Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pamatnik PohoreliceSDL CZ Statistika odsunu

Aktualizováno 7.8.2022: Setkání v Brně: 17. vzpomínka na brněnský Pochod smrti - Laureáti Nobelovy ceny narozených na území Čech, Moravy a Slezska… - Věda nese mnoho sudetoněmeckých názvů - Rozpad Československa, konec jedné lži

***

„Jsme nejprve lidmi, a pak teprve Čechy. Máme závazek vůči lidské důstojnosti. Jsme povinni vidět v otázce naší viny jasně a vyvodit z toho závěry…“ 

***

O Pouti smíření informovala ČTK. Více jak 5 000 „Pochod smrti“ 30 000 obyvatel města Brna nepřežilo, mezi nimi ženy děti a starci. Program, další podrobnosti a fotografie z letošní Pouti smíření. Úvodní píseň a skvělé projevy v češtině a němčině před začátkem Pouti smíření.

Přijelo hodně lidí z Německa. Počasí bylo výborné, podpora Policie ČR po celé trase, pozorní organizátoři a dobrovolníci, přátelská nálada všech, takový byl letošní ročník. Obrácení směru pochodu je symbolickým návratem k pravdě. OJ Pout Smireni 3 Krize 23.7.2022Téma bylo i Ukrajina. Neočekávalo se, že se dějiny v Evropě budou opakovat. OJ Pout Smireni EU vlajka 23.7.2022Na jedné moravské farnosti ubytovali 15 žen z Ukrajiny s dětmi. Dne 27.5.2022 se před dveřmi fary narodila holčička (nestihl se převoz do porodnice). Dostala symbolické jméno Viktoria. Kázání Papeže Františka k zabrání Krymu v roce 2014 je stále aktuální (od 23:10 min.). Navazuje na ni modlitba z března letošního roku, kterou sepsal neapolský arcibiskup Domenico Battaglia (od 32:00 min.) Dějinami nehýbají davy, ale jednotlivci, kteří nemusí být vždy vidět. Naše německé krajany „vyháníme“ už 77 let! Své vlastní zločiny proti lidskosti „zaháníme“ také 77 let?! Kdy mravně dospějeme? Je nejvyšší čas, abychom si dějiny nezopakovali.

Považuji se také za Bohemiana (i mé příjmení se vyskytuje ve starobavorském slovníku). TGM chtěl původně založit stát podle švýcarského vzoru, který tvoří vzájemně nezávislá etnika, hrdá na svoji kulturu a původ, ale v zahraničí vystupující jednotně jako hrdí Švýcaři. Poté co si TGM uvědomil, že by neměl potřebný rozsah moci, změnil názor. Založení Československa bylo neštěstím, jak prozíravě řekl dr. Emil Hácha. S následky se potýkáme dodnes.

Nedávno prohlásil v médiích bývalý ministr průmyslu ČR Vladimír Dlouhý, že jsme se z odsunu Němců „hospodářsky dodnes nevzpamatovali.“ Dodávám i kulturně a mravně, kdy u nás položili základy práce, hudby a řemesel. Zaslouženě jsou nazývání sudetští Němci pátým kmenem Bavorska, kterému pomohli po roce 1945 k hospodářskému a kulturnímu rozkvětu. Máme 2 nositele Nobelovy ceny – z řad českých Němců jich pochází 10! Největší Čech, dle ankety občanů, byl Karel IV., jehož otec byl francouzský Němec a matka měla už jen pár procent české krve. Podle průzkumu má už pouhých 20% Čechů čistě slovanské geny. Ve středu Evropy tomu jinak ani být nemůže. Na co si hrajeme? Na něco co nejsme a ani být nemůžeme. Jsme etnikum, které tvoří národ Bohemianů, jako tomu bylo po dlouhá staletí, při vší úctě k Moravanům a Slezanům.

Děkuji za zaslání fotografií a zvukových záznamů účastníkovi Pouti smíření panu Ondřeji Jurečkovi.

