Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jilkova Michaela

Aktualizováno: RRTV mi sdělila, že se mým podnětem bude zabývat na svém zasedání dne 18.1.2022. Z ostatních oslovených institucí příjem potvrdil pouze Úřad vlády ČR (ještě za premiéra Andreje Babiše). - Dne 18.1.2022 mi RRTV zaslala odpověď na můj podnět. J.Š.

***

Řekl mi: "Praxe, můj synu, je zásadním kritériem pravdy."

Řekl mi: "Zjevně hloupé věci, můj synu, nedělají pouze zjevně hloupí lidé, ale také chytráci. V tom druhém případě jsi ale hlupákem ty, protože jsi neprohlédl jejich hru."

Řekl mi: "Pokud před sebou zjevného hlupáka nemáš, dívej se dobře, můj synu, co svým jednáním dosahuje. Pak předpokládej, že právě to sleduje. Budeš rozhodně blíže pravdě, jaká je."

***

Bernstein: „Ve svobodné zemi máme svobodu i pokud jde o brak, to je jasné. Ovšem skutečnost, že brak si vždycky najde odbytiště, neznamená, že mu toto odbytiště musíme sami poskytovat.“

***

Za „výkon“ z posledního „Máte slovo“ v tomto roce by si zasloužila výpověď „na hodinu“. Prohlásit veřejně, že zveřejněný dokument FDA je dezinformace, že si to prý sama našla. Neřekla kde a nikdo z účastníků „debaty“ se jí na to nezeptal – zřejmě je také obětí dezinformačních webů, v tom lepším případě. To už je na kriminál, nebo Bohnice. Brát slovo oponentům a nechat mluvit „vládní odborníky“ v tak závažném tématu je zločin, nebo duševní choroba, za kterou postižená nemůže. Byla to urážka kultivovanosti a svobodné, demokratické diskuse. Ubohé plebejství nejnižší kategorie. Nepochybuji, že by při výběrovém řízení do veřejnoprávní ARD tato „moderátorka“ neprošla ani prvním kolem. Není náhodou, že její otec byl kdysi předsedou KSČ v Divadle Jiřího Wolkra, byť nikdo za své rodiče nemůžeme. Rodinná výchova vždy zanechává stopy – i ta ideologická. Co na to Rada ČT, Divácká rada ČT a gen. ředitel ČT? Mlčením a nekonáním se s tímto primitivismem ztotožňují.

Na covid zemřelo 5.300.000 lidí na celém světě dle WHO. 6.000.000 milionů dětí umírá ročně na celém světě hlady. Kolik lidí umírá ročně na celém světě na rakovinu, infarkt, mozkovou mrtvici a další onemocnění bez covidu či s ním? Jenom na rakovinu umírá ročně v ČR cca 30.000 lidí ročně – na „covid“ za celou dobu jen o něco více, tedy cca 2x méně než na rakovinu. Kolik lidí umírá na následky očkování a protiepidemiologických opatření, nemluvě o ekonomických škodách a na duševním zdraví obyvatelstva?

Cituji z videa a odpovědí JUDr. Jindřicha Raichla (od 45 s do 22:50 min.), jak byl „vycenzurován“ z veřejnoprávní ČT:

Prof. Petr Šebo: Vy tam nepůjdete o to se postarám! Pokud bude JUDr. Jindřich Rajchl (jeho proslov na SN měl půl milionu shlédnutí), zástupci MZ nepřijdou - dramaturg ČT Jan Smrž.

ČT má hájit zájmy občanů, ne státu. To není televize občanů, ale státní, návrat před rok 1989. Bojí se konfrontace, vědí, že by prohráli. Zasahovat ministerskou vyhláškou do základních lidských práv je z právního hlediska nemožné. V USA 20.000 mrtvých, v Evropě 18.000 po vakcíně. Dánsko má 85% proočkovanost a má rekordní nárůst nákazy. Kdo tvrdí, že vakcína pomůže, je lhář a podvodník. Demokracie není, kdy stát je více než občan, demokracie je, kdy občan je víc než stát. ČT se přiklání na stranu státu vůči občanovi. Její povinností je presentovat různé názorové proudy. Porušuje svůj základní princip, definován zákonem. Pokud někdo odmítne účast v diskuzi proti názoru druhého, přiznává, že nemá argumenty. Vše co jsem psal se potvrdilo, byl jsem za dezinformátora a stále jsem.

Očkujeme proti covidu, který už není, 97% tvoří varianta delta! V Anglii zemřelo na covid 81% očkovaných. Jeden z pěti neočkovaných v nemocnici zemře, u očkovaných jeden ze dvou. Očkování na nádražích bez vyšetření je naprostý pokles civilizační medicíny a porušením zákona a základních lékařských postupů.

