Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Buran Pavel IIRosak Jan JUDr. kauza Buran Pavel

Aktualizováno 18.4.2023: Na hlavní stránce spolku Šalamoun jsem v den zveřejnění článku link na jednání Sněmovny nemohl najít (byl mi zaslán). Úvod je zajímavý zdravicí Karla Schwarzenberga. Václav Klaus jen popřál zdar (připomeňme si jeho zločinnou amnestii). Škoda, že na webu spolku není prostor pro kauzu ing. Marka Gáby, kterou považuji za vůbec neskandálnější v naší zemi a které se roky vyhýbají všechna média, vyjma článku v týdeníku REFLEX. JŠ

***

„Žalovanému se ukládá povinnost zdržet se vydání a distribuce knihy Zločiny beze zbraní 2“ – soudce Ondřej Sekvard

Zdroj deníku The Epoch Times uvedl, že o víkendu zemřela „následkem zranění střelnou zbraní“ žena podnikatele Pavla Buráně, jehož soudní případ se dostal do knihy nazvané Zločiny beze zbraní II (uvažuje se o možnosti sebevraždy). Tato kniha měla být minulý týden představena na odborném semináři o stavu české justice v Poslanecké sněmovně. Knihu ale ještě před začátkem semináře zakázal předběžným opatřením (pdf) soudní senát Městského soudu v Brně pod vedením soudce JUDr. Ondřeje Sekvarda, Ph.D.

Jedná se o první zákaz publikování knihy od pádu komunistického režimu v bývalém Československu. Naposledy byla zakázána kniha Mein Kampf od Adolfa Hitlera, která je však nyní již veřejně dostupná (zdroj). Podle pořadatelů semináře byla důvodem zákazu knihy Zločiny beze zbraní II právě kapitola věnovaná případu Pavla Buráně. Celý článek>

***

Kniha "Zločiny beze zbraní 2" byla rozhodnutím soudu zakázána!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.18 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-26 #1 Jan Šinagl 2023-04-19 15:40
Zdravím pane Šinágl,

tímto reaguji na Vaši Aktualizaci 18. 4. 2023 k článku: „Soud zakázal knihu Zločiny beze zbraní II kvůli případu Pavla Buráně. Jeho žena byla o víkendu údajně zastřelena“, kde se zmiňujete o mém synovi, o Ing. Marku Gábovi. Pro Vaši informaci Vám zasílám jména osob, kterým jsme 26. 1. 2023 zaslali dopisy (včetně ROZSUDKU JMÉNEM REPUBLIKY z 9. 6. 2022 a Protokolu o Hlavním líčeni z 9. 6. 2022) s případem mého syna a požádali je o vyjádření, zda je ČR právní stát, když v tomto případu OČTŘ nepostupovaly dle práva na spravedlivý proces, který obžalovanému zaručuje Ústava ČR a Listina základních práv a svobod a co bude učiněno z jejich strany, aby se podobný případ (případy) nemohl již nikdy opakovat?

Dopisy jsme poslali poslancům Válkové, Vondráčkovi, Babišovi, Okamurovi a Michálkovi, senátorům Hamplové, Kovářové a Canovi. Dále Cetlové (náměstkyně pro řízení sekce dohledu a justice na Ministerstvu spravedlnosti). Bohužel nám odpovědělo jen Min. spravedlnosti a senátor Canov a to tak, jak se dalo očekávat:

a) Min. spravedlnosti: „S ohledem na skutečnost, že věc doposud nebyla pravomocně skončena, nemůže v ní být Ministerstvo spravedlnosti činné“.

b) Senátor Canov: „Nepřísluší mě rozhodovat, zda v procesu proti Vám bylo dodrženo Vaše ústavní právo na spravedlivý proces. V případě, že jste názoru, že nikoli, máte možnost se obrátit na Ústavní soud, který jediný může rozhodnout“.

Poslanci Válková a Vondráček byli 13. 4. 2023 na tom semináři "(Ne)spravedlno st v české justici a její excesy" v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, takže o případu mého syna již věděli. Je vidět, že se všichni drží přísloví: "Nehas, co tě nepálí!"

Rovněž jsme o tomto případu informovali novináře Kmentu, Kozelku a Kájínka.

P. S.

Do dnešního dne nám ještě KS Ostrava neoznámil, kdy se bude projednávat naše odvolání proti rozsudku OS Ostrava. Odvolání jsme podali 10. 10. 2022

S pozdravem

Josef Gába


19.4.2023

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)