednotlivce. Ne tisíce úředníků, za které „myslí“ tisíce zákonů, převážně k ničemu (vyjma vytváření umělé zaměstnanosti). Mravně vyspělé společnosti stačí pár základních zákonů, ostatní mají občané v sobě. Pokud připustíme, aby nám vládly jen tisíce zbytečných zákonů, ovládnou nás - k zasloužené bídě a nesvobodě!

Tomáš Baťa nám ukázal cestu – buďme hodni jeho odkazu!

Stále máme volbu, občané!

P.S.

Tento článek posílám na vědomí prezidentovi ČR, předsedovi ústavního soudu, předsedovi vlády, předsedovi senátu, předsedovi sněmovny, ministru zdravotnictví, hejtmanovi Karlovarského kraje a všem hlavním médiím.

 

Jan Šinágl, 9.1.2021

***

Nemůžeme bojovat proti šíření, můžeme ho usměrnit

Pětkrát častěji závažná progrese onemocnění po koronavirovém očkování?!

Petice pro přehodnocení pandemických opatření

Kvůli osmi haléřům v exekuci. Za přehlédnutý nedoplatek exekutor obstavil účty i auto

 

Jan Šinágl, 9.1.2021

***

 „Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.“

Tomáš Baťa st.

***
„´Outsorcovali´ jsme morálku z člověka a máme za to, že následky našich činů by měl řešit stát.“

Rabín Jonathan Sacks

***

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #7 Jan Šinagl 2021-01-12 10:30
Hezký den,

Neomlouvejte se. Přibývá lidí, kteří tvrdí, že měli covid podruhé a tentokrát s těžším průběhem. Píše se o tom v tisku, máme několik stomatologů, kteří to říkají. Měl jsem to za raritu a hádal bych se. Vůbec toto neumím posoudit ale tato diskuze ukazuje, že teoreticky je to možné a pro nás v terénu je to zajímavé. Snad to tak není a jsou to nějaké omyly a ne ADE.

Roman Šmucler
***
12.1.2021
-2 #6 Jan Šinagl 2021-01-11 19:59
Dobrý den,

moc Vám děkuji za tenhle dotaz. Sama jsem narazila na následující článek, který je tomu věnován, takže budu opravdu ráda, pokud se k tomu vyjádří odborníci.

sciencewithdrdoug.com/.../...

S pozdravem

Sabina Králová
11.1.2021
-2 #5 Jan Šinagl 2021-01-11 19:58
Dobrý den všem diskutujícím,
prosím odborníky v oblasti imunologie o zhodnocení vakcinace a případných reinfekcé z hlediska možného ADE, antibody dependent enhancement.
Děkuji,

Helena Jiřincová
11.1.2021
-2 #4 Jan Šinagl 2021-01-11 19:12
Tresty a selekce neočkovaných považuji za zcela nepřípustnou debatu.
Tvrzení, že vakcína ochrání lépe než prodělané onemocnění, je zcela neověřené, tedy nepatří do veřejných médií.
Zvláště ve chvílích, kdy je vakcína nedostatková.
Je třeba vyjádřit souhlas s posledním vyjádřením pana ministra Blatného, očkovat primárně jen zdravotníky na COVID odděleních, nebo na urgentním příjmu a v hromadných zařízeních.
Současně klienty těchto zařízení, kteří COVID neprodělali, prozatím většina z nich má protilátky, případně je možné u nich protilátky stanovit,
Rozhodně je nepřípustné očkovat všechny zaměstnance zdravotnického zařízení, byť by v něm bylo COVID oddělení.

Helena Jiřincová
***
Z debaty lékařů 10.1.2021
-2 #3 Jan Šinagl 2021-01-11 19:10
Vážení,

a jsem jediný, komu připadá zcela směšné, když média ale i mnohé autority debatují potřebu donuceni občanstva k vakcinaci v době, kdy nedostatek vakcín bude zcela evidentně trvat nejmíň do léta?

S přáním lepšího Nového roku,

M. Singer
***
Další postřeh z debaty 10.1.2021
-3 #2 Jan Šinagl 2021-01-10 09:43
Vážení,

chápu, že mi s ohledem na absenci erudice v oblasti lékařství nepřísluší se příliš vměšovat. Nemohu si ale, jako laik a jako právník, odpustit povzdech nad tím, jak je možné, že se mezi lékaři vytratily takové hodnoty, jako je humanismus, morálka a právo (přirozené). Pokud lékař skutečně podpoří očkování sdělením “snad je přesvědčí benefity”, a to ve veřejném prostoru vůči laickému obecenstvu (pokud navíc TOTO očkování propaguje tímto způsobem) - omlouvám se, ale to v mých očích dosud tak respektovaný stav, jakým lékaři jsou, degraduje na úroveň nekvalitních nemravných PR zástupců farmaceutických firem.

Pevně věřím, že jsem jen text pana Prof. Veselky pochopil špatně.

Tomáš Nielsen
Tomas Nielsen, partner
Nielsen Legal, advokatni kancelar, s.r.o.

lidovky.cz/.../...
***
Další příspěvek k debatě lékařů.
-6 #1 Jan Šinagl 2021-01-09 19:15
"... Tady je atmosféra před výbuchem hněvu. Máme spoustu seniorních chronicky nemocných lékařů, kteří potřebují očkování v terénu. Jde jim o život a chtějí se na to vykašlat. Do toho jedou média drahé kampaně: “Nechte se očkovat”. Sestřičky v rozpuku mládi a politici se fotí na Facebooku, že se jako nebáli se nechat očkovat. Lidi by se očkovali ale není, kde. Místo toho absurdní debaty, zda neočkované nějak trestat... Tyhle debaty si můžeme odpustit do podzimu 2021..."
***
Z vyjádření Romana Šmuclera v debatě s lékaři 9.1.2021

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)