Z komentářů:

1)Vážení, právě jsem dokoukal s vypětím sil díl Máte slovo. Paní Jílková se tam otřela o pana Rajchla se slovy, že se na něj těšila a že nechápe, proč odmítl přijít... Takže žumpa a lež největší. Navíc (a to jsem psal do komentů pod jejím pořadem na FB) - těžce nezvládla moderátorskou roli. Jak ta se tam pouštěla do pana primáře i pana Hrabáka... no to jsem fakt nezažil... Hanba čétéčku!!! –

2)Je to komedie, že? Nezávislá, veřejnoprávní televize se chová stejně, jako státní televize za Husáka.

Děsivých informací po očkování od pacientů a nepřijatelné chování personálu nemocnic přibývá každým dnem! Oběťmi se už stávají i samotní zaměstnanci zdravotnických zařízení – kdo bude léčit je?

Adam Vojtěch: "Česká republika má objednané vakcíny pro další období. Budou ty vakcíny docházet v následujících měsících. Finanční závazky v tomto směru jsou zhruba 900 milionů korun měsíčně. Faktury se splatností 30 dní a musím říci, že výrobci jsou v tomto velmi striktní." psp.cz/.../...
***
Kdysi se likvidovaly v ČR v řádech statisíců vakcíny proti chřipce. Finská ministryně zdravotnictví tehdy včas varovala, že jsou k ničemu - Polsko je neobjednalo. My opět objednáváme - "do kanálu". Pořád to bude zdraví prospěšnější. Závěry si může udělat každý sám, zda jde o obchod, nebo o zdraví. Obchod se zdravím kvete stále více! Zřejmě bude třeba nový listopad 89, tentokrát bez cinkání klíčky - i to budou schopni brzy zakázat, budou-li v tomto šílenství v rozporu se zdravým rozumem pokračovat a občané jen bezmocně přihlížet.

***

Glosa: Země je placatá. Máte slovo, občané

Cesta do stoky nemusí vést jen přes cynismus nebo prostě špatně dělanou žurnalistiku. Můžeme se k ní klidně dopracovat i zdánlivě chvályhodnou, úzkostlivou snahou dát slovo komukoliv.

***

Tento článek posílám na vědomí, jako podklad ke konání: Radě ČT, Divácké Radě ČT, gen. řediteli ČT, RRTV, Vládě ČR, předsedovi Senátu ČR, předsedkyni Sněmovny ČR, Stále komisi Senátu pro sdělovací prostředky a Volebnímu výboru Sněmovny.

Svoboda slova je zásadní pro demokracii. Nelze připustit a beztrestně dovolit, aby moderátorka veřejnoprávního média veřejně dezinformovala, resp. lhala a prokazatelně uváděla statisíce občanů naší země v omyl, ať už vědomě či nevědomě, z hlouposti, neschopnosti, či všehoschopnosti. Stejně tak je nepřípustné, aby moderátorka okatě upřednostňovala jednu stranu, zástupce vlády a druhé straně nedala možnost se plně vyjádřit, ať už vstupováním do jejích vyjádření, braním slova, či jeho neudělením. Nestydatě až primitivně manipulovala s veřejností, za peníze daňových poplatníků, stylem nejupadlejšího bulváru.

Věřme, že oslovené, odpovědné instituce naší země, budou konat v rámci Ústavy ČR, tedy i zaručené svobody slova, práva veřejnosti na informace a zákazu cenzury v jakékoliv formě v rámci základních lidských práv. Respektuje je každá svobodná, nezávislá, vyspělá demokratická země. S odpověďmi oslovených institucí bude veřejnost seznámena.

P.S.

Stále čekám na odpověď ČT, kterou jí nařídil ÚOOÚ, dne 8.11.2021, po mém odvolání ve věci finančních nákladů ČT na OH Tokyo 2020.

***

TGM dnes = Totální Genocida Mravů

 

Jan Šinágl, 16.12.2021

***

ČT 24 27.11.2021: Hydepark „civilizace“…

Hlas spolupracovnice veřejnoprávního ČRo a veřejnoprávní ČT

Zaměstnanci ČRo se bouří, začnou se bouřit i zaměstnanci ČT?!

Covid-19 alias Chřipka-19

Prohlášení lékařů II - aktualizováno. Globální summit Covid Mezinárodní aliance lékařů a lékařských vědců

Očkovat a tečka.

NEUROMARKETING

15.12.2021: Poslušně hlásíme, že svoboda už byla!

Úmluva o lidských právech a biomedicíně

Máme novou vládu – bude vládnout, nebo bude ovládána?

