Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Exekucni koncentracni tabor

Vpravo setkání s presidentem Václav Havlem na výstavě Čečna konečné řešení, kterou jsem nechal přivézt z EP, kde byla zakázána. J.Š.

***

Andrej Babiš Události ČT 16.4.2021: „Exekuce to je jedna z největších prasáren, co nám tady tradiční politické strany vytvořily.“

***

Cecna Sinagl HavelPo 2 ½ letech jsem konečně získal video od soudního exekutora Mgr. Jana Beneše, když už se neměl na co vymlouvat a lhát (předložil jsem dopis od České exekutorské komory). Odmítal i jeho shlédnutí. Poslal mi ho v pěti dílech. To co vidíte na videu si nedovolilo gestapo, ani komunisté v 50.letech. Stát předal svoji odpovědnost i mravní lůze, která se podle toho chová. Soudní exekutoři mají větší pravomoci než PČR. Pro ty kdo nevydrží tento 1 ½ trvající útok na svobodu slova, následují níže výpisy podstatného. Mobiliární exekuce proběhla při zastaveném domě.

Agentura MM nepolevuje, aneb další předvolání Jana Šinágla

„Jediného, koho člověk svou hořkostí zničí, je on sám.“

František Reiss

***

Výroky soudního vykonavatele Petra Kašníka a jeho neznámého doprovodu:

Sudetoněmecké krajanské sdružení, ty vole - Já si myslím, že je zbytečné, abysme tady na vás dvě hodiny čekali. To už bude provedeno – Máte podle zákona strpět výkon soudního rozhodnutí. To nejsou 50.léta, to je jednadvacáté století a zákon tak jak je napsaný a postavený – JŠ: Hlavně mi tam nechte počítače. PK Obávám se, asi to nepůjde - To už si můžete vyzvednout v kanceláři, kam je odvezu – (počítače si nechali na konec, podvědomá výpověď o co jim především šlo) - JŠ: Je to porušení lidských práv a Ústavy ČR. PK: Není - Dáme návleky, ať pánovi nenašlapem - Tady budem hotový asi rychle (16 místností, desítky skříní, regálů a krabic, tisíce věcí, půdu neprohledali)  - Až budeš někde jinde než já, tak zapni kameru - Ty vole to je padouch (zřejmě reakce na plakát na dveřích výstavy o zločinech komunismu plk. v.v. Josefa Musila) - Má to ňákou hodnotu? - Telefon sice žádný zázrak, ale ňákou hodnotu to mít bude. To je fungl nový (dar sponzora pro dětský tábor!) - Počítačů něúrekom. No nic tak, deme na to. Já jdu pro protokol, budeme to sepisovat a deme na to - Jiný počítač tady nebyl, že? Ten jsme neobjevili - Je tu nějaký pán a fotí? Tak ať si fotí - Ještě prohlídneme tu zahradu, domek a jedem… Pánové, bylo mi potěšením, kdyby něco, tak si cinknem, ale do konce roku asi ne.

Jeden pár lyží, dva běžek, brusle lední, kolečkové, vrtačka, kytara (jen si na ní brnkli), dvě hudební aparatury, několik laserových tiskáren, starší počítač, rádio, cenné sklo a porcelán, je nezajímalo. Zato cca 30 let staré tenisové rakety. Při max. exekutorských pokutách 6x 100.000,-Kč, zabavili věci v hodnotě cca 10.000,-Kč (mohli zabavit věci za cca 100.000,-Kč, ale s tím by bylo moc práce). Jen pro forma dům povrchně prohledán. Hlavní byly počítače! Věděli z mého webu, že jsem na jednání OS Mělník, i to, že bych jim nikdy nedovolil zabavit mé pracovní nástroje jako občanského novináře. Zabrali počítač, ačkoliv měl firemní nálepku majitele. Cca 30 let staré tenisové rakety zabavily, na videu je vracejí do tašky, později si to rozmysleli. Jízdní kolo nevzali (tím se psát nemůže). Těžké kufry neotevřeli, jen potěžkali? Neustále naříkají, „ach jó…“ Takovou práci normální lidé dělat nemohou. Doklady a karty je zajímali, ale peněženku s eury neotevřeli. Skřínky otvírali napůl… Co vrátili a co zcizili, resp. ukradli, se z videa nepozná. Přišel jsem i o data v nevyčíslitelné hodnotě za 30 let mé práce v zahraničí a v České republice (publikoval jsem už přes 11.000 článků v češtině, němčině, angličtině a francouzštině). Zálohový disk s daty mi exekutor Mgr. Jan Beneš odmítl vydat, ani výměnou za nový. Když jsem si pro své pracovní nástroje na druhý den přišel, napadl mne fyzicky.

