Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Beran Jiri Svedomi narodaEinstenAktualizováno 26.11.2021: Dr. Vernon Coleman: Medicínský důkaz, že covid očkování poškozuje (nejen) srdce (nová studie z časopisu Circulation)

***

Zásadní otázka: Virus se neustále mění a je vždy o krok napřed. Není lepší spoléhat na imunitní systém, který je jistě lépe připraven bránit organismus, než rychle vyrobené a nevyzkoušené vakcíny? U starých lidí má očkování smysl, kde je IS oslabený, ne u mladých, kde má plnou sílu. Škody napáchané různými, nepřehlednými a zmatečnými opatřeními, způsobují více škod materiálních, zdravotních a psychických, než virus samotný. Optimismus posiluje imunitní systém. Šíření strachu a negace ho oslabuje. Úsměv je vyšší stupeň inteligence, tak se usmívejme. Úsměv a optimismus má mnohem větší sílu, než vakcína a viry. Úsměv a humor je druhem dnes tolik potřebné odvahy. J.Š.

***

Zásadní zjištění o cenzuře v ČR

Certifikovaný občan - aneb jak rozdělit zemi 

ODBORNÉ STANOVISKO: PSYCHICKÉ A DALŠÍ DOPADY POVINNOSTI NOŠENÍ RESPIRÁTORŮ PRO NEOČKOVANÉ

Rozhovor s MUDr. Vladimírem Čížkem, klinickým lékařem o Covidu a vzkazy lékařům, současné moci a běžnému občanovi

Odškodnění za bezpečné vakcíny - a novináře máme kde?

***

„Pravda je víc než moc, proto je trvalá.“ Karel Čapek

 „Neposlušnost je základem svobody. Poslušní zůstanou otroky.“ — Henry David Thoreau

"Ti, kteří by byli ochotni se vzdát svobody výměnou za chvilkové bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." Benjamin Franklin

***

LN DR Fellnerovi 6.11.2021Očkujeme proti viru, který už je jiný, než na který byla vakcína vyrobena. Kdo prodělal Covid, nemá už žádný smysl druhé očkování. Ne každý pozitivně testovaný člověk někoho nakazí. Už to není téma politické, ale filosofické. Lidé si nepřejí, aby je politici, které si platí, zavírali podle jejich rozhodnutí. Nehlásí se nežádoucí účinky očkování a počtu očkovaných, kteří byli pozitivně testovaní, hlavně ty, které nejsou na oficiálním seznamu. Za epidemiology se vydávají i lidé, které potřebné atestace nemají, licenci uděluje MZ, ne ČLK. Stoupající reprodukční č. „R“ při poklesu nakažených nedává vůbec smysl. Smrtnost ukazuje, jak kvalitní máme zdravotnictví. U nás bylo velmi nízké po celou dobu epidemie než bylo v okolních státech, kde umíralo o 40% více lidí. Úmrtnost není dobrá (počet zemřelých na 100.000 obyvatel), kteří zemřeli na tuto diagnosu. Toto číslo nebylo nijak dobré. Toto číslo ukazuje na dopad protiepidemiologických opatření. Singapúr byl úspěšný, protože prováděl cílená opatření na rozdíl od nás. Vakcíny blokují silnější aktivitu imunitního systému. Je na čase brát Covid-19 jako běžnou sezonní nákazu a pracovali jsme s ní úplně stejně jako s běžnou respirační nákazou. V dnešní době musí mít vědec velkou odvahu. Máme kapitalistické zdravotnictví za socialistické ceny. Vzkaz politikům: Buďte stateční, nepotřebujete se schovávat za „ústřední výbor odborníků“, kteří to tady řídí. Vzkaz občanům: Nepodléhejte depresím a strachu z nemoci, snažte se vést pokud možno normální život, do svého života co nejvíce zakomponujte kontakty s rodinou a nějaký tip sportu.   

***

Podle Jiřího Berana v současnosti jsou splněny podmínky pro to, abychom ke covidu-19 celospolečensky přistoupili jako k jiným sezónním respiračním onemocněním. Bez plošných omezení, bez zbytečného strašení. To sděluje tento odborník v nově nahraném videu Nadačního fondu Svědomí národa.

