Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vondrak_1… „Více než roční vazba za vylepování samolepek nebo situace, kdy soudkyně Bártová nevpustila do jednací síně téměř nikoho z veřejnosti a převážnou většinu míst nechala obsadit ještě před vyvoláním věci policisty v civilu, občanskými aktivisty a studenty právnické fakulty, kteří měli pro media simulovat veřejnost, to jsou jevy, které bych od demokratické justice rozhodně neočekával a popravdě řečeno jsem byl přesvědčen, že se s nimi ve své praxi advokáta nikdy nesetkám.“ … „Věděli jste třeba, že neonacistickým symbolem jsou podle znalce Ivo Svobody zkřížené bambitky, nebo že propagací neonacismu je heslo Evropo povstaň! – tedy právě to, které proslavil britský ministerský předseda Winston Churchill?“ říká Cholenský s neskrývanou ironií. „Když znalci dostatečně zaplatíte, můžete se dozvědět i takové bizarnosti, a co je nejsmutnější, některé soudy tyto evidentně účelové závěry naprosto nekriticky přebírají do svých rozsudků. Mají alibi: obžalovaného za mříže neposlaly ony, ale znalec.“ ...

„Samolepkoví zločinci“ Patrik Vondrák, Michaela Dupová a spol. získali podporu Konservativní strany

V pondělí 19. března 2012, od 9.00 hod., se u Obvodního soudu pro Prahu 1, v jednací síni č. 126, koná obnovené hlavní líčení ve věci osmi obžalovaných, které státní zástupce viní z podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Za to jim hrozí od tří do osmi let vězení.

Obžalovaní, kteří se měli provinit např. vylepováním samolepek nebo přípravou shromáždění v Jihlavě, jež bylo bezprostředně po zahájení rozpuštěno, získali nyní podporu u mimoparlamentní Konservativní strany. Ta se jich ve své tiskové zprávě, zveřejněné na stranickém webu, zastala a uvedla: „Jsme přesvědčeni, že v právním státě je nepřípustná jakákoli kriminalizace osob pouze pro jejich politický názor, víru či přesvědčení. S právem na politický názor úzce souvisí svoboda projevu. Ta je jedním z nejdůležitějších atributů demokratického státu a existuje jedině tehdy, je-li poskytována i těm projevům a názorům, s nimiž nesouhlasíme a kterým oponujeme. Jako jeden ze základních rozdílů mezi autoritářským či totalitním systémem a demokratickým státem vnímáme to, že demokratický stát garantuje stejná práva a svobody i pro své kritiky a odpůrce.“

Případ, ve kterém byli tři z obviněných, Patrik Vondrák, Michaela Dupová a Richard Lang, stíháni vazebně, byla přidělena již třetí soudkyni, JUDr. Daně Šindelářové, poté, co se první soudkyně JUDr. Věra Bártová vyloučila pro podjatost a nově určený soudce JUDr. Libor Vávra byl přeložen k jinému soudu.

Průběh procesu kritisuje nejen Konservativní strana, ale pozastavuje se nad ním i obhájce Patrika Vondráka advokát Mgr. Robert Cholenský.

„Je překvapivé, jakou míru podobnosti vykazují některé dnešní procesy s tím, co známe třeba z Procesu H nebo z líčení v případu se členy kapely The Plastic People of the Universe,“ říká Cholenský a dodává: „Více než roční vazba za vylepování samolepek nebo situace, kdy soudkyně Bártová nevpustila do jednací síně téměř nikoho z veřejnosti a převážnou většinu míst nechala obsadit ještě před vyvoláním věci policisty v civilu, občanskými aktivisty a studenty právnické fakulty, kteří měli pro media simulovat veřejnost, to jsou jevy, které bych od demokratické justice rozhodně neočekával a popravdě řečeno jsem byl přesvědčen, že se s nimi ve své praxi advokáta nikdy nesetkám.“

Neméně kritický je Robert Cholenský k tomu, jakou roli v procesech s tzv. pravicovými extremisty hrají soudní znalci. Aniž by jejich methody vycházely z jakýchkoli objektivně stanovených nebo přezkoumatelných standardů, tito znalci běžně účtují státnímu rozpočtu statisícové odměny za posudky, ve kterých označují za propagaci neonacismu stále rostoucí počet symbolů a hesel.

„Věděli jste třeba, že neonacistickým symbolem jsou podle znalce Ivo Svobody zkřížené bambitky, nebo že propagací neonacismu je heslo Evropo povstaň! – tedy právě to, které proslavil britský ministerský předseda Winston Churchill?“ říká Cholenský s neskrývanou ironií. „Když znalci dostatečně zaplatíte, můžete se dozvědět i takové bizarnosti, a co je nejsmutnější, některé soudy tyto evidentně účelové závěry naprosto nekriticky přebírají do svých rozsudků. Mají alibi: obžalovaného za mříže neposlaly ony, ale znalec.“

Další podrobnosti k případu Vondrák-Dupová najdete v přiloženém textu obžaloby.

 

V Brně dne 15. března 2012

Mgr. Robert Cholenský advokát

 

Tisková zpráva ze dne 15.3.2012

Obžaloba OSZ-P1 ze dne 17.6.2010

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #2 martin 2012-03-19 14:23
dobytek bolševickej,lev icová anarchistická mládež propagující symboly komunistů,hnus v této republice.Hlavn ě aby jsme nebyli jak oni!
0 #1 Jiří Kraus 2012-03-19 06:34
Lidé bohužel na zločiny komunistů moc brzy zapomínají.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)