Kamera nesnímá ostatní dva pomocníky – stále objevuji, že mi některé věci chybí (nejsou na místech kde byly) – kazety, baterka, CD apod. Mohou pomocníci vykonavatele prohledávat dům, pokud nejsou zaměstnanci exekutorského úřadu a pohybovat se v soukromém objektu bez jakékoliv kontroly? Představeni na videu nebyli?! Procházejí se bez dohledu kamery po domě v jiných prostorách! Co dělali dlouhé minuty v mé pracovně plné dokumentů, osobní korespondence a bez video kontroly? Pozlacenými hodinkami se zabývali déle než z PC. To vše se dělo při zastaveném domě, tedy finanční prostředky byly zajištěny! Reproduktory k PC je také nezajímaly. Nemohli nevědět, že jsem novinář a že pracovní nástroje se ze zákona nesmí zabavovat. Ostatní věci sebrali jen pro forma. Jejich mluva a oblečení jen doplňuje charakter. Z fotografie nad mým pracovním stolem se na to vše dívají Václav Havel s Dalajlámou…

Letna KSCM Sinagl 1.5.2005Symbolické vidět v knihovně na videu knihy o Věře Časlavské (roky jsme spolupracovali),  Karlem Krylem (znali jsme se z exilu, dnes by jistě napsal písničku o exekutorech), Andrejem Hrycem (jeho dceru zlikvidovala Agentura MM jako ředitelku Nové scény), vidíme i můj sokolský kroj a sokolské holínky, fotografii zásahu PČR na Letné 1.Máje 2005, kdy jsem byl zatčen za „narušení“ setkání komunistů připomenutím pravdy (Grebeníček mne nazval primitivem. Vyhrál jsem až u Ústavního soudu), kšiltovky Sokola Luzern, plakát Občané, volte sebe (seznam mých volebních mítinků, kdy jsem kandidoval za Občany.cz v roce 2010 do Sněmovny, i knihu o Andreji Babišovi (14 rozhovorů se známými osobnostmi).

Andrej Babiš Události ČT 16.4.2021: „Exekuce to je jedna z největších prasáren, co nám tady tradiční politické strany vytvořily.“

Vzpomínám na JUDr. Zdeňka Altnera. Jeho známý mi zavolal, že u něho v kanceláři probíhá zabavování movitého majetku. Vše bylo už onálepkováno, včetně počítačů, tedy pracovních nástrojů právníka. Začal jsem pořizovat fotografie a zvukový záznam. To se vykonavatelům nelíbilo. Připomněl jsem jim, že jsou veřejnými činiteli, že cenzura médií je zakázána, porušují zákon a podílejí se na tomto bezpráví. Dr. Altnerovi nic zabaveno nebylo. Měl jsem pocit, že se stydí a byli rádi, že to mají za sebou. Doufejme, že tyto zločiny ČSSD a ODS, které nesou hlavní odpovědnost za vznik exekučního zákona v jeho zločinné formě, spočítají voliči ve volbách. ČSSD tak bude muset jít také do exekuce, či insolvence, Lidový dům bude vydražen a rodina dr. Altnera dostane odškodnění, které jí bylo přiznáno soudem. ČSSD dělala vše proto, aby k tomu nedošlo.   

Ve  SRN jsou soudní exekutoři státními zaměstnanci, odborně a morálně na výši. U nás se stali soukromými podnikateli s pravomocemi státních institucí, bez jakékoliv kontroly odborných, ale především morálních kvalit. Dokonce mají zcela pod kontrolou i bankovní tajemství. Jste-li v exekuci či insolvenci, zablokují vám účet. Pokud si založíte nový, je jim to obratem hlášeno.

Mimochodem při dobrovolné dražbě mého domu ve vrcholné nouzi (dluh 750.000,-Kč, bylo zaplaceno 850.000,-Kč s rezervou), soud dražbu neuznal, exekutor peníze plátci nevrátil. Exekutor poslal státu přes OS Beroun 600.000,-Kč za pokuty, které mi účelově uděloval vždy v max. výši, aby mohl co nejrychleji zastavit můj dům. Kdo dostal zbylých 250.000,-Kč?

Státu tak bylo ještě zaplaceno za to, že nezabránil porušování základních lidských práv, nehájil svobodu tisku a upřednostňoval ochranu známého soukromí veřejně známých osob. Pouze jsem šířil široké veřejnosti veřejně známé informace, doplněné o pravdu. Svoboda slova má v ČR stále svoji vysokou cenu – a bude mít, protože Sněmovna právě schválila novelu exekučního zákona, který zůstává nadále bezzubý. Páchání těchto zvěrstvech a svinstvech na občanech i mladistvých nadále umožňuje, pokud to Senát nenapraví?