„Myslím si, že je přáním lidí, kteří řídí epidemii, aby epidemie nikdy neskončila,“ říká prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., světově uznávaný epidemiolog a vakcinolog, autor řady oceňovaných publikací, jehož vakcinačním centrem prošly desítky tisíc lidí a který školí v epidemiologii další lékaře.

„Zastavte tuto absurdní hru a zrušte opatření podobně jako Velká Británie či Dánsko. Vraťte zpět kompetence lékařům a krajským hygienikům a postupujte stejně jako při epidemii jiné virózy. Protože sezónní respirační choroby s námi zůstanou a musíme se s nimi naučit žít,“ zní jeho naléhavá výzva české vládě.

***

Rozhovor s prof. MUDr. Jiřím Beranem CSc epidemiologem a imunologem

O dění v Senátu, které veřejnoprávní média zamlčují. Rozhovor níže veřejnoprávní ČT nikdy neodvysílá – měla by ho vidět a slyšet celá země!

***
Profesor Beran byl nějakou dobu členem vládního panelu odborníků, který však jeho názory podložené léty praxe většinově nereflektoval, stejně jako politici a poslanci v parlamentu, když vystoupil a apeloval na racionální přístup k řešení epidemie, ve kterém má své místo cílená ochrana rizikových skupin, dodržování hygieny a zdravý životní styl.

Označen za dezinformátora

Vloni byl ministerstvem zdravotnictví veřejně prohlášen za dezinformátora, což z něj učinilo hromosvod frustrovaných jedinců. Obdržel i výhrůžky smrtí.

„Nijak na to nežehrám. Měl jsem příležitost panu ministrovi ukázat, jaké má takovéto veřejné označení důsledky, a měl jsem možnost přednést své názory ve vládním řídícím týmu epidemie,“ komentuje to Jiří Beran.

Beranův apel je i obsahem Výzvy lékařů a odborníků zabývajících se problematikou nemoci Covid-19 inciativy Zlatý špendlík, jejímž je Jiří Beran čelním signatářem.

Spolu s kolegy lékaři a dalšími odborníky upozorňují mimo jiné na to, že lékaři, kteří se podílejí na strašení lidí epidemií, porušují jednu z hlavních zásad medicíny „Především neškodit“.

Vedle Zlatého špendlíku spolupracuje Jiří Beran i s platformou Zdravé fórum.

Jiří Beran vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Základní atestaci z hygieny a epidemiologie složil v roce 1988. Epidemiologii se od konce 80. let minulého století věnuje intenzivně jak na akademické půdě, tak v praxi.

V roce 2002 byl jmenován profesorem v oboru epidemiologie. Je ředitelem a vedoucím lékařem Centra očkování a cestovní medicíny v Hradci Králové. Zabývá se vývojem očkovacích látek, řešil i problematiku zvlášť virulentních nákaz. Celkem asi pět let pobýval v tropických končinách. Práce se mu dle jeho vlastních slov stala koníčkem, ale nepodceňuje potřebu relaxace. Je nadšeným běžcem, velkým propagátorem a obhájcem zdravého životního stylu. Po Hradci Králové se pohybuje téměř výhradně na kole. Za jednu z nejdůležitějších věcí v životě lidském považuje čas trávený s rodinou a blízkými.

Zdroj: Nadační fond Svědomí národa

***

Prof. Jiří Beran je opravdovým následníkem prof. Karla Rašky, který byl po opakovaných pokusech konečně vyznamenán Řádem TGM. Za záchranu stovek milionů lidí si zasloužil Řád Bílého lva I. stupně!

„Poslušně hlásím, že svoboda už byla“ – zase bude, jen když si ji nenecháme vzít.

 

Jan Šinágl, 29.10.2021

***

Výzva lékařů a odborníků zabývajících se problematikou nemoci Covid-19

Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., world-renowned epidemiologist and vaccinologist, calls on the government to "stop the absurd game"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.76 (21 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #13 Jan Šinagl 2021-11-07 12:12
Dostávám opakovaně od kolegů, pacientů, ale i od kolemjdoucích otázku, proč lékař strká nos do politiky? Za tu dobu jsem si už vycizeloval docela stručnou a pádnou odpověď. Avšak pan profesor Josef Charvát to v roce 1969 napsal mnohem krásněji a přesněji:

„Správa věcí veřejných nepatří k lékařovým úkolům. Naší hlavní povinností bude ještě dlouho individuální léčení, jímž mírníme utrpení jednotlivce nebo mu zabraňujeme. Pokud jde o společnost jako celek, vyčerpává se naše péče prevencí chorob infekčních i neinfekčních, hygienou a ostatními složkami veřejného zdravotnictví. Na věci politické ve vlastním slova smyslu lékařům zpravidla nezbývá čas. Někdy jim k tomu chybějí i potřebné znalosti nebo talent.

