Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KS Praha program jednani 30.11.2022KS Praha Jana Gavlasova 30.11.2022

Aktualizováno 27.12.2022: Helena Vondráčková a Martin Michal šikanují protivníka, tvrdí soud: Budeme se bránit, říkají

Aktualizováno 19.12.2022: „JUDr.“ Martin Michal: „Jan Šinágl je asi nejprolhanější člověk u nás.“

Aktualizováno 12.12.2022: Dovolání žalobců (DS 22.11.2022)

Aktualizováno 10.12.2022: Policie stíhá muzikanta Jiřího Vondráčka. Je podezřelý, že chtěl poškodit sestru Helenu - „Je nám z toho smutno. Nikdy jsme nečekali, že ve své nenávisti, protože nebylo po jeho vůli, je schopen zajít až takto daleko. Spojit se s takovým člověkem, jako je Jan Šinágl, asi nejprolhanější člověk u nás, který se prokazuje vlastnoručně vyrobeným novinářským průkazem a bez vzdělání se nechává titulovat jako politolog a do státních orgánů, jako jsou Senát nebo Rada ČT, se chodí zdarma najíst, je jen ukázka jeho charakteru. Je to bohužel smutek a stydíme se za jeho chování,“ napsali pro Frekvenci 1 na adresu Vondráčka jeho sestra Helena s manželem Martinem Michalem.

Michal Antonin Sparta Rapid 28.7.2021Antotin Martin Michal VondrackovaP.S. Usvědčený podvodník „JUDr.“ Martin Michal, jak jinak, opět lže. Samozřejmě mne nikdo nekontaktoval, v rámci práva na vyjádření druhé strany. Překvapuje mne, že i CNN Prima NEWS poklesla na „úroveň“ Frekvence 1. Ta mu také dává prostor, podobně jako radní ČT Luboš Xaver Veselý ve svém pořadu XTV, kde mne tento „výtečník“ tak „statečně“ pomlouvá. Přiznává mi takovou „mediální sílu“, schopnou zničit jeho, jeho paní i jejich "slavnou" Agenturu MM. Alespoň už vím, proč mne proradný radní Veselý a jiná média do svých pořadů nezvou:-) Ten svůj „intelekt“ opět předvedl v Parlamentních listech: „Tady je Wollnerovo a strážci demokracie taky mají obyčejné lidské pudy,“ dodal Xaver se zmínkou, že to bude „obrovskej skandál“.

Bohužel jsem se radního Veselého o dovolení občerstvit se při mnohahodinových zasedáních Rady ČT nezeptal, zato předsedy Rady ČT Pavla Matochy, dnes už bývalého. Mimochodem radní Veselý se „hrne“ k bufetu jako jeden z prvních. „Spořádá“ toho zřejmě nejvíce z radních a hostů, což při jeho tělesných proporcích tolik nepřekvapuje. „Cpe“ se i během jednání rady. Jako „mediální spojka“ a kamarád „JUDr.“ Michala opět spolehlivě „zafungoval“:-)

Zdalipak si CNN Prima NEWS a Frekvence 1 troufnou informovat veřejnost o Antonínu Michalovi, syna „JUDr.“ Michala? Zřejmě ještě nenastoupil na 8 let do vězení za miliardové daňové podvody s pohonnými hmotami v důsledku „zdravotního posudku“?! (pomáhal jsem PČR při vyšetřování). O miliardáři Romanu Janouškovi se média psát nebáli. Svoboda slova má své hranice, zvláště když máte „přátele“ na správných místech. Můj novinářský průkaz byl vyhotoven v rámci platných zákonů ČR. Mravy se nám hroutí a nemravní mají žně. Však i jim jednou dojde "pšenka". JŠ

***

Zvukové záznamy z JEDNÁNÍ (Ne vše co jsem řekl, i v závěrečné řeči, je obsahem protokolu – od 1:21:35 hod.) vynesení ROZSUDKU a PROTOKOL. Omlouvám se i touto cestou JUDr. Haně Lojkáskové, kdy jsem ji ve svých dřívějších článcích označil jako členku KSČ a bývalou aktivní soudružku. I na KS Praha je jich jistě několik, včetně soudců. Důvěryhodné zdroje mohou někdy selhat, případně i paměť. Při množství mých článků a mnou šířených informací, se musí zákonitě stát nechtěné chyby. Pracuji sám, nemám podpůrný tým, jako běžná média. Vždy uvítám upozornění na chybu a obratem ji napravím. Naštěstí je jich, vzhledem k množství článků, zanedbatelně. JŠ

P.S.