Můj dům je sídlem dvou spolků, je tedy ohrožena i jejich existence. Nevím o nikom, kdo by za svobodu slova v České republice platil takovou cenu. Vnímám to jako ocenění mé práce a její potřebnosti. Kde nejsou nezávislá média a soudy, můžeme na svobodu a demokracii zapomenout.

Kozina Lipavsky 1951Má aktuální situace: KS Praha schválil loni moji insolvenci, nyní ji zrušil a nařídil dražbu domu. Připravuji dovolání k Nejvyššímu soudu. Nemá odkladný účinek. Exekutor by měl vyčkat jeho rozhodnutí, aby nevznikaly případné další škody. Pro mne je podstatné, že mohu nadále naplno pracovat v naději, že nebudu umlčen v boji za svobodu slova a mé srdce po přechozeném infarktu a dvou operacích srdce, bude stále spolehlivě bít a umožní mi nadále „být a bít“:-)

Právě jsem obdržel dražební vyhlášku: Dražba domu bude zahájena dne 9.6.2021 v 10,00 hod. Této nemravné dražby se může zúčastnit jen neinformovaný člověk, darebák či zločinec. Využiji všechny možnosti informovat odpovědné osoby a instituce země s žádostí o urychlené konání.

 

Jan Šinágl, 19.4.2021

***

Můj děda byl italský legionář a praděda zakládal KSČ

Je poctivá novinařina smrtelný zločin? Jsem nejvíce trestaný novinář v EU!

***

Hongkongský mediální magnát  a opoziční aktivista Jimmi Lai byl odsouzen na 14 měsíců za organizování prodemokratických protestů v roce 2019. Čelí dalším obviněním. Jeho rukou psaný vzkaz z vězení: „Naší povinností coby novinářů je hledat spravedlnost. Dokud nás nezaslepí nespravedlivé pokušení, dokud nedovolíme zlu, aby námi prostoupilo, plníme svoji povinnost.“

***

 „Kdyby celé lidstvo mělo stejný názor a jen jediný člověk by nesouhlasil, neměla by většina sebemenší právo jednotlivce umlčet. Stejně jako onen jednotlivec by neměl právo umlčet většinu, i kdyby k tomu měl tu moc.“.

John Stuart Mill (1806–1873) ve svém spise „O svobodě“.

***

„Největší zkouškou lidské statečnosti je, když člověk zůstane sám.“

Jules Werne

***

Czech Gestapo - Mobility Execution EU-Registration number 27.11.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.73 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Jan Šinagl 2022-08-05 11:12
Exekutor zabavil dům investora Krúpy. Ve prospěch firmy, s níž si rozumí - seznamzpravy.cz/.../...
-4 #2 Jan Šinagl 2021-04-25 13:12
Když jsem v červnu zastupoval Jana Šinágla u přestupkové komise v Hořovicích, kde se zpovídal z údajného nactiutrhání, jehož se měl dopustit na zpěvačce Heleně Vondráčkové, jednoznačně jsem zpěvaččinu soukromou žalobu označil za drzost: ten, kdo po celou normalisaci na ÚV KSČ leštil kliky, nemá teď právo domáhat se ochrany cti, protože o tu se sám svým jednáním připravil.

paragraphos.pecina.cz/.../...
-4 #1 Jan Šinagl 2021-04-25 13:04
„Exekuce je masivní problém, jeden z hlavních, a řešíme ho systematicky od chvíle, co jsme ve vládě. Víme, že je potřeba řešit i příčiny tohoto problému, nejen to, co je pak vidět v médiích. Nemůžeme zužovat řešení problémů s exekucemi jen na to, čemu se říká teritorialita exekutorů. To je nepochopení celé problematiky a zatahování politiků do souboje exekutorů o přerozdělování jejich trhu. Tento týden jsem se kvůli tomu sešel s Piráty, jejich předsedou Ivanem Bartošem a poslancem Lukášem Koláříkem, kteří přicházejí s teritorialitou exekutorů jako s hlavním lékem téměř na všechno, co jsem se vám snažil popsat. Fakt? Stát udělal největší chybu v tom, že dovolil udělat z exekucí soukromý byznys, což vedlo ke vzniku exekutorské mafie. Exekutoři neměli být nikdy zprivatizovaní, měli zůstat dál pod státem, aby byli pod kontrolou, chovali se lidsky a nemohli nikoho terorizovat a zneužívat své postavení.
Pro nás je nejdůležitější vyřešit problémy lidí v exekucích, aby nemuseli pracovat načerno a aby mohli vést normální život.“

Andrej Babiš, 2.2.2020, Facebook

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)