A přece musí být lékař orientován, kam spěje lidstvo. Nesmí zůstat zapadlým vlastencem ani v medicíně, ani ve světonázoru. Má krom lidské „fysis“ na starosti i naši „psyché“, má lidem pomáhat likvidovat jejich strachy a úzkosti. Ještě také od něho očekáváme, že bude ve společnosti působit jako kulturní činitel.“

„Pokud známe lidskou historii, je nepřetržitým pásmem hromadného vraždění. Jsme krutější a surovější než divoké krysy, které jsou považovány za agresivní a nepříjemnou species. Člověk je o to horší, že je zákeřný. Dosud nedokázal zbavit se své primitivní minulosti, perverzně potencované vyvinutým mozkem. Dav se dodnes nejlépe baví, může-li přihlížet agresi, ať už skutečné, nebo sublimované do různých forem zápasu.

Existuje naštěstí i lepší stránka člověka: hudba, divadlo, literatura, výtvarné umění, smysl pro krásu, věda, charita. Sečteme-li klady a zápory a promítneme si je do dynamiky dějin, je celkový trend přece jen vzestupný a musíme jej podporovat. Nesmí nás odradit, že v historii vládli až příliš často lidé s nižším inteligenčním kvocientem nebo nedostatečnou mravní základnou.“

„Lékař nemůže stát stranou veřejného dění, i když sám nebude pěstovat aktivní politiku. Nesmí být neutrálním pozorovatelem bez vlastního názoru. Je pravda, že biologické a psychologické znalosti nás často vedou k depresím. To když vidíme např. moderní psychotechniku, využívanou a zneužívanou mocnými tohoto světa k manipulování s masami.“

„Má-li se lidstvo vyhnout insektismu, musí se ubránit diktujícímu manipulování. Ve hmyzím vzorku by sice zmizely konflikty, ale také tvořivost, umění a věda, čili specificky lidské prvky. Na druhé straně by však bylo žádoucí, aby osvícené vlády začaly rozumět lidskému chování a jednání.“

„Konečné cíle člověka jsou morální, přestože mnoho lidí stále ještě vidí štěstí jen ve hmotném blahobytu. Tvořivost, rozvinutí schopností, hledání pravdy, úsilí po dosažení vyšších cílů – toto vše dovede nejlépe překonávat úzkost, nejistotu a skryté pocity viny. Strach ze smrti a zániku je pokuta, kterou platíme – na rozdíl od ostatního živočišstva – za jedinečný vývoj svého mozku. Není však cesty zpátky. Nemůžeme se vracet do primitivního, animálního a vegetativního života jen proto, abychom pozbyli vědění, že jednou musíme zemřít. Už nemůžeme akceptovat víru, že vše je řízeno nepředpověditel nou nadpřirozenou kontrolou, kterou si nejvýš můžeme nějak naklonit prosbou. Ani nemůžeme hledat lék v nejrůznějších navrhovaných cestách, jak „vybíjet“ duševní napětí, jak dosahovat umělé duševní homeostasy, ať už je to jóga, nebo drogy, či co jiného. Právě naopak. Naším cílem není klid, ale spontánní aktivita.“

(Charvát, J: Život, adaptace a stress. Státní zdravotnické nakladatelství Praha 1969, 1. vydání, s. 126 – 133.)

ostravske-zdravotnictvi.cz/... /...
-5 #12 Jan Šinagl 2021-11-06 10:16
Dochází krev v nemocnicích. Budeme muset testovat i konzervy s krví, zda také nešíří covid? Jednoho dne možná budeme nutně potřebovat krev neočkovaných!
-7 #11 Jan Šinagl 2021-11-05 10:01
Americké CDC kvůli vakcínám proti covidu-19 změnilo definici „vakcíny“, vyplývá z e-mailů.

Podle nově zveřejněných interních e-mailů změnilo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) definici „vakcíny“ kvůli obavám, že se definice nevztahuje na vakcíny proti covidu-19.

