Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 08:01
    Jan Lipavský: O svém rozhodnutí budu informovat zítra.

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:59
    Opravdu CDA v Moskvě zvažuje účast na "inauguraci" Vladimíra ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:44
    Orangutan nadchl vědce. Otevřenou ránu si ošetřil léčivou ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dvorak Petr…za loňský rok měl být Dvořá­kovi z bohatého bonusu kus čupřiny useknut - přinejmenším za to, že do­stal firmu do řečí a nechal vyrůst konku­renci své vlaj­kové lodi:Událostem, komentářům - O tom, že ČT neplní svoji veřejnoprávní roli svědčí i absolutní mlčení o projednávání závažné žaloby na JUDr. Hanu Marvanovou i mlčení o stále aktuální kauze ing. arch. Marka Řičáře. Není divu, obě kauzy ohrožují ČSSD a napovídají, kdo ve skutečnosti veřejnoprávní ČT řídí – politici, kdy ředitel Petr Dvořák jen pozorně naslouchá a poslušně poslouchá. Proto byl i zvolen …Dočkáme se v objektivní a zcela svobodné České televizi? – Dočkáme se otřesného dokumentu TIANANMEN na veřejnoprávní ČT? - Otřesné a doslova krvavé vyprávění zejména studentů, ale i dělníků a inteligence kteří přežili v květnu a v červnu 1989 zrovna při návštěvě Gorbačeva v Číně zásah tzv. Čínské lidové osvobozenecké armády s tanky a pěchotou, při kterém přišlo o život na 3.000 demonstrantů žádající demokracii a svobodu tisku.

Dvousettisícový plat šéfa firmy se sedmimiliardovým rozpočtem, která je pod extrémním veřejným i politic­kým tlakem, vpravdě není horent­ní. Šéf splnil všechna kritéria, podle nichž si zdvojnásobení mzdy zasloužil. O. K. Kvitujeme i to, že odměna nezávisí na náladě radních, aleje kvantitativně měři­telná. Uznáváme, že redukovat Českou televizi na zpravodajství je omezenost a pohoršovat se nad odměnami top manažerů je křupanství. Přesto je dvoumilionová odměna pro Petra Dvořáka problematická.

Nový dětský program je dle vše­ho smysluplný a úspěšný projekt. Programová skladba už nepřipomí­ná jen vzpomínky na socialismus a chvílemi je jen několik stop za světovým děním, byť recyklátů a normalizačních hvězd je stále dost. Ale od zkratkovitých dojmů k podstatnému. Reputačně loni ČT utrpěla jako málokdy: obvině­ní z politické cenzury; zrušení ko­mise, která měla podezření vyšet­řit; a v neposlední řadě odchod elit­ního týmu, jehož produkce v rám­ci privátního vydavatelství bryskně přesáhla milion zhlédnutí.

Jako koncesionáři jsme povin­ni přát České televizi úspěch, a ten je bez ekonomicky gramot­ného manažera nedosažitelný. Ale za loňský rok měl být Dvořá­kovi z bohatého bonusu kus čupřiny useknut - přinejmenším za to, že do­stal firmu do řečí a nechal vyrůst konku­renci své vlaj­kové lodi:Událostem, komentářům.

PETR KAMBERSKÝ, LN, 19.6.2014

* * *

P.S.

Dočkáme se v objektivní a zcela svobodné České televizi?

17.června 2014 jsem se díval na opakování pořadu /původně 3.6. z roku 2009/ německo-francouzského společného TV kanálu ARTE s německou dokumentací TIANANMEN /tj.náměstí Nebeského klidu v Pekingu s věčným portrétem zločince, který má na svědomí víc obětí než Hitler a Stalin/ neboli s podnázvem 25 let od /tzv.pekingského/masakru a Oběti vypravují. Autoři Thomas Weidenbach a Shi-Ming, 2009, 53 minut obdrželi za dlouhé měsíce trvající sbíraná svědectví řadu ocenění. Otřesné a doslova krvavé vyprávění zejména studentů, ale i dělníků a inteligence kteří přežili v květnu a v červnu 1989 zrovna při návštěvě Gorbačeva v Číně zásah tzv. Čínské lidové osvobozenecké armády s tanky a pěchotou, při kterém přišlo o život na 3.000 demonstrantů žádající demokracii a svobodu tisku. Zkrátka otřesný dokument, který by měl vidět každý i pan Sobotka, viz LN 13.6.2014: „..vztahy s Čínou jsme změnili vědomě. Když se podívám po okolních státech, na východ, na západ, na Polsko, Slovensko, Maďarsko, na Francii a Británii, zdá se mi, že nám z hlediska vztahů mezi ČR a Čínou, v posledních letech ujel vlak.“ Ano, pane ministře ujel a daleko od studentů, od Tibetu, od Václava Havla, stačí se podívat. Viz také právě vydávaná kniha v MF Liao-I-Wu Kulky a opium a server lidovky.cz 2.6.2014. Zda si na dokumentaci Česká televize vzpomene nebo lépe bude ji dovoleno dokument uvést? V roce 2006 jsme viděli americkou připomínku Muž, který se postavil tankům.

Václav Hora, 19.6.2014

* * *

O tom, že ČT neplní svoji veřejnoprávní roli svědčí i absolutní mlčení o projednávání závažné žaloby na JUDr. Hanu Marvanovou i mlčení o stále aktuální kauze ing. arch. Marka Řičáře. Není divu, obě kauzy ohrožují ČSSD a napovídají, kdo ve skutečnosti veřejnoprávní ČT řídí – politici, kdy ředitel Petr Dvořák jen pozorně naslouchá a poslušně poslouchá. Proto byl i zvolen. Mimochodem i on je ve vážném podezření v kauze ing. arch. Marka Řičáře, kdy svým jednáním zřejmě zabránil odhalení korupce vedoucí až do nejvyšších politických míst - viz protokol níže. Na můj dopis mi dosud neodpověděl. Budu jen překvapen, pokud dojde k opaku.

 

Jan Šinágl, 19.6.2014

* * *

JUDr. Hana Marvanová Jekyll & Hyde v ženském rouše?!

Kauza Řičář: média informována, všechna dosud svorně mlčí…?!

Stížnost Radě ČT na nepřítomnost ČT při projednávání žaloby na JUDr. Hanu Marvanovou

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #1 Mrzílek 2014-06-24 10:56
Objektivní české TV se dočkáme teprve tehdy až příštího ředitele budou volit jiní poslanci, nežli ti, kteří volili na místopředsednic ké místo parlamentu předsedu KSČM. Bylo jich více nežli je součet komunistických a sociálnědemokra tických poslanců. Dokud budou mít vliv podobní lidé na volbu ředitele TV budou vstávat noví Janečkové, Dvořákové.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)