Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno 3.4.2020: ZOI ministru zdravotnictví ČR (21.3.2020) a odpověd MZ (1.4.2020) J.Š.

* * *

INTERAKTIVNÍ GRAF: Kolik lidí ve vašem věku by koronavirus zabil v ČR - Aktuální stav koronaviru ve světě – PRÁVĚ TEĎ!

* * *

Koronavirus IIZdravím Vás, pane Šinágle v této pohnuté době !LN DR CLR a EXE 210320

Bohužel mám opět kritickou poznámku k našemu zdravotnictví, které opět opomíjí vyzkoušenou praktiku již z První republiky proti virovým nemocem:

Pacientovi s prodělanou chorobou, který má v krvi protilátky se krev odebere a plazma z této krve se použije jako lék dalšímu ohroženému pacientovi.

Tato metoda, snadná a levná je opět opomíjena a kupují se drahé nejisté léky z USA !!

 

S pozdravem R. Honzátko

21.3.2020

P.S.

Ing. Roman Honzátko je členem grémia Svazu pacientů ČR. Byl i blízkým spolupracovníkem MUDr. Karla Fortýna (letos vzpomeneme 90.výročí jeho narození), objevitele úspěšné metody léčby rakoviny metodou devitalizace (zabrání se přívodu živin k nádoru, následně imunitní systém nádor likviduje). Metoda se osvědčila a byla přesto MZ zakázána. Byla rychlá, levná, účinná, ale proti lukrativním metodám léčby rakoviny, neměla šanci…

Opět riskujeme, možná zbytečně, utracené miliardy na vakcínu proti koronaviru, kdy mezitím umírají  tisíce lidí. Tato metoda nemusí nutně fungovat, zvláště není-li koronavirus produktem přírody, nicméně imunitní systém je velmi schopný, tak proč mu nepomoci? Je znepokojující, že v médiích o této možnosti není dosud zmínky, ani zdůvodnění proč je nepoužitelná? Opomíjíme tak možnost vyzkoušet i staré, osvědčené léčebné postupy. Nejdražší neznamená vždy nejlepší. Další chyba ve strategii boje proti koronaviru, anebo co je levné, rychlé a účinné, je nadále „nevítáno“?!

Mimochodem náměstek ministra Roman Prymula metodu dr. Fortýna také odmítá. Zato měl prohlásit, že se nyní schvaluje mechanismus, díky kterému by každý občan České republiky dostal roušku zdarma. Doručovat by je měla Česká pošta. Bude muset být hodně drahá, aby byla účinná po dobu několika měsíců…

Doufejme, že se nejedná o další korupci zdravotníků farmaceuty, jako tomu bylo v případě devitalizace? Ve věci jsem dnes napsal ministru zdravotnictví ČR.

Hejtman Netolický vyzývá premiéra, aby odvolal Vojtěcha a ministrem jmenoval Prymulu. Vskutku „pomoc“. Měl by se raději zajímat, proč Prymula stále nemá bezpečnostní prověrku?! Cituji z článku:

Profesor Roman Prymula bude již za nedlouho tři roky ve funkci náměstka pro zdravotní péči ministerstva zdravotnictví a stále nemá bezpečnostní prověrku. Musí jí ale do 14. března získat, jinak ho ministr přeřadí z funkce náměstka na nižší post.  Podle informací Zdravotnického deníku se však Prymula už sám chystá k úplnému odchodu z ministerstva. … NBÚ tedy pověřuje Prymulu již řadu měsíců a on stále prověrku nemá. Náměstkem na ministerstvu zdravotnictví byl přitom jmenován již  1.3. 2017, přestože ho předchozí ministr Svatopluk Němeček odvolal z funkce ředitele FN Hradec Králové kvůli konfliktu zájmů. … Zdravotnický deník doložil ve svých článcích zde a zde, že Roman Prymula ve stejné době, kdy byl ve funkcích ředitele Fakultní nemocnice v Hradci Králové a šéfa České vakcinologické společnosti, působil i ve firmě své dcery Biovomed s.r.o., která inkasovala od farmaceutických firem ročně mnohamilionové částky. Nahlédnutím do  Registru oznámení o jiných vykonávaných činnostech, oznámení o majetku nabytém v průběhu výkonu funkce a oznámení o příjmech, darech a závazcích podávaných veřejnými funkcionáři, jsme zjistili, že Roman Prymula jenom od roku 2010 do roku 2014 vydělal, kromě svého platu ředitele FN, více než 32 miliónů korun a že tyto peníze vykazoval každý rok jiným způsobem a dále pak, že neoznámil své působení ve firmě Biovomed s.r.o, což byla jeho povinnost. Také připomeňme, že sehrál klíčovou roli při prosazování dnes zkrachovalého projektu čínské firmy CEFC, která měla 270 miliony korun financovat výstavbu kliniky čínské medicíny v areálu FN Hradec Králové a jejíž představitel byl v Číně obviněn z korupce. … Pokud už dnes profesor Prymula tuší, že prověrku nezíská, je logické, že avizuje svůj odchod z postu náměstka. Vyhnul by se tak případné potupné degradaci na méně významného úředníka.

