Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Respilon logoAktualizováno 12.4.2020: MZ už dává od Respilonu ruce pryč

* * *

Společnost RESPILON® Česká republika (výrobce RESPILON Ltd. London)FB Jurecek Zimovi 3 2020

Ondrej Jurecek Nelson Labs už potvrdili, že panem Zimou prezentovaný VFE Final Report byl modifikován. Rozdíly s originálem našli na výsledcích testů. Zpráva z Nelson Labs uvádí doslova "different testing results"! - https://www.facebook.com/ondrej.sap/posts/10215534661979286

Adam Vojtěch 25. března v 14:49 : Česká společnost Respilon daruje zdravotníkům 30 000 ks speciálních nanovlákenných roušek. Moc za to děkuji! Dnes jsme podepsali darovací smlouvu. Navíc jsme se dohodli na dlouhodobé spolupráci. Od dubna budou do státních nemocnic každý týden dodávat speciální respirátory té nejvyšší třídy, které umí koronavirové částice nejen mechanicky zachytit, ale i zahubit. Dají se navíc použít opakovaně. 

https://www.facebook.com/adamvojtech2017/posts/513508089339570

tweet PStepanek RESPILON 20200409Podle deklarace Respilon umí ReSpimask zachytit 99,9% všech virů, bakterií, smogu, prachu, roztočů, pylů a dalších alergenů. Podle toho lidé skutečně nakupují. Na zadní straně obalu produktu je deklarace, že vyhoví pouze standardu FFP1 (význam a stručný popis tříd ochrany FFP např. zde: https://www.uvex-safety.cz/cs/vedet/normy-asmernice/masky-na-ochranu-dychacich-organu/vyznam-trid-ochrany-ffp/).

Na prvním videu majitel Respilon Roman Zima presentuje v provozu firmy Pardam, kdy vytváří dojem, že se jedná o jeho firmu. Společnost Pardam už oslovila agenturu AP, aby toto video, které zneužívá Roman Zima, stáhli, nebo tam umístili jejich logo. Na druhém videu majitel Respilon Roman Zima se presentuje v prostorách firmy Nanovia.

 

Majitel Respilon Roman Zima se prezentuje v prostorách firmy Nanovia

 Brněnský Respilon vymyslel roušky, které mají zachytit a zlikvidovat koronavirus

V nanoprůmyslu jsme světová špička, ale neohrožuje firma RESPILON jeho skvělou pověst ve světě? Ověřil si důkladně ministr Vojtěch Adam s jakou firmou se chystá stát spolupracovat? Není 30.000 roušek zdarma pojištěním „dlouhodobé spolupráce“ se státem, kdy se počáteční „investice“ může později bohatě vyplatit? Už jednou jsme v Číně koupili „zajíce v pytli“. Opatrnost je jistě na místě - už z principu. Způsob reakce majitele Respilonu Romana Zimy na věcnou kritiku pana Jurečka, nebudí dojem o její presentované kvalitě a důvěryhodnosti, stejně tak jako na prvním videu výše?

Společnosti RESPILON Group s.r.o. a RESPILON Nanofibers s.r.o. upsaly loni na podzim a letos v únoru dluhopisy v objemu 39 500 000 Kč. Obě emise na platformě https://dluhopisy.cz byly orientovány na retailové klienty (domácnosti), jmenovitá hodnota je v obou případech 50 000 Kč.

Lze najít dluhopis, který se upisuje několik měsíců nebo rok. Jakmile se sdělí, že emise byla upsaná, má se za to, že byla upsána ve 100% výši (tedy minimálně ve 100% výši, protože teoreticky emisní podmínky mohou dovolit upsat 150% nebo 200%.). Obě emise na https://dluhopisy.cz : „Stav emise: Upsaná“. 

Co se dá o Respilonu s úspěchem tvrdit je, že ho odmítají banky i renomované investiční skupiny a agentury.

Objem emise

Datum emise

Úrok

Odkaz

15 000 000 Kč

15.11.2019

7,40 % p.a.

https://dluhopisy.cz/dluhopisy-respilon-nanofibers

24 500 000 Kč

15.2.2020

8,00 % p.a.

https://dluhopisy.cz/dluhopisy-ceske-nanovlakno-ii

Nepochybně skvělá investice, pokud firma RESPILON nabídne trhu tolik žádanou kvalitu a množství, jak slibuje její majitel Roman Zima se spolumajitelkou, jeho ženou, Janou Zimovou.

Navíc co se týče těch dokládaných certifikátů, jde o 6 let staré reporty, kde předmětem testů vůbec nebyly produkty Respilon!

Nelson Labs výrobcům doporučuje provádět retest jednou ročně. Doslova: Nelson Labs recommends manufacturers retest their product annually to ensure consistency of the manufacturing process. 

Odkaz na OZP – nabídka slevy, včetně RESPILON AIR

FB Respilon produkt ucinnostRESPILON: Obrázek účinnosti.

Odkaz na publikovaný obrázek zaslaný v den zveřejnění dne 24.3.2020 panem Jurečkem do Respilonu. Dodnes se k tomu nijak odmítavě nevyjádřili.

Respilon obešel distributory, lhali jim.

Eshopy pak byly nuceny stornovat objednávky. Jednalo se snad o 50tis objednávek! Uvěřili plochému marketingu Respilonu.

https://www.facebook.com/nanoSPACE.cz/posts/3356474537713934

Už ten titulek „Brněnský Respilon vymyslel roušky, které mají zachytit a zlikvidovat koronavirus“ Z úst majitele a jednatele Romana Zimy převratná novinka 2020 a Respilon ji teď prezentuje 4 roky starým reportem…

Obchodní „filosofie“ manželů Zimových, při těchto skutečnostech, připomíná metody rychlého prodeje a zbohatnutí, které každá krize nabízí. Nic proti tomu, pokud je produkt skutečně kvalitní, pomůže a v pozadí nejsou spekulace a podvody na účet obyvatelstva a státu.