Agentura svou definici aktualizovala 1. září.

Dřívější definice zněla: „Přípravek, který stimuluje imunitní systém člověka k vytvoření imunity proti určité nemoci a chrání ho před touto nemocí.“ Nyní tato definice zní: „Přípravek, který se používá ke stimulaci imunitní reakce organismu proti nemocem.“

epochtimes.cz/.../...
-7 #10 Jan Šinagl 2021-11-04 09:39
Válek ministrem? Děkuji, nechci!

ČT24 se s urputností sobě vlastní věnuje covidu a do večerního pořadu 1.11.2021 pozvala dva hejtmany, Martina Kubu z ODS a Radima Holiše z ANO. Probíralo se očkování a z úst Kuby jsem poprvé uslyšel rozumné úvahy o tom, že s covidem už musíme přestat bojovat. Doslova prohlásil, že naše nemocnice jsou schopny situaci zvládnout, odvážil se dokonce potvrdit i to, že za podstatně nižší počet nemocných v nemocnicích než v loňském podzimu vděčíme tomu, že je většina starší populace očkovaná.

Moderátor pořadu pak vznesl dotaz na názory budoucího ministra zdravotnictví Vlastimila Válka z TOP 09. V médiích se o tom psalo ve zkratce jako o „lockdownu“ pro neočkované nad 65 let. Válek to samozřejmě nevymyslel, jen se chytil nápadu z Rakouska. Tam byl totiž vyhlášen plán opatření v závislosti na počtu osob v nemocnicích na jednotkách intenzivní péče. V určité chvíli by začal podle rakouského plánu platit lockdown pro neočkované, kteří by mohli chodit ven jen do práce (jak by se tam bez očkování dostali, mi doteď není jasné) a jen pro nezbytné nákupy. Válek rakouský nápad rozvinul „tvořivě“ tak, že by neočkovaní senioři mohli chodit do obchodů jenom ve vyhrazený čas tak, aby se nepotkali s pracujícími. Kuba tento nápad nejen že nepodpořil, ale zkritizoval jako naprosto neúčinný, Holiš prohlásil, že si to nedovede představit.

Nicméně Válkovy nápady jsou plně v souladu s „bojem s covidem“. Plně souzní i s názorem o údajné epidemii neočkovaných. Toto sousloví jsem poprvé slyšel ve zpravodajství z USA. Americký prezident Joe Biden tak totiž před několika týdny nazval situaci v USA. Ona to samozřejmě není pravda.

Z logiky věci navíc plyne, že pokud by se skutečně podařilo naočkovat téměř veškerou populaci, v nemocnicích by pak byli pouze a jenom lidé očkovaní.

Ze všeho nejvíce by mě však zajímala situace v léčbě nemocných. Ředitel FN Motol Miloslav Ludvík totiž prohlásil, že léků je dost, ale nepoužívají se, a hrozí tak jejich expirace. Ta ostatně hrozí i nespotřebovaným vakcínám. V Událostech na ČT před několika málo dny vystoupil lékař z nemocnice v Ústí nad Labem a nám, divákům, radil, abychom v případě infekce covidem požadovali monoklonální látky. To je sice hezká osvěta, ale osobně bych očekával, že způsob léčby navrhne lékař. Ze svého okolí ale stále slyším o tom, že se na covid žádné léky nepředepisují a teprve když pacient dospěje do stádia dušnosti a potřebuje podporu dýchání, nasadí se kyslík.
Válek se dle mého soudu zdiskreditoval již dříve, ne až prohlášením o lockdownu pro seniory. Jeho kritika vládní covidové politiky byly setrvalá a „zdrcující“. A komické bylo zejména jeho tvrzení, že „opozice nemá data“. V situaci, kdy lze prakticky všechny údaje získat na webu ministerstva a stav v různých zemích světa porovnat například na worldindata.org . Pokud se Válek ujme úřadu, budeme svědky dalšího boje s covidem v současném stylu. Jaký smysl má testování dětí kromě toho, že jim zakážeme chodit do školy a necháme doma i jejich zcela zdravé spolužáky? Školství je doslova obětním beránkem testovací lobby. O situaci ve společnosti by z hlediska procenta nakažených stačil se stejným výsledkem náhodný odběr několikanásobně menšího počtu osob, věděli bychom, kolik procent populace je nositelem viru, a za podstatně menší náklady. Právě v Událostech sdělila ČT, že zdravotní pojišťovny již utratily bezmála 20 miliard korun za testování.