***

Kardinál Dominik Duka: „Můžeme zpytovat své svědomí na kolik se nám daří jít tou cestou, která nám byla darována ve vánoční čas v roce 1989.“

Václav Havel: Lež ani zlo nevymítíme, můžeme je jen svazovat zákony. Ale máme povinnost o pravdu a dobro usilovat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.92 (13 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Jan Šinagl 2022-01-24 17:41
Odpověď RRTV na můj podnět:

Kauza Michaela Jílková "Máte slovo":

Naše č. j. RRTV/1630/2022-bur
Sp. zn. RRTV/2021/949/onz

Zasedání Rady 1-2022/poř. č. 44
Vyřizuje: Analytický odbor

Datum, místo 18. 1. 2022, Praha
Odpověď na stížnost

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (dále jen „Rada“) se na svém 1. zasedání, konaném dne 18. ledna 2022, seznámila s Vaší stížností na provozovatele vysílání Česká televize. Kritizujete pořad Máte slovo s M. Jílkovou s podtitulem Povinné očkování ze dne 9. prosince 2021, a poukazujete na jeho neobjektivitu a nevyváženost.

Rada na svém zasedání věc podrobně diskutovala, přičemž dospěla k závěru, že provozovatel musí vysvětlit, z jakého důvodu se pořadu nezúčastnil původně pozvaný právník Jindřich Rajchl(Trikolor a), který je odpůrcem očkování proti nemoci covid-19 a protiepidemický ch opatření.

Rada proto v rámci své kompetence dané § 5 písm. a) zákona č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání a o změně dalších zákonů, v platném znění (dále jen „zákon
č. 231/2001 Sb.“) a v souladu s ustanovením § 137 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, (dále jen „zákon č. 500/2004 Sb.“) rozhodla vyžádat od provozovatele vysílání Česká televize,IČ: 00027383, sídlem: Kavčí hory, Praha 4, PSČ 140 70, podání vysvětlení k pořadu Máte slovo s M. Jílkovou, odvysílanému dne 9. 12. 2021 od 21:45 hodin na programu ČT1, z jakého důvodu se debaty neúčastnil původně pozvaný právník Jindřich Rajchl, který následně veřejně uvedl, že
se o jeho vyškrtnutí z debaty zasadili představitelé Ministerstva zdravotnictví ČR a mikrobiolog Peter Šebo.

Poté, co Rada obdrží odpověď, a po zjištění všech relevantních informací v této věci, se Rada
bude případem opětně zabývat. O výsledku projednání se můžete informovat na webu Rady
www.rrtv.cz, kde jsou po každém zasedání zveřejňovány tiskové zprávy ze zasedání a rovněž zápisy ze zasedání.

S pozdravem
Ing. arch. Václav Mencl
předseda Rady
pro rozhlasové a televizní vysílání
-3 #3 Jan Šinagl 2022-01-05 14:56
RRTV mi sdělila, že se mým podnětem bude zabývat na svém zasedání dne 18.1.2022. Z ostatních oslovených institucí příjem potvrdil pouze Úřad vlády ČR (ještě za premiéra Andreje Babiše). J.Š.
-5 #2 Jan Šinagl 2021-12-22 09:51
NA RTL jsem včera sledoval aktuální diskuzi ke covidu. Moderátor oznámil, že do konce pořadu probíhá anketa, na jejímž konci bude oznámeno kolik diváků se na čí stranu přiklonilo. Umíte si něco takového představit u ČT, která se slovy gen. řed. svoji kvalitou může srovnávat s BBC? U prvních pořadů Hydepark s nezapomenutelno u Pavlínou Kvapilovou, byly živé vstupy s otázkami diváků a na konci hodnocení pořadu diváky. U nové verze Hydeparku, která nemá s původním smyslem Hydeparku nic společného, už živé vstupy a anketu nenalezneme.
-7 #1 Jan Šinagl 2021-12-21 17:32
Michal Šmarda a ČSSD a.s.

Zpravidla už se zapomnělo nebo mlčením přešlo, že hlavním důvodem, proč prezident Miloš Zeman odmítl v polovině roku 2019 jmenovat Michala Šmardu ministrem kultury, bylo jeho kamarádství s Bohuslavem Sobotkou. Šmarda měl být ve vládě zástupcem podnikatelského uskupení, které nazýváme ČSSD a.s. V době, kdy Sobotka a ČSSD a.s. ovládali ČSSD, dávala tato strana přednost penězům a kšeftům a v důsledku toho se propadla z 22,08 % v parlamentních volbách 2010 na 7,27 % v roce 2017. Sobotka měl plnou podporu České televize, ve které je ČSSD a.s. zakotvena. Jenže poté, co Sobotkův nástupce Jan Hamáček navrhl odvolání Tomáše Petříčka z postu ministra zahraničí, stalo se novým cílem ČSSD a.s. využívat své přátele v médiích k vytlačení ČSSD z parlamentu. To se podařilo. Po odstranění Hamáčka dostala tatáž média, která proti němu a ČSSD brojila, za úkol propagovat nového předsedu ČSSD Michala Šmardu. Proto se s jeho usměvavou tváří budete setkávat tak často.

www.fsfinalword.cz/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)