OJ Pout Smireni Poutnici 23.7.2022OJ Pout Smireni Pohorelice 23.7.2022Celkem 326 obětem v Letech postavíme monumentální památník za stamiliony, na místě bývalého vepřína – po 82 letech, vskutku celonárodní ostuda! O těchto věcech, obávám se, se ani v novém památníku nedočteme: jak např. levné pracovní síly využívala orlická větev Schwarzenbergů (přesto byl Karlovi Schwarzenbergovi  majetek vrácen, na rozdíl od hlubocké větve, která se chovala skutečně vlastenecky, statečně a byla jí vrácena jen rodinná hrobka), jak se na konfiskaci majetku slovenských židů podílel otec Livie Klausové, příslušník slovenské tajné policie za Slovenského štátu, kdy konfiskoval židům majetek, kteří po „zastávce“ v Letech končili v Osvětimi…

Kdy postavíme odpovídající památník 3 ½ milionům vyhnaným českým Němcům, kdy jich při násilném odsunu přišlo o život 270.000 ?! Jeden z nich, Johann Slezak z Mnichova, to nemohl napsat lépe. Bylo mi ctí moci pomoci s překladem do češtiny. Tyto texty O slavnostním aktu v Muzeu SDL v Mnichově a Od Pochodu smrti k Pochodu Smíření v němčině a češtině, byly šířeny na Pouti smíření 2022.

OJ Pout Smireni STOP 23.7.2022Veřejnoprávní ČT opět selhala – v Událostech ČT, ze dne 23.7.2022, ani slovo… Nepřekvapuje, veřejnosti už dávno přestala ČT sloužit. Svoji veřejnoprávní úlohu už vůbec nenaplňuje.

Kolik politiků se asi zúčastní odhalení Památníku v Letech? Kolik se jich asi zúčastnilo Pouti smíření? Nepochybně bude otevření památníku v Letech ČT vysílat v přímém přenosu, podobně jako Lidice. Masakry na Švédských šancích, naše „Lidice“, další na Slovensku, páchané vojáky čs. armády po roce 1945 se stovkami mrtvých mužů, žen, dětí, batolat a kojenců, budou nadále pro ČT tabu. Jak dlouho ještě?!

Je ostudou naší země a všech jejích obyvatel, že zločinné Benešovy dekrety jsou stále součástí českého prvního řádu a jsou stále používány při restitučních sporech českými soudy.

P.S.

Takto reagovali komunisté, jak jinak… To abychom nezapomínali. Tak to dopadá, když se revoluce dělají pouhým „cinkáním klíčky“. Bývalým členům KSČ a jejich potomkům se tak dala možnost stát se „demokraty“, čehož plně využili a využívají dodnes. Alespoň název zločinecké organizace zmizel z Parlamentu – po 31 letech! Umí si snad někdo představit, že by NSDAP byla po roce 1945Bundestagu?!

 

Jan Šinágl, 24.7.2022

Mezinárodně uznávaný nezávislý novinář, publicista, politolog, t.č.  postihován v zemi EU (za svobodu slova a právo veřejnosti na informace) na majetku i zdraví. Angažovaný občan, dvacet let hájící pravdu, spravedlnost a zachování demokratických hodnot. Občan České republiky a Švýcarské konfederace, respektovaný demokratickými občany Evropy. 30 let života v totalitě, 20  let v demokracii, 20 let v postotalitě.

***

Postoloprty květen - červen 1945: nepředstavitelné, nelidské peklo

Černý květ našich dějin. Putování po stopách postoloprtského masakru. Výročí masakru ne Švédských šancích opět médii zamlčeno, stejně jako výročí masakru v Petržalce!

Hof 5.6.2022: Krajanský den českých Němců – projev poslance Pavla Bělobrádka

Sudetoněmecký den 2022: Krátká zpráva předsedy okresního obvodu Johanna Slezaka a další postřehy, které média zamlčela

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2022-08-18 16:26
V památníku na Blanensku si připomněli válečný transport Romů do Osvětimi
Smutný osud českých a moravských Romů zůstává nejen tragickou, ale podle premiéra Petra Fialy do značné míry i zastřenou kapitolou našich dějin. Fiala (ODS) to dnes řekl v Památníku holokaustu Romů a Sintů na Moravě v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku, kde si lidé připomněli 79. výročí hromadného odsunu 749 Romů do koncentračního tábora do Osvětimi. Mezi odvezenými za druhé světové války byli muži, ženy i děti, nejmladší dívce byly čtyři měsíce.

Premiér Fiala připomněl, že v ČR existovaly dva koncentrační tábory pro Romy, a to v Hodoníně u Kunštátu a v Letech u Písku. "Nuceně v nich přebývaly celé rodiny. Muži, ženy i děti žili v nelidských podmínkách, trápil je hlad, nemoci a otrocká práce. Velká část tu zahynula, další čekalo utrpení v podobě cesty za prací do táborů v Německu nebo transport do Osvětimi," řekl Fiala.

ČRo, 18.8.2022

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)