* * *

Proč se asi na bezpečnostní prověrku nezeptá Prymuly žádný z novinářů na tiskových konferencích ani to není tématem médií, když o našem zdraví rozhoduje zřejmě zkorumpovaný podvodník? Jistě by veřejnost zajímal i jeho podrobný životopis – „fyzický i odborný“! Jinak s jeho návrhem neprodávat zboží ve slevě lze souhlasit. Lidé mají peněz dost a omezilo by se nesmyslné hromadění zásob. Je to i prevence, aby vláda nemusela jednou nařídit přídělový systém.

Skutečný odborník pracuje dnes do úpadu v laboratoři, ne na ministerstvu jako „mediální hvězda.“ Na premiéra útočí i REFLEX použitím podprahové fotografie v titulku, jakoby si premiér v době krize užíval dovolené v Alpách. Nic než mediální zločinci.

Doufejme, že na potravinové bezpečnosti země pracují zkušení odborníci, abychom nedopadli jako s rouškami?!

 

Jan Šinágl, 21.3.2020

* * *

Petice na podporu MUDr. Soni Pekové, PhD. - nový rozhovor o koronaviru (kompletní verze)

Jednostranný „OBCHOD“ s přírodou nám všem vystavuje účet – „ODCHOD“!

AUTOVAKCÍNY COVID-19 BY MOHLI BÝT POUŽITÉ K OŠETŘOVÁNÍ PACIENTŮ A OCHRÁNIT PŘED RIZIKEM NÁKAZY

Seneca: I po 2000 letech promlouvá aktuálně k dnešku!

* * *

Aktualizováno 22.3.2020: Čeští vědci se už nápadem zabývají, zapojují se už i naši vojenští lékaři, kteří patří ke světové špičce. Zatím se neví jak vybírat dárce u Covid19 a kolik jich lze očekávat dostatečně pozitivních, aby jejich sérum melo požadovaný efekt. Držme jim palce! 

Zatím jediný článek, který se k tématu objevil na internetu, přeložím – viz níže. Mimochodem na článek upozornil dr. Vladimír Kalina, spolužák Romana Honzátka. Jejich spolužákem byl i MUDr. Karel Fortýn. Silná trojka. Dr. Fortýn jim i nám všem jistě drží palce! J.Š.

ANTIBODIES FROM COVID-19 SURVIVORS COULD BE USED TO TREAT PATIENTS, PROTECT THOSE AT RISK

* * *

Jak účinně aktivovat obranu organismu proti mikrobům?

* * *

K léčbě COVID-19 by se mohla využít plazma, schválil to SÚKL

Lékaři v Česku by mohli k léčbě nemoci COVID-19 brzy začít používat krevní plazmu od uzdravených. Schválil to Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Nyní se pracuje na přípravě přesného postupu. Na tiskové konferenci pražské Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) to řekl vedoucí lékař intenzivní péče Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM) a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Martin Balík. Podotkl, že o léčení plazmou lékaři VFN debatovali ve čtvrtek s kolegy z pražské Ústřední vojenské nemocnice. "Během týdne budeme mít na stole něco, podle čeho budeme postupovat," řekl lékař. VFN dává pacientům také léky s hydrochlorochinem, který účinkuje proti malárii. I tato látka brání šíření viru v těle. Lékaři také podporují imunitu pacientů a zkoušejí i některá antibiotika. ČRo 3.4.2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.57 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)