 

Jan Šinágl, 1.4.2020 

(s poděkováním za informace panu Ondřeji Jurečkovi)

P.S.

O.J.: „Premiéra ČR a hejtmana MS kraje jsem informoval o závažnosti informací a nebezpečnosti jednání majitelů společnosti RESPILON a požádal o zrušení kontraktu s touto společností. Premiér věc obratem předal ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi. Informováni byli též Roman Prymula a Marek Brosche.

Výroba kvalitních roušek a respirátorů se v ČR rozjela ve velkém a dobré zprávy o tom přináší třeba twitter Nanoasociace (https://twitter.com/ceskojenano). Dost možná, že roušek bude v ČR do pár týdnů více než zeleniny…“

Informoval jsem e-mailem Marka Wollnera z Reportérů ČT, Erika Táberyho z týdeníku RESPEKT, Ondřeje Neumanna z Hlídacího psa a Davida Ondráčka z Transparency International. Doručení potvrzeno. Dosud žádná reakce. J.Š.

* * *

Odpovědi rektora VUT Brno v kauze firmy RESPILON

Tak lže firma Respilon se kterou chce stát uzavírat milionové obchody?!

Vláda svěřila dodávky statisíců roušek firmě Respilon. Ta se ohání pochybnými certifikáty

Roušky na „českém nose“ těžko fungují jak mají 

MZ už dává od Respilonu ruce pryč

Respilon šátky-nákrčníky R-Shield: prvotřídní kvalita nebo další šunt?!

Respilon: Ze zachránců „šmejdi“. Kdy převezme osobní odpovědnost ministr Vojtěch Adam?

Respilon: Výrobce „zabijáka koronaviru“ se chlubil cizími testy, pochybnosti rostou

Dluhopis Respilon: Prodejte v květnu a jděte pryč!

Respilonu hrozí žaloba od VUT Brno za neuvěřitelné podvody s nanorouškami!

Respilon jsou šmejdi?

Respilon – blog o aktuálním vývoji kauzy!

* * *

Česká regionální energetika láká na online příjem bez velké námahy

Petr Schuska, Adrian Kolek a další? Šmejdi lákají na online příjem

* * *

Čínská Nová hedvábná stezka nás i svět ohrožuje daleko více než tušíme ...

Stoletý maraton – tajná čínská strategie    

Čínská nemoc

* * *

Aktualizováno 10.4.2020


Dne 10.04.2020 v 11:49 Centrum Dluhopisů | Dluhopisy.cz napsal(a):

Vážený pane Šinágle,

jsme nucen reagovat na Váš článek týkající se společnosti Respilon: https://www.sinagl.cz/z-korespondence/9825-podivnosti-kolem-firmy-respilon-a-jeji-vyrobou-rousek-s-nanovlakny.html

Dluhopisy.cz od počátku své činnosti fungují pouze jako inzertní portál; tzn. že pouze poskytujeme emitentům dluhopisů inzertní prostor pro prezentaci jejich projektů. Nejsme poradci ani obchodníci s dluhopisy. Je to podobné, jako například s portály nabízejícími ojetá auta. Inzerát si vloží majitel vozu a zákazník se sám rozhodne, zda ten či onen konkrétní vůz koupí. Pokud někdo na takovémto portále nabízí třeba auto se stočeným tachometrem, odpovědnost nese jeho majitel a nikoliv portál. Tím samozřejmě netvrdíme, že nás nezajímá jaké informace emitenti v rámci svých inzercí zveřejnují. Emitenty se snažíme prověřovat a odmítáme až 90 % všech zájemců. Bohužel neexistují nástroje, jak odhalit případné podvodníky stoprocentně. Pokud se nějaký problém s emisemi vyskytne, stojíme vždy na straně investorům a pomáháme jim dle našich možností.

Z uvedeného důvodu se musíme ostře ohradit proti Vašemu tvrzení: "Mezi nezávislými investičními poradci jsou dluhopisy.cz považovány za tzv. „největší české smetiště s dluhopisy“.

Jedná se o velmi zavádějící a nepodložené tvrzení poškozující dobré jména naší společnosti. Žádáme tímto o odstranění zmíněné věty. V opačném případě budeme nuceni postupovat právní cestou.

Co se týče společnosti Respilon, nemáme žádné relevantní informace o Vámi zmiňovaných skutečnostech. Pokud máte zájem a poskytnete nám podklady, rádi s Vámi budeme spolupracovat na vyjasnění celé záležitosti. I nám jde o to, aby nebyli investoři klamáni.

Děkuji

S pozdravem

--

Martin Opatrný, mediální zástupce


Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. | www.dluhopisy.cz

Nejčerstvější dluhopisové novinky sledujte na našem Facebooku

Centrum Dluhopisů s.r.o., provozovatel inzertního portálu Dluhopisy.cz

* * *

Předmět:

Re: Reakce na článek

Datum:

Fri, 10 Apr 2020 14:18:14 +0200

Od:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Centrum Dluhopisů | Dluhopisy.cz <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Vážený pane Opatrný,

děkuji Vám. Netuším, proč by si investiční poradci měli vymýšlet? Nicméně, přestože jde o převzatou informaci z důvěryhodného zdroje, větu z článku odstraním a připojím k němu tuto naši korespondenci. Nechť si čtenář učiní sám názor. Ohledně firmy Respilon se objevuje stále více závažných informací, které budou postupně zveřejňovány - i na www.sinagl.cz

S pozdravem

Jan Šinágl

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.18 (17 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)