Žalobců je mi líto, nešťastní lidé, kterým není pomoci. Smyslem jejich života jsou jen peníze. Svědčí o tom stovky žalob, podnětů, trestních oznámení, nejen na moji osobu, i když nejvíce. Jsou pro ně náplní „života“. Neustálým šikanováním mé osoby, dělají mnohým radost, zejména z řad levice, bývalé i dnešní. Mohu jen doufat, že zablokování mého soukromého konta soudním exekutorem Mgr. Janem Benešem a soudní exekuce, nebudou trvat do mých posledních dnů…

***

Z Usnesení: č. j. 21 Co 225/2022

Bod 22:

Odvolací soud zároveň shodně se soudem I. stupně uzavírá, že s ohledem na množství a obsah předchozích žalob a dalších procesních a jiných podání žalobců za situace, kdy se jim morální i nemateriální satisfakce dostalo, je již naprosto evidentní, že se žalobci touto další žalobou nehodlají domáhat svých práv, ale že již jde jen o nástroj systematické šikany žalovaného. I odvolací soud je přesvědčen, že žaloba není vedena snahou žalobců o ochranu jejich práv, ale je zcela zjevným zneužitím práva a součástí jejich šikanózního postupu vůči žalovanému. I tato skutečnost nutně vede k zastavení řízení podle ust. § 104 odst. 1 o.s.ř., neboť podmínkou řízení, tj. podmínkou, za níž soud vůbec může věc projednat a rozhodnout, je i to, že nejde o zcela zjevné zneužití práva. Rovněž nedostatek této podmínky řízení je neodstranitelným nedostatkem, jehož důsledkem je vždy zastavení řízení. Jak ovšem správně opakovaně zdůraznil soud I. stupně, jde v případě těchto konkrétních žalobců o situaci naprosto výjimečnou, kdy je zcela zřejmé, že jejich jednání dnes již (za situace, kdy se jim přiměřené satisfakce za opakovaně žalované jednání žalobce dostalo) nemá jiný účel než šikanovat jinou osobu, a zneužití práva z jejich strany je s ohledem na shora uvedené bez jakýchkoliv pochybností.

Praha 25. srpna 2022

JUDr. Hana Lojkásková v. r. předsedkyně senátu

***

Rada ČT 7.12.2022: Tentokrát mi 3 minuty stačily…

Sociální sítě a manipulace – stali jsme se těžební surovinou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Jan Šinagl 2022-12-23 17:39
Herec Tomáš Měcháček se musí omluvit XTV za to, co o ní řekl v Českém rozhlasu
Měcháček loni v rádiu prohlásil, že online projekt spojený s Xaverem Veselým platí Rusové.

Jednatel XTV Jakub Černý zažaloval Měcháčka pro poškození pověsti právnické osoby. Herec své tvrzení nedoložil, musí se omluvit ve vysílání Českého rozhlasu a zaplatit výlohy za řízení. „Rozhodnutí soudu nám udělalo radost. Zatím jsme neobdrželi písemný rozsudek, proto blíže komentovat nemohu. Vnímáme rozhodnutí soudu jako připomenutí toho, že není možné druhé beztrestně očerňovat, a to zcela bez důvodu,“ napsal Černý Médiáři.

Měcháček se loni k žalobě vyjadřoval v DVTV. „Nemůžu momentálně [své tvrzení] dokázat, ale pokusím se o to,“ řekl tehdy. V inkriminovaném rozhovoru se chtěl podle svých slov vymezit hlavně proti působení Xavera Veselého v Českém rozhlase. To se posléze nepřímo naplnilo. Moderátor a radní České televize už s veřejnoprávním rádiem nespolupracuje. Odešel loni v srpnu, jeho pořad běžel přes dva roky.

www.mediar.cz/.../
-4 #3 Jan Šinagl 2022-12-04 15:56
Informaci o tom, že Václav Klaus se ve sporu přiklonil na stranu Heleny Vondráčkové, následně potvrdil pro zpravodajský portál iDNES zástupce šéfa prezidentské kanceláře Petr Hájek: „Vím bezpečně, že ta petice mu byla naprosto odporná. Mně taky. Takový morální kýč, zasahování do rozhodování soudu, to je šílené. Když pan Michal říká, že pan prezident podpořil Helenu Vondráčkovou, tak je to pravda.“ Vůči „havlovské“ petici se ohradil také další z Klausových spolupracovníků Ladislav Jakl: „Myslím, že Spravedlnost by neměla rozhodovat podle sympatií. Má rozhodovat podle práva. Určitě si někdy poslechnu Kubišovou, Vondráčkovou nikdy. Kubišové si více cením i za její postoje po roce 1968. To mi však nedává nárok komukoli upírat, aby hájil své zájmy podle práva. Jsou ale lidé, kteří by Spravedlnosti chtěli sundat pásku z očí a přimět ji, aby se na svět dívala jejich očima,“ řekl Jakl portálu Parlamentní listy.

sinagl.cz/.../...
-8 #2 Josef 2022-12-02 13:09
Může mi ten, kdo mi dal ten MÍNUS na můj výše uvedený komentář zdůvodnit, proč mi ho dal? Vy opravdu schvalujete zcela zjevné zneužívání práva a šikanózní postup Vondráčkové a Michala, vůči p. Šináglovi, tak jak to vyhodnotil soud?
-9 #1 Josef 2022-12-02 10:03
Zpěvačka Vondráčková bývala dříve milá holka, která hezky zpívá i dnes. Bohužel po lidské stránce velmi zklamala, když o ní a o jejím manželovi konstatuje i odvolací soud, že je přesvědčen, že jejich žaloba na p. Šinágla není vedena snahou o ochranu jejich práv, ale je zcela zjevným zneužitím práva a součástí jejich šikanózního postupu vůči žalovanému p. Šináglovi

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)