Jsem osobně velmi zvědav, zda si TOP 09 Válka do vlády prosadí. Pojede-li ve stylu zákazů a nařízení, bude to pokračování politiky, které už má většina české populace plné zuby. Mnohem lepší by bylo řídit se názory lidí, jakými jsou právě hejtman Martin Kuba.
Ukončení všech nesmyslných restrikcí by totiž situaci v nemocnicích nijak vážně nezhoršilo a zejména by pomohlo odstranit dusnou atmosféru ve společnosti. Dokladem tohoto postupu může být například zkušenost Spojeného království, kde se ani po ukončení restrikcí v červenci letošního roku žádné drama nekoná, ačkoliv to mnozí předpovídali. I Česko by potřebovalo vydechnout – i my si to totiž zasloužíme.

neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...
-5 #9 Jan Šinagl 2021-11-04 08:40
Minulý týden byla na stránkách medicínského časopisu The Lancet publikována studie Imperial College London. Na základě ročního pozorování došli vědci k závěru, že varianta delta wuchanského koronaviru se může snadno přenést z očkovaných osob na členy jejich domácnosti. Očkování je přesto dle tvůrců studie „cestou vpřed“.

„Prováděním opakovaných a častých odběrů vzorků od osob, které byly v kontaktu s nakaženými covidem-19, jsme zjistili, že očkované osoby se mohou nakazit a přenést infekci v rámci domácnosti, a to i na očkované členy domácnosti,“ uvedla v prohlášení dr. Anika Singanayagamová , spoluautorka studie.

epochtimes.cz/.../...
-5 #8 Jan Šinagl 2021-11-04 08:33
Na oddělení jednotek intenzivní péče nebyl v úterý podle statistik s covidem nikdo, kdo byl pozitivně testován už v předchozích vlnách.

Tyto údaje svědčící o zvýšené ochraně u lidí s přirozeně získanou imunitou shromáždil ÚZIS z hygienických stanic. Pro omezený počet uživatelů je denně publikuje Ministerstvo zdravotnictví. Ředitel ÚZIS Ladislav Dušek potvrdil, že tabulky, které mají Seznam zprávy k dispozici, odpovídají hlášením hygieniků.

seznamzpravy.cz/.../...
-4 #7 Jan Šinagl 2021-11-02 13:39
Kdyby vláda rozdala všem obyvatelům vitamín D na posílení IS, ušetřila by miliardy za vakcíny a ochránila daleko lépe zdraví obyvatelstva.
-5 #6 Jan Šinagl 2021-11-01 17:46
Podle dr. Martina Kulldorffa mají zdravotní sestry a ošetřovatelé, kteří se zotavili z covidu-19, „silnější a dlouhodobější imunitu“ než očkované osoby, které neprodělaly onemocnění, takže u těchto osob je ve skutečnosti „nejmenší pravděpodobnost , že nakazí obyvatele“. Zmiňuje mj. také, že lockdowny nepovedou k vymýcení covidu, ale pouze přesunou epidemii do budoucna...

epochtimes.cz/.../...
-4 #5 Jan Šinagl 2021-10-31 12:48
V OVM právě budoucí ministr zdravotnictví prof. Válek přirovnává covid k rakovině a že lidé musí být „proskrínováni“ jako na rakovinu! Obávám se, že on je tou nejnebezpečnějš í “nákazou“!
-3 #4 Jan Šinagl 2021-10-31 10:31
Očkovaný nesmí být zvýhodněný. Neočkovaný nesmí být znevýhodněný. Nikdo nemá právo ani zjišťovat, zda je člověk proti nemoci covid-19 očkovaný. Toto je ona klíčová informace pro všechny občany, kteří ještě nerezignovali!

Tuto informaci nesmí zaměstnavateli sdělit ani závodní lékař, viz institut lékařského tajemství. To platí v plném rozsahu rovněž pro školáky a jejich dětské lékaře.

Nikdo nemá tudíž právo v České republice vyžadovat jakékoliv „doklady o bezinfekčnosti“ , ony Covid Pass, ani proti této nové nemoci covid-19, avšak ani proti jakékoliv jiné infekční nemoci – pokud tak výslovně nestanoví zákon.

MUDr. Vít Martínek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)