Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Volyn Kriz

Aktualizováno 30.7.2023: Tuto fotografii by měli mít neustále při sobě všichni členové MOV. Povolili by snad účast sportovců nacistického Německa, kdyby se OH konaly? Rusové zabili stovky ukrajinských atletů.

***

Aktualizováno 28.7.2023: 

***

"Základním předpokladem skutečného přátelství našich národů je pravda. Ať je jakkoli tvrdá, je třeba ji říkat.“ - „Máme zvláštní schopnost nás všech promítat si vlastní selhání do vybraných obětních beránků a jejich kritizováním se sami před svým svědomím očišťovat.“

Václav Havel

***

Ukrajinský a polský president společně uctili památku nevinných obětí masakru na Volyni - „Společně uctíme všechny nevinné oběti z Volyně! Paměť nás spojuje! Společně jsme silnější!“.

***

Jak se ukázalo, přišli k nám z Ukrajiny především lidé s odbornou kvalifikací. Dvě třetiny z nich ji tady ale nemohou uplatnit. Zubařka dělá uklízečku, ekonomka pracuje v továrně na pásu, farmaceut skládá cihly na stavbě. Jistě: nemají nostrifikaci, neumějí česky, a především: vždyť mají povolení k pobytu jen dočasně, na pár měsíců. Tak proč jim vycházet vstříc, zrychlovat úřední procedury, umožnit jim intenzivní jazykové kurzy, že?

Je to přístup značně krátkozraký: ruská agrese vůči Ukrajině převrací lidské osudy, představy o budoucnosti berou za své ze dne na den. Jisté je jen to, že ukrajinští uprchlíci nám mohou pomoci víc než my jim. Jen je třeba jim to dovolit. V Polsku s tím například problémy nejsou. Celý článek>

***

Ukrajinský a polský president společně uctili památku nevinných obětí masakru na Volyni - „Společně uctíme všechny nevinné oběti z Volyně! Paměť nás spojuje! Společně jsme silnější!“.

Prokázali tím svoji morální a mravní vyspělost. Kdy bude schopen, tak jako presidenti SRN v Lidicích zločiny fašistického Německa, i český president uctít památku nevinných obětí, včetně žen, dětí, batolat a kojenců na Švédských šancích u Přerova, který se stal, na rozdíl od Lidic, v době míru a byl spáchán vojáky čs. armády? JŠ

***

V Lidicích jsme uctili památku nevinných obětí v době války za účasti prezidenta a politiků. Kdy uctí stejní politici památku nevinných obětí vrahů z řad čs. armády na místech, kdy byly, v době míru, masově vražděny i ženy, děti, batolata a kojenci?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Jan Šinagl 2023-08-11 12:50
Tady je dokonale ukázáno, jaký je Vladimír Putin odporný zmetek.

twitter.com/.../...
-1 #4 Jan Šinagl 2023-08-08 08:40
Zase jsem viděl asi neupravené video, akorát se mi zdá nepovedená plastika tváří (vložky nějaké hmoty). Putin kouřil a měl vrásky. Je čipernej. Lidi bez svědomí se dožívají dost vysokého věku - Mengele tuším v 92 letech s milenkou na pláži.

www.youtbe.com/.../

Arašid

PS
Rehabilitovali tetičku z TV (Nemocnice, Žena za pultem, Pitaval atd). Už se o ní píše i životopis (Libuše Pospíšilová). Na MDR (Mecklenbursko) to často vysílají - Ženu za pultem apod.

P.S.
To SAY HELLO na konci videa, na tričku děvčete stojícího vedle Putina, je docela symbolické:-) JŠ
-1 #3 Jan Šinagl 2023-07-30 10:35
Nestor ruských sociologů Gudkov nemá iluze o vývoji.

Podle průzkumu z roku 2019 zažilo 10 procent lidí policejní mučení. Ruskou mentalitu charakterizuje „absence dovednosti vidět širší souvislosti, rozlišovat příčinu a důsledek a tendence hodnotit jen současný stav věcí“. Podle sociologa nedokáže většina ruských obyvatel odpovídat za vlastní život, předvídat vývoj, natož plánovat.

twitter.com/.../...
-2 #2 Jan Šinagl 2023-07-19 16:24
Šéf MI6 v Praze: Ukrajina za měsíc osvobodila větší část území, než Rusko obsadilo za rok.

Ukrajina za poslední měsíc osvobodila větší část území, než Rusko zabralo za poslední rok. V dnešním projevu na britském velvyslanectví v Praze to řekl šéf britské rozvědky MI6 Richard Moore. Mnoho Rusů je podle něj tiše zděšeno tím, že ruské ozbrojené síly demolují ukrajinská města, vyhánějí nevinné rodiny z jejich domovů a unášejí tisíce dětí.

Zničující válka může podle Moorea skutečně skončit jen tehdy, až svrchovaná Ukrajina bude žít ve svobodě. Ukrajinské ozbrojené síly přešly do protiofenzivy, čímž prokazují svoji ohromující schopnost osvojení nové technologie, poznamenal Moore. Americký institut pro studium války (ISW) minulý týden uvedl, že ukrajinské síly za pět týdnů protiofenzivy osvobodily území téměř o stejné rozloze, jakou se Rusům podařilo ovládnout za posledního půl roku. Vycházel přitom ze svých vlastních propočtů.

Moore v projevu často hledal paralely mezi nynější ruskou agresí na Ukrajině a invazí vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 do Československa. Mnoho Rusů má podle Moorea stejné dilema jako někteří právě před 55 lety. když jsou svědky úplatnosti, vnitřních rozbrojů a neschopnosti svých lídrů. Zároveň spousta ruských občanů podle šéfa MI6 uvnitř tuší, že pohnutky prezidenta Vladimira Putina k napadení sousední země jsou podvodné.

ČRo, 19.7.2023
-2 #1 Jan Šinagl 2023-07-17 16:48
"Má" Ukrajinka Bohdana pokračovala v práci v kyjevské bance online z mé chalupy. Pak si našla byt v Teplicích a zaměstnání v arabském hotelu jako servírka. Co bude dál, to se uvidí. Dcera Sonička studuje ve do zdejší hotelové škole. Takže předpokládám, že návrat nebude rychlý.

B.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)